Лизинг към ЕТ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Alexdencheva
Лизинг към ЕТ
Сега е до една година безлихвен лизинг.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Лизинг към ЕТ
Аз ,доколкото разбрах, 7-те години важат, ако си правиш каското в Еуратек. Поне аз там го направих сега Януари, а колата влиза в седмата си година
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Лизинг към ЕТ
За безлихвения мисля,че зависи от първоначалната вноска. Последно когато аз бях искал примерен лизингов план информативно средата на февруари при първоначална вноска от 50% срока на безлихвения лизинг е 24 месеца. Не знам дали има промяна от последния месец. Аз също обмислям дали да не се скоча към този тип лизинг като дойде колата или направо да си я плата и да си е моя от ден едно.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Лизинг към ЕТ
До седмата е с право на официален сервиз (ЕТ). От миналата година Фабията стана на 8 и вече само с право на доверен сервиз (каското е в Алианц от началото)
Ето примерни лизингови условия от днес за Kamiq в ЕТ. Лизинга на другите компании е по-евтин от 670 лв (за 24месеца) до 1680лв (за 60 месеца)

Ето примерни лизингови условия от днес за Kamiq в ЕТ. Лизинга на другите компании е по-евтин от 670 лв (за 24месеца) до 1680лв (за 60 месеца)

- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Лизинг към ЕТ
При кредит от банка нямаш в изчисляването на ГПР разходите за Каско и други, но пак ще трябва да си ги платиш, може би на по-ниска цена, но ще ги има. А и също ще имаш такса за разглеждане на кредита.Alexdencheva написа: 03.04.2023, 10:41:43 3,5 е лихвата , но ГПР-то е много високо, което нормално тъй като включват май в него и каско и всичко
А защо не питате за лизинг от друга компания, не от ЕТ?
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Лизинг към ЕТ
И още нещо: лизингът е май с максимален срок от 5 години, докато кредитът е до 10 години. А ГПР-то зависи и от срока на кредита - при еднакви други параметри ГПР при по-дългия срок е с по-малка стойност.
-
Alexdencheva
Лизинг към ЕТ
Да, наясно съм с гпр-то и срока, просто мисля, че и при кредит и при лизинг ще е не повече от 3-4 години. Ще проверя и другите, ето това е нещо, което не знаех, че може лизинга да е от другаде. В случая с таксата за разглеждането на кредита е някаква промоционална от 150 лв.
-
Alexdencheva
Лизинг към ЕТ
А въпреки че не е по темата може ли да ми споделите как протича тест драйв-а, идва ли търговеца с теб да ти покаже някакви готино неща по автомобила, мислим да направим такъв на Камика, че доста се навих на него след като разгледахме една Киа и един Сеат 
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Лизинг към ЕТ
Шкода не дават без търговец да се возиш. Като цяло няма кой знае какво да Ви покаже. Отивате и карате 10 минути и това е
.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Лизинг към ЕТ
Във Варна дават.
-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Лизинг към ЕТ
На мен във Варна ми дадоха ключа, след като попълних декларация и ми казаха да карам, колкото преценя. Относно лизинг или кредит, кредитът е по-добрият вариант от гледна точка на собствеността на автомобила и избор на застраховатал и т.н.
Аз имах лизинг в ОТП, голяма смешка, освен всички такси те задължават да ползваш и застрахователен посредник, който също има такси....
Иначе лизинга би трябвало да е по-изгоден от чисто финансова гледна точка, но и там лихвата е нагоре. Оферираха ми около 4 %, предния беше на 2.5 %, преди 5 г.
Аз имах лизинг в ОТП, голяма смешка, освен всички такси те задължават да ползваш и застрахователен посредник, който също има такси....
Иначе лизинга би трябвало да е по-изгоден от чисто финансова гледна точка, но и там лихвата е нагоре. Оферираха ми около 4 %, предния беше на 2.5 %, преди 5 г.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Лизинг към ЕТ
Евала! В София трябва да си много специален…
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Лизинг към ЕТ
Зависи от подхода и настроението може би на продавача. Когато ходихме в Сф на тест преди да купим Октавиата, хвърлиха ни ключовете (за два автомобила) и само казаха, да внимаваме за камери. Втори път отидохме да тестваме Камик/Карок за жената и въпреки, че сме вече техни клиенти и на двата теста, присъстваше човек от представителството.
Много ги мислете тия, лизинги, заеми…. Щом вече сте на ясно, че разликата е нищожна, скачайте. Кола ли ще купувате или ще правите дисекция на всички видове заеми и лизинги?
Аз лично пък смятам, че лизинг към ЕТ е по подходящ. През целия период, колата си е тяхна и смятам, че ще имат мааааалко по добро отношение при недай си боже някакъв проблем.
Много ги мислете тия, лизинги, заеми…. Щом вече сте на ясно, че разликата е нищожна, скачайте. Кола ли ще купувате или ще правите дисекция на всички видове заеми и лизинги?
Аз лично пък смятам, че лизинг към ЕТ е по подходящ. През целия период, колата си е тяхна и смятам, че ще имат мааааалко по добро отношение при недай си боже някакъв проблем.
-
Венци76
Лизинг към ЕТ
Това е примерна лизингова схема от миналата седмица. По думите на дилъра лихвата е 5% и е фиксирана за целия период. Ако автомобила се плати кеш, можело до се ползва преференция и каското да е 4%.

-
Венци76
Лизинг към ЕТ
Допълнени: когато направих поръчката на Октавията миналата година /15.03.22г/, лихвата на ЕТ беше 4%, а на ОТП Лизинг 2%/ в момента е около 3.5%/, така, че смятайте с калкулатора, но за мен кредита е по-добрия вариант.
PS: Само да дойде колата, че от 13.03.23г. чакам да я доставят.
Успех на всички!!!
PS: Само да дойде колата, че от 13.03.23г. чакам да я доставят.
Успех на всички!!!