Проблеми с Octavia IV??

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от The Hooligan »

Разберете, че производителите постоянно променят неща по автомобила, без значение дали е префейс или фейс. Дори и два автомобила произведени с 2-3 месеца разлика, няма да са 100% еднакви. От друга страна вече закупените нови автомобили подлежат на сервизни акции, ако производителя е спуснал към дилърите. И това че има акция, не означава че е нещо лошо, напротив! Освен, ако не е ъпдейт за емисиите [smilie=sarcastic.gif]
Както и да е, много от собствениците дори не разбират, че нещо им е сменено по акция, когато отидат за обслужване.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от kalata »

Младене, зарежи. Не искат да те разберат и това е.
Нека един от най-важните митове за фейс-лифт моделите да си остане - без детски болести (каквото и да значи този израз), всичко оправено, никакви проблеми.

След Октавия 1, фейс-лифт моделите на Октавия са супер грозни. И двойката, и тройката. Ще видим при четворката след време какво ще омажат пак.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от The Hooligan »

kalata написа: 11.07.2021, 14:02:26 Младене, зарежи.
Всеки има право да вярва в Дядо Коледа, но когато си категоричен в нещо, трябва да имаш инфо.
Аз, още един въпрос ще задам.
Кой Суперб е по-добър 280 или 272 ?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от intense »

280 face [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Taratajki »

Ако мислиш, че една нова кола/придобивка, ще ти създава ядове, по добре не я придобивай [smilie=pardon.gif] Негативният подход води до негативни последици. Аз мога да опонирам за фейс или преди фейс. Фабията ми е преди фейслифт и си има всички цилиндри на мотора. На фейса спестяват един [smilie=sarcastic.gif]
Октавията ми е фейслифт и си е много крсива дори, исках такава, точно заради дизайна. Не прилича на нищо друго на пътя ;)
Според мен, избираш и купуваш, това което ти отговаря на нуждите и възможностите в настоящият момент.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Цецо75 »

Taratajki написа: 11.07.2021, 14:58:04 Не прилича на нищо друго на пътя
То по тоя критерии, FIAT Multipla е безспорния красавец rofl
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Taratajki »

Цецо75 написа: 11.07.2021, 15:33:26безспорния
Няма такова нещо, като "безспорен" в субективен елемент, като дизайна [smilie=pardon.gif]
А "мултипла" може да е мега грозна, но никога не можеш да я пропуснеш [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от The Hooligan »

Всички марки имат бъгове свързани с новата мода да има таблет на таблото, поради простата причина, че това нещо много ново за голяма част от тях. Най-вече в бюджетните модели.
Давам пример с моя Фокус 2020. От както го карам има дребни бъгове с медията. Дали часовника не е синхронизиран, дали ми пуска радио вместо USB, което съм слушал последно, или няма да намери телефона или пък много рядко се случва да свирят само предните говорители.... [smilie=sarcastic.gif]
Хванал съм му цаката, просто трябва да го рестартирам гася/паля и всичко е ок.
Все още чакам ъпдейт и не ми пука! Карам си колата и това е!
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от igeorgiev82 »

Абе много бъгава излезе таз платформа(Голф 8 Октавия Леон)
На голфа във фирмата:
Мина два ъпдейта на целия софт,после смяна на модула на навигацията,ония ден му смениха волана.И всичко това заради едно и също нещо,в движение набива грешки и отказват системите за сигурност.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Taratajki »

За това никакви "системи" у колата [smilie=sarcastic.gif]
Моята и парктроник няма [smilie=pardon.gif]
Двигател, волан, окачване, спирачки. Други екстри не са ми нужни [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от zar »

igeorgiev82 написа: 11.07.2021, 16:19:45 в движение набива грешки и отказват системите за сигурност.
Това звучи направо стряскащо!Дано го пооправят ,че да не стават инциденти.
Dieselgate Team member
milencv

Škoda Фен

Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от milencv »

Pijomir написа: 11.07.2021, 10:27:09 Затова, както казаха по-рано, Facelift е правилния избор.
Бях гледал разни клипове – дето вдигат на подемник една О4 и една О3 – гледат и сравняват чаркове … и търсят 7-те разлики. И намериха една единствена такава – резервоарчето за течността за чистачки. И общото мнение беше че О4 е нищо по-различно от цитирам „дълбок фейслифт на О3” и практически си е същата кола.
И миналата ми кола я взех през 1-вата и пускова година, но 7-8 години не съм имал абсолютно никакъв проблем. Но подробността беше че е произведена и сглобявана в Япония …
shpeki

Škoda Ludicrous

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от shpeki »

milencv написа: 11.07.2021, 17:09:09 Бях гледал разни клипове – дето вдигат на подемник една О4 и една О3 – гледат и сравняват чаркове … и търсят 7-те разлики. И намериха една единствена такава – резервоарчето за течността за чистачки. И общото мнение беше че О4 е нищо по-различно от цитирам „дълбок фейслифт на О3” и практически си е същата кола.
И миналата ми кола я взех през 1-вата и пускова година, но 7-8 години не съм имал абсолютно никакъв проблем. Но подробността беше че е произведена и сглобявана в Япония …
По ‘желязото’ едва ли има големи промени, и двигателите са същите. Големите промени са по инфотеймънт системата, всичко се управлява от таблета и за всичко това трябва да се напише софтуер и фърмуер. И колкото и да е тествано не може да покрият всичко, реалното тестване е от потребителя. Поне известно време ще мине преди да изчистят грешките.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от YYakovliev »

milencv написа: 11.07.2021, 17:09:09 Но подробността беше че е произведена и сглобявана в Япония …
Преди 8 години.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Проблеми с Octavia IV??

Мнение от Цецо75 »

shpeki написа: 11.07.2021, 17:30:40 И колкото и да е тествано не може да покрият всичко, реалното тестване е от потребителя.
Ахъм. Какво би станало, ако производителя на самолет остави потребителя да тества?

Ето затова ОТА ъпдейтите са стъпка към влошаване на качеството. Защото дават възможност на меринджея да прехвърли тестовия процес на потребителя. Като по този начин спести значителни средства при производството, което е прекрасно за акционерите... и за бонуса на меринджея на края на годината. Освен това така може да наеме индийци да дращят меката част, после с ъпдейти ще закърпят бъговете...

А потребителя... му остава кефа да цъка ъпдейти, версии ... абе важното е шаренийка да има ;)
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”