Octavia IV или?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kograman

ŠKODA MASTER

Octavia IV или?

Мнение от kograman »

@Erebus, покарай я пак тази Октавия за по-дълго време. Тогава скачай да я купуваш. Покарай по павета, неравности и тогава преценявай. Ще е шумна и скърцаща в сравнение с това което имаш в момента. Бъджета марка е, с плюсовете и минусите от това.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Octavia IV или?

Мнение от redalex »

Човекът пробвал, помислил и решил. Казва и защо тка е решил.
Ти защо не си вземеш 15 годишен мерцедес, щом толкова те кефи?!
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Octavia IV или?

Мнение от Erebus »

Благодаря ви много на всичките! Изясниха ми се доста неща с помощта ви.
@Migel, явно наистина всичко, което се връща или заменя се продава в най-кратки срокове. Вече се отказах от кантона и ще го заменя с блайнд спот асист и ще добавя и АСС.
Благодаря за уточнението за седалките - важно ми беше.
Камерата за паркиране може би ще си я спестя. Както и ел. отваряне/затваряне на багажника. Не ми се струва крайно необходимо.
@kograman, предстои ми тест драйв. Със сигурност ще се опитам да я взема за няколко часа, за да мога да имам възможност да я усетя добре. Колкото това, което имам в момента, мога да ти кажа, че си скърца и тропа в купето доволно. Хем го поддържам добре. Дори на паваж пасажерската седалка трепери като ... Просто годините си казват своето.
@redalex, бих се радвал да карам 300 коня RS, но е скъпо удоволствие. И не само за горивото.
kograman

ŠKODA MASTER

Octavia IV или?

Мнение от kograman »

@redalex, хубаво припадаш по Шкода, ама са си бъджет коли. Октавия е точно такава, няма значение модификацията. Буквално са ебеш и фърляш на 5-та година. Нищо повече или по-малко от това.
Онзи ден в жегите, като трябваше да чакам час на 36гр неподвижно, тавана така се беше напекъл, че климатика на 22гр вътре не смогваше да е комфортно. На 20 беше поносимо, но вентилатора бичеше здраво. Километрите се усещат като дистанция и скорост. Супърб е друга бира в сравнение с Оставията. Изолация, комфорт.
Ама не е Пасат или Ауди.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Octavia IV или?

Мнение от redalex »

Erebus написа: 29.06.2021, 12:08:22 @redalex, бих се радвал да карам 300 коня RS, но е скъпо удоволствие. И не само за горивото.
Мисля, че имаш грешна представа за разходите по въпроса.
kograman написа: 29.06.2021, 12:13:20 хубаво припадаш по Шкода
Припадам по други работи и съвсем не по Шкода.
kograman написа: 29.06.2021, 12:13:20 ама са си бъджет коли.
не думай...сериозно ли?
kograman написа: 29.06.2021, 12:13:20 Ама не е Пасат или Ауди.
Днес ти е силен ден. Кажи сега, че и земята се върти.
И само да попитам - след като човекът е РЕШИЛ да смени за Октавия/Супърб и идва от мерцедес, какво точно го съветваш? Да размисли или що? И ако го съветваш така, защо ти не си взел колата, която го съветваш да вземе, а си взел бюджетна?
(може и да не ми отговаряш, мисля, че е ясно) [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Octavia IV или?

Мнение от kograman »

[smilie=sarcastic.gif] по същата причина поради която и ти. Съветвам го да покара повече, да прецени и да вземе правилното за него решение, и да не залита по писания тук и там, после да няма мяу!
п.с покажи ми къде точно съм посочил какво да си вземе??? @redalex

п.с.2 @Erebus, да не се окаже че новата шкода поклопва и потропва повече от дъртия мерджан. Направи няколко тест драйва, покарай и други нови коли, правиш си слот анализ и след него черпиш за придобивката.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Octavia IV или?

Мнение от redalex »

По тези въпроси има писано колкото искаш в този и всеки друг форум.
Просто казвам, че е малко смешно някой да пусне тема в Шкода форума - "Ей пичове, мисля си взема Октавия/Супърб" и отдолу да му се обяснява да погледне ауди, пасат и тн... особено след като човекът ясно е заявил, че има мерцедес.

Преди години в ауди форума някой питаше за годежен пръстен от къде да купува... ти ако беше там, сигурно щеше да го посъветваш да даде парите за коври [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Octavia IV или?

Мнение от kograman »

Вземи пийни нещо разхлаждащо, че си прегрял ми се струва ...
Трябва да е наясно че Оставията е бъджет кола, и да не очаква чудеса от нея. Ако идваш от Корса 2001г в нова октавия ще ти се стори космически кораб. Но тва не променя фактите!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Octavia IV или?

Мнение от redalex »

С риск да се попетнайстя - ТОВА, КОЕТО КАЗВАШ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЗА ВСИЧКИ.

Между другото, знаеш ли, че земята се върти, а слънцето изгрява от изток и залязва на запад?
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Octavia IV или?

Мнение от tuningmania »

До @kograman - Не съм видял във Форумите на "Mercedes Benz", "Audi" и "BMW" (примерно) да обясняват редовно (както ТИ го правиш), как трябва Хората да си купуват "Bentley" или "Rolls Royce" (примерно).
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
kograman

ŠKODA MASTER

Octavia IV или?

Мнение от kograman »

@tuningmania, обективност. Нищо повече. Не са лоши коли Шкода, ама това Шкода на три морета ми идва малко в повече [smilie=pardon.gif]
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Octavia IV или?

Мнение от Erebus »

Колеги, напълно съм наясно, че няма да получа същия комфорт, който предлага мерцедес. То и за това ще платя 50к, а не 100к.
Пак казвам, не малко съм се возил/карал в О3 и зная какво да очаквам. Всъщност, мисля, че ще получа повече отколкото прословутата "возия" на мерцедес. Която всъщност ме дразни на моменти. Особено когато влизам с по-висока скорост в завоя и започва едно клатене и накланяне наляво-надясно. И там без въздушно окачване не е перфектна картинката.
А самия факт, че ще взема нещо ново (btw това ще ми бъде първата нова кола) и няма да се притеснявам, ако някое парче от колектора мине през турбото и ми донесе ремонт за 3к+ или да се чудя кога ще загине някъв маслен сепаратор и ще олее целия преден кош в масло. И некви такива неща, които сте ги усетили и вие и затова сте избрали новата кола. Зная че това може да се случи и при нова кола. Но нали затова е гаранцията. Пък и колата ще е на 0км, а моята е на 280к.. и само тя си знае дали са толкова.
Пресен пример от тук - на Явор супърба. И той си взе правилното решение за себе си и спокойствието си. А можеше да го закара в някой сервиз и да смени половината неща отпред. Да ме извини, че така го давам за пример.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Octavia IV или?

Мнение от Цецо75 »

Абе всичко друго ок, ама се замисли, дали да не инвестираш в малко по-голям двигател, вместо в шарении. Факт - баба знае и две и двеста, ама слизането надолу в мощността си е много тегаво.

Това е лично мнение де, но аз като купувам кола, първо търся възможно най-мощния вариант според финансовите ми възможности и чак след това, ако останат пари гледам друго. Щото то - анимационно табло и виртуалния педал са ти равни на 50 коня отгоре.

Пак казвам това е лично мнение, но според мен кола с излишна мощност няма. Има недостигаща мощност. И това с уточнението, че минавам за доста спокоен шофьор. Ако човек кара само магистрала - 150 коня са достатъчни. Но във БГ масовото каране е по двупосочни пътища задръстени с камиони, каруци и какво ли още не.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Octavia IV или?

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Цецо75 написа: 29.06.2021, 15:10:03 Ако човек кара само магистрала - 150 коня са достатъчни. Но във БГ масовото каране е по двупосочни пътища задръстени с камиони, каруци и какво ли още не.
Колко коня трябват за извън магистрално каране в БГ?
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Octavia IV или?

Мнение от stefan L »

1000 [smilie=sarcastic.gif]То и за магистрала си трябват ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”