Да се похваля, оплача и попитам
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
HerpaMoTeH
- Гараж: VW Touran 1.5TSI
dimibo, бензина с автоматик се държи по същия начин. На равно като отпусна спирачката и колата сама потегля без да натискам газта. Не знам дали е някаква допълнителна настройка, но се очудих като го видях.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Всички автоматици тръгват при отпускане на спирачката.
Изключение е при използване на auto-hold, тогава трябва да се подаде газ за потегляне. "Твърдостта" на това потегляне може да се промени с VCDS.
Start-Stop-System (SSS) не е екстра, задължение да го слагат по изискване на евро регламент.
Аз използвам auto-hold и при мен не се задейства SSS, ако държа натисната спирачката.
Алгоритъма кога да се задейства SSS е доста сложен и набързо описан в ръководството, зависи от темп на двг, дали е достигната желаната температура в купето, състояние на акумулатора и т.н.т.
На моята кола MY2019 изключих SSS на първата седмица с VCDS. Но гледам, че по фурмите пише че в най-новите версии на контролерите, известните трикове за изключване вече не работят.
Остава метода с модул-памет от али за около 30$.
Замислям се да сложа такъв, в някои задръствания с повечко чакане между две предвижвания може би е добре да се включи SSS.
Изключение е при използване на auto-hold, тогава трябва да се подаде газ за потегляне. "Твърдостта" на това потегляне може да се промени с VCDS.
Start-Stop-System (SSS) не е екстра, задължение да го слагат по изискване на евро регламент.
Аз използвам auto-hold и при мен не се задейства SSS, ако държа натисната спирачката.
Алгоритъма кога да се задейства SSS е доста сложен и набързо описан в ръководството, зависи от темп на двг, дали е достигната желаната температура в купето, състояние на акумулатора и т.н.т.
На моята кола MY2019 изключих SSS на първата седмица с VCDS. Но гледам, че по фурмите пише че в най-новите версии на контролерите, известните трикове за изключване вече не работят.
Замислям се да сложа такъв, в някои задръствания с повечко чакане между две предвижвания може би е добре да се включи SSS.
-
GBandreev
- Гараж: Skoda Superb MK 3 2.0 TDI
Mercedes E400 W213
@GBandreev, и копче нямам и опция в менюто също. Проверено. Ако не се лъжа, оборудването при едни и същи модели в различните държави се различава, та едва ли има смисъл да сравняваме UK-ски с български.
Снощи излизаме на разходка и изненада - при активен старт стоп, колата пали при отпускане на спирачката.. Вече бях започнал да си мисля, че получавам безжично ъпдейти, обаче след снощи вече съм сигурен, че има нещо друго което влияе на това как точно се запалва двг след като е бил спрян от старт-стоп-а.
[/quote]. @Мичев, Прав си, сега следя за следващата това което дават в Бг и при нас е съвсем различно за съжаление
Снощи излизаме на разходка и изненада - при активен старт стоп, колата пали при отпускане на спирачката.. Вече бях започнал да си мисля, че получавам безжично ъпдейти, обаче след снощи вече съм сигурен, че има нещо друго което влияе на това как точно се запалва двг след като е бил спрян от старт-стоп-а.
[/quote]. @Мичев, Прав си, сега следя за следващата това което дават в Бг и при нас е съвсем различно за съжаление
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Не ми се чете всичко, но ако ауто холда е включен, старт стопа не пали при отпускане на спирачката. Ако вече е писано - извинете.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Срам не срам, преди да дойде автомобила изгледах 2-3 видеа как се кара (и паркира) автоматик и също изчетох няколко статии. Навсякъде се твърдеше, че автоматика потегля сам с много ниска скорост при отпускане на спирачката. И в действителност точно така се държи и моя.

, но не е излишно да е споменато кратко и ясно още веднъж.
Ето за това е било странното поведение на SSS. При мен на MY2021 "твърдост" не усещам, поне за сега.Stevek написа: 25.06.2021, 20:09:35 Изключение е при използване на auto-hold, тогава трябва да се подаде газ за потегляне. "Твърдостта" на това потегляне може да се промени с VCDS.
За сега съм доволен, че все пак има изнесен реален хардуерен бутон за SSS, та ще преглътна натискането му еднократно след запалванеStevek написа: 25.06.2021, 20:09:35 На моята кола MY2019 изключих SSS на първата седмица с VCDS. Но гледам, че по фурмите пише че в най-новите версии на контролерите, известните трикове за изключване вече не работят.
През един постRangel написа: 25.06.2021, 21:55:40 Не ми се чете всичко, но ако ауто холда е включен, старт стопа не пали при отпускане на спирачката. Ако вече е писано - извинете.
- Rangel
Чукча писател знаеш, не читател…
- Мичев
Както се казва - it was about time. Онзи ден паркинг спирчката заяви, че има проблем и не може да се активира. След няколко опита - реши, че ще работи.
Вчера отново се обади и се тръшна, че няма да работи. Тоя път взе че се разсърди и ACC заедно с нея. Няколко опита по-късно - всичко започва да работи нормално и грешките които се виждаха на екрана на медията изчезнаха, все едно ги е нямало.
Та, трябва ли да ме притесняват подобни "бъгове" и да търча до ЕТ или е нещо нормално?
Вчера отново се обади и се тръшна, че няма да работи. Тоя път взе че се разсърди и ACC заедно с нея. Няколко опита по-късно - всичко започва да работи нормално и грешките които се виждаха на екрана на медията изчезнаха, все едно ги е нямало.
Та, трябва ли да ме притесняват подобни "бъгове" и да търча до ЕТ или е нещо нормално?
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Грешките в контролерите са останали. В информацията за грешката се записват километри, дата, час и т.н.т. ЕТ ще ги видят.
При мен не се е случвало досега ел. ръчната или ACC (освен от сняг/лед) да даде проблем и мисля че не е нормално.
Освен да има някакъв външен проблем, нещо от дъждовете...
Според мен трябва да е видят в ЕТ.
При мен не се е случвало досега ел. ръчната или ACC (освен от сняг/лед) да даде проблем и мисля че не е нормално.
Освен да има някакъв външен проблем, нещо от дъждовете...
Според мен трябва да е видят в ЕТ.
- Мичев
Днес успях да посетя ЕТ по горния казус с ръчната. Казаха, че копчето било проблема, та сега ще почакам за ново.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Много проблеми и набързо сглобен модел ,но в развитието на HMI е така ,ще се наместят с времето
Без подобни
несъотвествия няма развитие![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
несъотвествия няма развитие
Dieselgate Team member
- Мичев
Здравейте,
Нещо май не се справих с търсачката на форума, така че ще ме извинявате за вероятно дублиращият въпрос - Какво ми е маслото в колата? Според книжката е VW 507 00/509 00, но това не ми дава сякаш пълна информация. Има ли някъде отбелязано какво точно са ми наляли в завода?
На старата кола, при подаване на контакт виждах нивото на маслото изписано на таблото. Сега обаче къде ли не гледах и не виждам нищо подобно. Та, има ли такава екстра или ще трябва просто редовно да си отварям капака?
Нещо май не се справих с търсачката на форума, така че ще ме извинявате за вероятно дублиращият въпрос - Какво ми е маслото в колата? Според книжката е VW 507 00/509 00, но това не ми дава сякаш пълна информация. Има ли някъде отбелязано какво точно са ми наляли в завода?
На старата кола, при подаване на контакт виждах нивото на маслото изписано на таблото. Сега обаче къде ли не гледах и не виждам нищо подобно. Та, има ли такава екстра или ще трябва просто редовно да си отварям капака?
- Rangel
- Мичев
Благодаря Рангеле. Надявах се, че аз нещо не съм разбрал. Егати прогреса...
-
FCB
При мен старт/стоп, работи без проблем също така съм забелязъл, че като съм спрял и пред мен има кола, когато тя тръгне, автоматично стартира двигателя, дори и при натисната спирачка.
При мен в спряло състояние, оборотите се менят 1000/800 в зависимост с каква сила съм съм натиснал педала на спирачката. Колата ми е Супърб Скаут 3 фейс. 2.0 дизел.
При мен в спряло състояние, оборотите се менят 1000/800 в зависимост с каква сила съм съм натиснал педала на спирачката. Колата ми е Супърб Скаут 3 фейс. 2.0 дизел.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ами прогрес си е. Не горят масло, за да му следиш нивото постояно. Като сипваш вода за чистачките поглеждаш и маслото, понякога.