Архимандрит Дионисий написа: 28.05.2021, 13:59:37
Тя просто задържа спирачката и в момента когато започнеш да отпускаш съединителя и си освобождава и колта тръгва
Аз съм с 3-ка FL, но предполагам на 4-ката е същото.
HHC не е вързана за съединителя. Вързана е за спирачката и след като я пуснеш HHC-то задържа още около 2 секунди (според ръководството) за да си преместиш спокойно крака от съединителя на газта. Защо казвам, че не е вързана със съединителя: ако държа съединителя натиснат и пусна спирачката след като изтече времето и колата тръгва.
smoke написа: 28.05.2021, 14:05:15
То какъв е тогава смисъла от тази велика система, щом ще чакам аз колата да тръгне назад, че чак тогава да давам напред?
Както казах по-горе ако не си й свикнал, първоначално много бързо (преди да изтече времето) пускаш съединителя и подаваш газ, при което колата гасне - все едно се опитваш да тръгнеш на ръчна. Като ти изгасне два-три пъти в задръствания и почваш да я пускаш леко назад да не вземе да ти загасне. Ама както казах - за 2-3 дена и свикваш и после е много удобно - синхрона между теб и колата става перфектен.
А за индикацията - според мен е добре да я има най-малкото за да е ясно като си спрял под наклон дали е активно HHC-то или не. То по принцип е на 5% наклон (според ръководството), но ми се е случвало когато очаквам да е сработило (наклона ми се е виждал голям) то да не е и обратното - при малък наклон да се задейства.
Цецо75 написа: 28.05.2021, 13:35:18
а тая нежелана помощ не може ли да и се такова таковата? Т.е да се изключи де.
Няма "чекче" по менютата.
P.S. Поразрових се и с VCDS може да го донастроиш, дали само на спирачка да е вързано или и при подаване на газ да изкючва. Явно моята от завода е дошла с настройка само за спирачка.