Подгряване на предното стъкло

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

@sonnyer, сега стоплих, че ти ми показваш правилния бутон, който липсва на снимката, която аз съм качил.... [smilie=fool.gif]
:) Благодаря!
Трябва да е така.Изображение
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
acronym

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 110hp

Мнение от acronym »

spaldingrs написа: 31.07.2023, 13:22:34 Здраевйте колеги,

да събудя темата малко :). Имате ли представа дали продължават да правят челните стъкла с подгряване с реотаните вътре в тях?
Моят Камик е с Вижън и отоплението на челното стъкло е включено в пакета.
Реотаните се виждат като се загледаш.
До сега не съм имал автомобил с такова и ми е странно. Но пък като си гледаш пътя, не се забелязват. Това е по-важно все пак. :)

Може би тия фолиа ги слагат при по-скъпите модели.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Супер си е подгревът. Няма вече запотяване на стъклото, а през зимата леда отгоре се маха с лекота само за 2мин пуснат подгрев. Незаменима екстра просто.

П.п. От менюто на климатроника съм избрал автоматично да се пуска отоплението на челното стъкло понеже в много случаи човек докато се усети да диги пуснеш стъклото се е запотило, докато иначе няма такива работи - то си изчислява спрямо температурата вън и вътре, както и влажността в купето, дали да пуска или да не пуска. Което работи перфектно по мои четиригодишни наблюдения [smilie=yahoo.gif]
bjrov

Шкода Новак

Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG

Мнение от bjrov »

smoke написа: 31.07.2023, 13:50:09
spaldingrs написа: 31.07.2023, 13:22:34 Имате ли представа дали продължават да правят челните стъкла с подгряване с реотаните вътре в тях?
На О4 са с плътен метален филм. Мисля, че на всички модели вече са така, а не с реотани. Отвън погледнато стъклото е като с виолетов оттенък - по това лесно можеш да познаеш, че е такова.

Този метален филм също така спира UV лъчите, затова когато си с такова стъкло няма особен смисъл от ползване на предпазни покривала за таблото. Има и негативи - когато ползваш дистанционно за гаражна врата, металният филм е като екран (спира сигнала от дистанционното) и дистанционното хваща само от много близо или се налага да подаваш ръка отвън, за да хване. Също и ако ползваш радар-детектор зад стъклото, металният филм му пречи.
Не знам метален или сребърен филм е, наистина екстрата е добра и удобна особено зимата. Аз лично за 4 години съм я ползвал много малко защото колата нощува в гараж, но много странно това фолио започна да се отлепя на две места от долният край точно пред волана от почти година и нещо.
Всеки които се загледа пита какво ти има на прозореца :-)
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

bjrov написа: 04.08.2023, 09:26:29 Не знам метален или сребърен филм е
Среброто е метал :)
bjrov написа: 04.08.2023, 09:26:29 но много странно това фолио започна да се отлепя на две места от долният край точно пред волана от почти година и нещо.
Всеки които се загледа пита какво ти има на прозореца
Е па дай снимки, че да видим и знаем какво може да последва и при нас.
bjrov

Шкода Новак

Мнение от bjrov »

Ами да дам снимка ама колата вече не е моя, продадох я преди 2 месеца.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

bjrov написа: 04.08.2023, 09:26:29 но много странно това фолио започна да се отлепя на две места от долният край точно пред волана от почти година и нещо.
Вчера смених стикер за ГО на моята О4 и стъргах стария с месингова стъргалка. Никакво такова фолио от вътрешната страна на стъклото няма при мен. Ако имаше, щеше да се надере от стъргалката. Металният филм би трябвало да е по средата на стъклото, между двата стъклени слоя. Това отлепено фолио при теб вероятно е било нещо друго, а не отопление на стъклото. Да не би да е било някакъв подгрев за размразяване на чистачките?
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Не съм виждал подгрев на предното стъкло различен от тия малките реотанчета, но при мен са някак си леко по диагонал като че ли и точно където трябва да е стикера за ГО и държача за билети няма там никакъв подгрев. Така или иначе въпреки, че в ръководството пише да не се стърже отвътре, така като го гледам е между слоевете стъкло. Та слабо вероятно да се надере според мен, освен ако не се постарае човек да направи нещо необичайно може би. Предполагам ако има фолио вместо реотанчетата, че също ще е между слоевете стъкло, защото би било нелепо да е отвътре и като си сменяш стикерите да го остържеш и него. Ще видим при фабията как е, но дилърът ми твърди, че ще е с реотанчета, което мен лично не ме дразни. При Карока свикнах почти мигновено и ползите от подгрева засенчват минуса, че се виждат тънките жички.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Аз имам "реотани" от 6,5г. Заявиха ги допълнително някога. Никога не са ме дразнили. Ползата е наистина голяма. Остава да видя на Карока как ще е. Дали с жици или "модерното" фолио. Каквото и да е, предвид, че колата ще стои навън, ползата ще е голяма. Яко е да не стържеш лед. :)
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

bjrov написа: 07.08.2023, 13:28:37 Ами да дам снимка ама колата вече не е моя, продадох я преди 2 месеца.
И какво е новото возило, ако не е тайна?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
bjrov

Шкода Новак

Мнение от bjrov »

@tsb не е тайна Х5 без подгрев на стъклото.
@smoke, да между стъклата е, днес или утре ще се опитам да снимам и да го покажа. Колата я купи приятел и като се виждаме ако е с нея ще снимам.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”