Съвет за акумулатор
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Съвет за акумулатор
Bosch и varta не ги хвалят хич...
Изкара толкоз, щот се кара само извън града и ако не е карана седмица, задължително, на умно зарядно.
Освен това се поддържа чист.
Все още няма проблеми с палене, просто на зарядното му отнема повече време да дозареди, а и усещам по-бавно въртене...
За сега съм се ориентирал към Fiamm...
За Exide ми казаха, че не вървят много и съответно е голяма вероятността да се набутам със скъп и стар акумулатор...
А от магазина, за който писа Самуил, съвсем ме отказаха... не са търговци...
Изкара толкоз, щот се кара само извън града и ако не е карана седмица, задължително, на умно зарядно.
Освен това се поддържа чист.
Все още няма проблеми с палене, просто на зарядното му отнема повече време да дозареди, а и усещам по-бавно въртене...
За сега съм се ориентирал към Fiamm...
За Exide ми казаха, че не вървят много и съответно е голяма вероятността да се набутам със скъп и стар акумулатор...
А от магазина, за който писа Самуил, съвсем ме отказаха... не са търговци...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Съвет за акумулатор - VARTA или OPTIMA
В днешно време,се взима акумулатора с най-дълга гаранция.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз пък предимно градско карам, но може би е вярно, че навремето са били по-качествени, не претендирам да съм експерт. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
От една година съм с EXIDE Premium 77A/h, 720A, нямам грижи. Спомням си че стария беше 680А на Gigawatt(ако не се лъжа). Нямаше съществена разлика в габаритите на самите акумулатори, новия се събра в кутията на място. Купих го и го монтираха в едно магазинче/ сервиз на ул. Патриарх Евтимий(като идваш от Сливница на 100-на метра в дясно, има място за паркиране между две знамена на тротоара). Тогава струваше 189лв.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Виж и Перион.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
zzankov, признавам те за най-странен избор на "марки" за части и масла ( за мен разбира се)
Някои от тях не съм ги чувал/виждал никога ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Ами Тодор,чети и се интересувай повече.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Съвет за акумулатор
Как е актуалната класация при акумулаторите?
Bosch, Varta, GigaWatt, Banner?
В момента имам 5 годишен Gigawatt 72Ah и няма проблем с паленето, въпреки, че е стояла и по 2 седмици
Бат Стефан беше го мерил и каза, че е за смяна. Да го карам ли още, докато светне Low Battery на компа, или да действам проактивно? Стария беше ми изписал така и го сменихме гаранционно.
Bosch, Varta, GigaWatt, Banner?
В момента имам 5 годишен Gigawatt 72Ah и няма проблем с паленето, въпреки, че е стояла и по 2 седмици
TSI Team
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Съвет за акумулатор
Емо,и най-точният уред не може да предскаже, кога ще има внезапна смърт. А тогава може да има сериозни неудобства ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
П.П. Аз 2 пъти съм ги изживявал та знам![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
П.П. Аз 2 пъти съм ги изживявал та знам
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Съвет за акумулатор
Имаме уникален уред за тестване на акумулатори, но и той не може да предскаже физическият разпад при вибрации от карането..
Ако имаш приятел под ръка да помага, чакай... Има буст акумулатори с литий-полимер батерия който са малки и удобни , за около 20-30$. Ще те спаси с твоя 1,4 TSI и ще изкаташ поне още 1 зима...
Ако имаш приятел под ръка да помага, чакай... Има буст акумулатори с литий-полимер батерия който са малки и удобни , за около 20-30$. Ще те спаси с твоя 1,4 TSI и ще изкаташ поне още 1 зима...
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Съвет за акумулатор
За 200+лв дали си заслужава разправията и мръзненето?
Колега от Фолксваген форума тази сутрин сподели,че е клекнал под 7 волта,но е запалил.
А е нямал индикация за лоу батери.
1.6, ТДИ,105кс на Пасат.
Колега от Фолксваген форума тази сутрин сподели,че е клекнал под 7 волта,но е запалил.
А е нямал индикация за лоу батери.
1.6, ТДИ,105кс на Пасат.
-
PAM
- Гараж: Шкода Октавия II, 2,0 TDI, 140 к.с
Хонда ЦРВ 2,4
Съвет за акумулатор
На предната ми кола която карах няколко месеца, но мислех че ще карам вечно купих Дюрасел, продавача който ми е познат каза че е най-доброто в магазина му, а и като знам батериите им спрямо другите масови марки мисля, че сигурно наистина ще са добри. За съжаление не успях да разбера от опит.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Съвет за акумулатор
Колеги за 2.0 TDI CR, DSG, 140 к.с. кой е правилния акумулатор:
Това (в момента съм с такъв на Шкодата и след 5 години ползване - никакви драми. Бетон е):
https://maxcar.bg/akumulatori/gigawatt-74ah-680a-r
това (е алтернатива на горното, но ги хвалят като по-качествени):
https://maxcar.bg/akumulatori/exide-excell-74ah-680a-r
или това (четох, че е за автомобили с повечко електроника и държи на градско каране на къси разстояния):
https://maxcar.bg/akumulatori/exide-premium-77ah-760a-r
В момента е с Banner БА2 72Ah, 640A и май е оригиналния. Миналата седмица го зареждах, но тази сутрин не запалих. Долях му дестилирана вода и го оставих пак да се зарежда. Утре, като го проверят с товарна вилка, ако кажат че не държи напрежение - да знам какво да взема.
Колата се кара 50/50 градско-извънградско. Градското ми е сутрин и вечер по 5-6 км.
Приемам и други предложения за марка и модел акумулатор, както и за магазин, в района на Младост, от където да го взема.
Това (в момента съм с такъв на Шкодата и след 5 години ползване - никакви драми. Бетон е):
https://maxcar.bg/akumulatori/gigawatt-74ah-680a-r
това (е алтернатива на горното, но ги хвалят като по-качествени):
https://maxcar.bg/akumulatori/exide-excell-74ah-680a-r
или това (четох, че е за автомобили с повечко електроника и държи на градско каране на къси разстояния):
https://maxcar.bg/akumulatori/exide-premium-77ah-760a-r
В момента е с Banner БА2 72Ah, 640A и май е оригиналния. Миналата седмица го зареждах, но тази сутрин не запалих. Долях му дестилирана вода и го оставих пак да се зарежда. Утре, като го проверят с товарна вилка, ако кажат че не държи напрежение - да знам какво да взема.
Колата се кара 50/50 градско-извънградско. Градското ми е сутрин и вечер по 5-6 км.
Приемам и други предложения за марка и модел акумулатор, както и за магазин, в района на Младост, от където да го взема.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за акумулатор
Ами аз по-скоро да дам негативно мнение.
Дълги години карахме с Fiam, но последните партиди не ме кефят... 3 години изкара и почна да се замисля в студа...
Мисля следващия да пробвам AcDelco, навремето бяха чук, ама сега как ли са....
Дълги години карахме с Fiam, но последните партиди не ме кефят... 3 години изкара и почна да се замисля в студа...
Мисля следващия да пробвам AcDelco, навремето бяха чук, ама сега как ли са....
Бееееее.....
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Съвет за акумулатор
stanley, Колега, от едно 7-8 години само banner ползвам, в момента съм с твоя мотор и абсолютно нито веднъж не ми е създал проблеми за три години. Изненадан съм, че не си доволен от него, не знам колко годишен ти е, ама сигурно на не малко за да ти почнат проблемите, то нищо вечно няма. Поне, аз за себе си, пак такъв бих взел, другата ми кола е с Бош, пак дизел фабия, при -10гр. умира- няма никой, а още на първата година почна с проблемите зимата. Варта чувам и тях много ги хвалят, ама нямам опит там.