Привет на всички
Днес случайно ми остана време да разровя други теми из форума....
Със сигурност не съм изчел всичко..., но за себе си затвърдих мнението, че колите от преди 2007 - 2008 година ( предвид това че има доста по малко електроника в тях ) ако се "гледат" добре, са ако не по-надеждни, то поне доста по предвидими какво може да се очаква.
Разбира се има умора на материала на всички детайли и никога не сме застраховани от неприятни изненади.
Но идеята за тази тема, да се вземе стара кола и да се добавят удобства ( екстри/глезотии) които вече са на доста приемлива цена и да се запази относително евтиното и безпроблемно обслужване все още ми се струва ,че има логика.
Четох за коли под 200 000 км, какво се случва с различни електрнонни компоненти..., а пък аз моята "нова" я взех на 276 хил.. вече на над 300 за около 3 години , защото предимно се кара в София ( дано да не викна дявола) и извън очаквани ремонти предвид пробег и възраст на колата не съм се сблъсквал със сериозни проблеми.
В края на краищата, купуваме колите са да ни служат те на нас а не ние на тях...
Предишната кола, която беше по-модерна и имаше ДПФ филтър ми коства доста грижи, нерви и тревоги докато накрая след няколко години ползване си бях изградил усещане кога започва да се запушва ДПФ-а и търсех веднага възможност за бързо продухване на някой булевард.
Като цяло не съм се отказал от идеята, ама за жалост не остава време напоследък.
Благодарение на Форума, "филтрирах" някои от най-налудничавите идеи, за което съм благодарен на колегите, които дадоха насоки !!!
Може би ще се съобразя с мненията и препоръките и на първо време, ще насоча усилия да върна СДИ то в някакъв по-нормален вид от този в който достигна при мен , а пък после ще видим до къде ще стигна. Тъй като колата не е карана активно повече от две години, ако не се брои припалване, раздвижване из квартала и подобни и наистина има нужда първо от подмяна на основни детайли, които просто вече са извън строя. По салона и таблото има доста забележки и може би ще си позволя малко творчески опити... пък да видим.
На фона на това което споделят колеги в други теми, като нерви време и разходи, подмяната на предни и задни амортисьори, пружини и спирачки със нови ( среден клас ) изглежда съвсем приемливо като бюджет, а двигателя звучи доста добре и не няма и 300 хил..
Поздрави