"ПРОЕКТ ИДИОТ " :)

Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

skodko написа: 19.04.2020, 21:41:10 Климатроник а е пълна безмислица за тая кола, така или иначе заводско с климатроник няма. Аз лично и с другите работи не бих развалял колата. По-добре сменяй колата.
След повече от година, може би дадената насока има още по-голямо значение ! :)
По стечение на обстоятелствата станах "горд собственик" освен на Фабия 1 РС, на още една Фабия - 1.9 СДИ - чист дизел....
За това започнах, че може би насоката наистина има по-голямо значение, тоест ако реша да си правя експерименти, ще бъде със 1.9 СДИ и няма да развалям РС-ката :)
И може би защото получих доста критики тук... направих нова тема, за конверсия от ДВГ към Електричка...:) което според мен, надхвърля дори границите заложени в заглавието на тази тема :)

Поздрави
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Сди е ценен автомобил. Не го разваляй, освен ако не е кенеф.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

bega4kata написа: 22.08.2021, 21:37:13 Сди е ценен автомобил. Не го разваляй, освен ако не е кенеф.
За жалост...според моето разбиране ( без да имам претенции ) нещата не са добре... почти 300 хиляди навъртяни предимно в София и последните почти две години... не е каран ако не се брои,че успя да стигне до пункта за Технически преглед ( преди новите изисквания !!! ) ...и даже да мине...
Повечето неща са козметични...ама са доста...

Но ако има насоки и достатъчно аргументирани препоръки... може да се замисля да се възстанови,но ще е доста работа и средства.

На Фабия РС - която се води Евро 3, по новите стикери дадоха ЕКО-категория 1..., което до колкто разбрах е нещо различно от ЕВРО стандарта описан в талона... та за СДИ -то , за следващата година... не зная какво ще правя...

А ако се направи конверсия към Електричка :) ще стане "вълк в очва кожа" :)
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

СДИ-то на баща ми е евро 4.
shibumi

Škoda Фен

Мнение от shibumi »

Сигурно има различни спецификации, като цяло колата е доста "уморена" и идеята е ако се влагат усилия да се търси някакъв по-задоволителен резултат
shibumi

Škoda Фен

Мнение от shibumi »

Привет на всички :)
Днес случайно ми остана време да разровя други теми из форума....
Със сигурност не съм изчел всичко..., но за себе си затвърдих мнението, че колите от преди 2007 - 2008 година ( предвид това че има доста по малко електроника в тях ) ако се "гледат" добре, са ако не по-надеждни, то поне доста по предвидими какво може да се очаква.
Разбира се има умора на материала на всички детайли и никога не сме застраховани от неприятни изненади.
Но идеята за тази тема, да се вземе стара кола и да се добавят удобства ( екстри/глезотии) които вече са на доста приемлива цена и да се запази относително евтиното и безпроблемно обслужване все още ми се струва ,че има логика.
Четох за коли под 200 000 км, какво се случва с различни електрнонни компоненти..., а пък аз моята "нова" я взех на 276 хил.. вече на над 300 за около 3 години , защото предимно се кара в София ( дано да не викна дявола) и извън очаквани ремонти предвид пробег и възраст на колата не съм се сблъсквал със сериозни проблеми.
В края на краищата, купуваме колите са да ни служат те на нас а не ние на тях...
Предишната кола, която беше по-модерна и имаше ДПФ филтър ми коства доста грижи, нерви и тревоги докато накрая след няколко години ползване си бях изградил усещане кога започва да се запушва ДПФ-а и търсех веднага възможност за бързо продухване на някой булевард.
Като цяло не съм се отказал от идеята, ама за жалост не остава време напоследък.
Благодарение на Форума, "филтрирах" някои от най-налудничавите идеи, за което съм благодарен на колегите, които дадоха насоки !!!
Може би ще се съобразя с мненията и препоръките и на първо време, ще насоча усилия да върна СДИ то в някакъв по-нормален вид от този в който достигна при мен , а пък после ще видим до къде ще стигна. Тъй като колата не е карана активно повече от две години, ако не се брои припалване, раздвижване из квартала и подобни и наистина има нужда първо от подмяна на основни детайли, които просто вече са извън строя. По салона и таблото има доста забележки и може би ще си позволя малко творчески опити... пък да видим.
На фона на това което споделят колеги в други теми, като нерви време и разходи, подмяната на предни и задни амортисьори, пружини и спирачки със нови ( среден клас ) изглежда съвсем приемливо като бюджет, а двигателя звучи доста добре и не няма и 300 хил..:)
Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Fabia I”