Много честа регенерация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Много честа регенерация
не е толкова умна колата ти, не се напасва по тебdulo написа: 19.11.2018, 13:21:00 За мен най-дразнещото беше, че регенерацията винаги започваше в неподходящ момент. Тоест малко преди да се наложи да спра. И правя едно, две кръгчета из квартала с високи обороти, докато приключи. Последните два пъти забелязвам, че колата се е изучила какви са ми маршрутите ми и се е нагодила. Сега започва да прави регенерацията почти веднага по пътя обратно за вкъщи. Даже задръстването не и пречи. На средата на пътя (9 км) е готова. Разходът за това разстояние в задръстване ми е обикновено 9-10 на сто. Когато регенерира е 13-14 на сто.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Много честа регенерация
Де ,да можеха така да се нагаждат и пригодяват на маршрутите ни,аз лично щях да съм много доволен 
Dieselgate Team member
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
Абе то една тъпа индикация да бяха сложили, човек сам ще си го нагоди. Едно барче на задръстването 0-100%, друго неща. Като се замисля, не е сложно да се направи автърмаркет... и май е добра ниша за някой лев ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
Много честа регенерация
Е то е измислено, vag dpf
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
Ама трябва да ръгам букси в ОБД, да цъкам телефони... смотаната работа.
Бееееее.....
-
gabkata
Много честа регенерация
Здравейте,
А може ли малко повече инфо за това с буксите и телефона? Мисля, че това е ваком-а, за който ми бяха казали приятели. За съжаление и те само са чували и не могат да ми помогнат. Колко струва това, работи ли и колко е ефикасно?
Благодаря!
А може ли малко повече инфо за това с буксите и телефона? Мисля, че това е ваком-а, за който ми бяха казали приятели. За съжаление и те само са чували и не могат да ми помогнат. Колко струва това, работи ли и колко е ефикасно?
Благодаря!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
-
gabkata
Много честа регенерация
Здравейте,
Много благодаря за бързите отговори. Колега "PRO", чета за въпросния ELM327, но има много различни отиви. В OLX се продава за 15-20 лв. Това обаче ми се струва, че може и да е менте. Не ми е за 15-те лв, но не е ли опасно да си поставя тази джаджа на колата? Чета също, че има кабел, който струва 80 лв. Не знам кое е по-истинско и съответно кое да купя. Ако си наясно, би ли ме посъветвал кое да взема? Ако не, разбира се няма проблем.
Благодаря, поздрави!
Много благодаря за бързите отговори. Колега "PRO", чета за въпросния ELM327, но има много различни отиви. В OLX се продава за 15-20 лв. Това обаче ми се струва, че може и да е менте. Не ми е за 15-те лв, но не е ли опасно да си поставя тази джаджа на колата? Чета също, че има кабел, който струва 80 лв. Не знам кое е по-истинско и съответно кое да купя. Ако си наясно, би ли ме посъветвал кое да взема? Ако не, разбира се няма проблем.
Благодаря, поздрави!
- DoH_KuXoT
Много честа регенерация
Аз ползвам елм327 от Алиекспрес за 6лв вече 3 години на 3 автомобила и не го свалям от буксата. Изтеглил съм си torque pro и vag dpf свободно от нета като .apk и съм си ги качил на телефон с андроид. Отделно имам vcds 17.1.3 пак от китайския сайт , но той по-скоро е за по-задълбочено диагностициране и кодиране и не е удобен за ежедневна употреба. Телефона го мятам на магнитната стойка само пускам програмата и си наблюдавам, така или иначе постоянно е сдвоен с радиото. Като наблюдаваш няколко регенерации от началото до края вече няма какво да им гледаш, вече знаеш кога какво да очакваш и няма изненади.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Много честа регенерация
https://sklad66.com/cms/VAG-CAN.html Това ти трябва от тази фирма и този линк,колежке
За сега работят най-добре в сравнение с другите заместители на оригинала.Също така се ъпдейтват безпроблемно!ЕЛМ-а ,също може да си го вземеш,както казва колегата!
П.П:За първото трябва да си с лаптоп или таблет базиран на windows ,а за второто ти трябва телефон с включен блутуут в джоба и джаджата ,вързана за OBD-то
П.П:За първото трябва да си с лаптоп или таблет базиран на windows ,а за второто ти трябва телефон с включен блутуут в джоба и джаджата ,вързана за OBD-то
Dieselgate Team member
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Много честа регенерация
Малко инфо да споделя само - ако ползваш iPhone, купи си ELM, който да се връзва Wi-Fi, понеже ВТ-а не се връзва с епълски продукти. Успех
Аз се чудя вече, да сменя медиата на колата и да си гледам на нея всичко или да си взема един андроид телефон и да го изоставя в колата за постоянно...
Аз се чудя вече, да сменя медиата на колата и да си гледам на нея всичко или да си взема един андроид телефон и да го изоставя в колата за постоянно...
- aylund
- Гараж: Skoda Octavia
Много честа регенерация
Добро утро, наистина са много досадни тези регенерации. "zloQQ" евала за инфото. Чета из форума за въпросния ELM327, кой го е свързал с iPhone, кой не успял приказки много, но никъде не прочетох, че проблема е в начина на свързване. Искам да те попитам с този уред можеш ли да проверяваш регенерации и можеш ли да ги правиш принудително? И още нещо, ако кажеш, че може опасно ли е за автомобила?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
С елм-а можеш само да следиш регенерациите. За да ги пуснеш принудително ти трябва VCDS, ама там трябва да се внимава, защото и бели могат да се направят.
Бееееее.....
- GT_power
- Гараж: Skoda Octavia Combi '2011, CFHC (CR 2.0 TDI)
Много честа регенерация
Успокой съвестта си, чрез участие в зелени инициативи за засаждане на дръвчета или почистване на паркове и градинки. И направи рационалния избор. За съжаление, когато си купуваме "нов" дизел на 160 ++ к, той е един. Аз тези драми ги преживявах 3 месеца. Едва ли сме много "зелени" ако трябва да въртим из улиците безцелно, за да може тъпия казан под колата да свари саждите, та да изкараме още 100 км и всичко това да се повтаря отново и отново ...