Много честа регенерация

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Много честа регенерация

Мнение от Цецо75 »

Дали е обновен може да се види като се закачи на компютъра.
Бееееее.....
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Много честа регенерация

Мнение от DoH_KuXoT »

dulo написа: 19.11.2018, 13:21:00 За мен най-дразнещото беше, че регенерацията винаги започваше в неподходящ момент. Тоест малко преди да се наложи да спра. И правя едно, две кръгчета из квартала с високи обороти, докато приключи. Последните два пъти забелязвам, че колата се е изучила какви са ми маршрутите ми и се е нагодила. Сега започва да прави регенерацията почти веднага по пътя обратно за вкъщи. Даже задръстването не и пречи. На средата на пътя (9 км) е готова. Разходът за това разстояние в задръстване ми е обикновено 9-10 на сто. Когато регенерира е 13-14 на сто.
не е толкова умна колата ти, не се напасва по теб :) ти някак си уцелила без да искаш.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Много честа регенерация

Мнение от zar »

Де ,да можеха така да се нагаждат и пригодяват на маршрутите ни,аз лично щях да съм много доволен ;)
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Много честа регенерация

Мнение от Цецо75 »

Абе то една тъпа индикация да бяха сложили, човек сам ще си го нагоди. Едно барче на задръстването 0-100%, друго неща. Като се замисля, не е сложно да се направи автърмаркет... и май е добра ниша за някой лев [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Много честа регенерация

Мнение от DoH_KuXoT »

Е то е измислено, vag dpf
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Много честа регенерация

Мнение от Цецо75 »

Ама трябва да ръгам букси в ОБД, да цъкам телефони... смотаната работа.
Бееееее.....
gabkata

Шкода Новак

Много честа регенерация

Мнение от gabkata »

Здравейте,
А може ли малко повече инфо за това с буксите и телефона? Мисля, че това е ваком-а, за който ми бяха казали приятели. За съжаление и те само са чували и не могат да ми помогнат. Колко струва това, работи ли и колко е ефикасно?
Благодаря! :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Много честа регенерация

Мнение от PRO »

PRO написа: 17.11.2018, 21:32:56 gabkata, почети тази тема viewtopic.php?f=86&t=592
TSI Team
gabkata

Шкода Новак

Много честа регенерация

Мнение от gabkata »

Здравейте,
Много благодаря за бързите отговори. Колега "PRO", чета за въпросния ELM327, но има много различни отиви. В OLX се продава за 15-20 лв. Това обаче ми се струва, че може и да е менте. Не ми е за 15-те лв, но не е ли опасно да си поставя тази джаджа на колата? Чета също, че има кабел, който струва 80 лв. Не знам кое е по-истинско и съответно кое да купя. Ако си наясно, би ли ме посъветвал кое да взема? Ако не, разбира се няма проблем.
Благодаря, поздрави!
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Много честа регенерация

Мнение от DoH_KuXoT »

Аз ползвам елм327 от Алиекспрес за 6лв вече 3 години на 3 автомобила и не го свалям от буксата. Изтеглил съм си torque pro и vag dpf свободно от нета като .apk и съм си ги качил на телефон с андроид. Отделно имам vcds 17.1.3 пак от китайския сайт , но той по-скоро е за по-задълбочено диагностициране и кодиране и не е удобен за ежедневна употреба. Телефона го мятам на магнитната стойка само пускам програмата и си наблюдавам, така или иначе постоянно е сдвоен с радиото. Като наблюдаваш няколко регенерации от началото до края вече няма какво да им гледаш, вече знаеш кога какво да очакваш и няма изненади.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Много честа регенерация

Мнение от zar »

https://sklad66.com/cms/VAG-CAN.html Това ти трябва от тази фирма и този линк,колежке ;) За сега работят най-добре в сравнение с другите заместители на оригинала.Също така се ъпдейтват безпроблемно!ЕЛМ-а ,също може да си го вземеш,както казва колегата!
П.П:За първото трябва да си с лаптоп или таблет базиран на windows ,а за второто ти трябва телефон с включен блутуут в джоба и джаджата ,вързана за OBD-то
Dieselgate Team member
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Много честа регенерация

Мнение от zloQQ »

Малко инфо да споделя само - ако ползваш iPhone, купи си ELM, който да се връзва Wi-Fi, понеже ВТ-а не се връзва с епълски продукти. Успех
Аз се чудя вече, да сменя медиата на колата и да си гледам на нея всичко или да си взема един андроид телефон и да го изоставя в колата за постоянно...
Аватар
aylund

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia

Много честа регенерация

Мнение от aylund »

Добро утро, наистина са много досадни тези регенерации. "zloQQ" евала за инфото. Чета из форума за въпросния ELM327, кой го е свързал с iPhone, кой не успял приказки много, но никъде не прочетох, че проблема е в начина на свързване. Искам да те попитам с този уред можеш ли да проверяваш регенерации и можеш ли да ги правиш принудително? И още нещо, ако кажеш, че може опасно ли е за автомобила?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Много честа регенерация

Мнение от Цецо75 »

С елм-а можеш само да следиш регенерациите. За да ги пуснеш принудително ти трябва VCDS, ама там трябва да се внимава, защото и бели могат да се направят.
Бееееее.....
Аватар
GT_power

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Combi '2011, CFHC (CR 2.0 TDI)

Много честа регенерация

Мнение от GT_power »

Успокой съвестта си, чрез участие в зелени инициативи за засаждане на дръвчета или почистване на паркове и градинки. И направи рационалния избор. За съжаление, когато си купуваме "нов" дизел на 160 ++ к, той е един. Аз тези драми ги преживявах 3 месеца. Едва ли сме много "зелени" ако трябва да въртим из улиците безцелно, за да може тъпия казан под колата да свари саждите, та да изкараме още 100 км и всичко това да се повтаря отново и отново ...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”