Покупка на Octavia III 1.6TDI 4x4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Явно ѝ е дошло времето за регенерация и си я иска. Докато не я направи - няма да спре да започва процеса. Т’ва е най-лекия вариант. Демек - трябва да се покара в обороти за 15 минути. А ако има грешка в управлението на самата перка...може и за т’ва да се включва по този начин. Но ако може да се види (от майстора) състоянието на филтъра - най-добре ще е.
Последно промяна от zloQQ на 18.08.2018, 00:21:49, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма да е от дпф-а.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Човека говори за студена кола, не може да е DPF. Ако е чак толкова задръстен - просто ще му запали лампата с филтъра.

Най-вероятно наистина има яд с нещо около управлението на вентилатора.
Бееееее.....
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Здравейте,
ако наистина колата е влязла в режим на регенерация, това няма ли да излезе на VAG COM-a, защото такава грешка не се видя? Възможно ли е колата да влиза в такъв режим при условие, че не е карана преди това и не е загряла достатъчно? Ако действително е възможно да влиза в регенерация при студен двигател, може ли процеса да завърши само ако е включен двигателя, без колата да е в движение (няма номера и застраховка ГО, затова не може да се движи по предписанието).
Определено когато за първи път отидох да гледам колата, тя не беше палена и дори не запали от раз. След това я покарах, на кратко разстояние и на ограничено пространство и при загасване перката започна да действа по указания начин. Вчера го направи същото, като колата със сигурност пак не беше загряла, защото ми я докараха с репатрак до сервиза и дефакто работата на двигателя е от репатрака до подемника. И първия и втория път включвах климатика за проба.
От четенето в Интранет ми направи впечатление, че при този тип двигатели сравнително често има проблем с водната помпа, възможно ли е тя да е повредена и това да е причината за включването на перката дори при студен автомобил.
При майстора, който гледа колата отидох с препоръка и имам основание да му вярвам. Някои от вас сигурно са го посещавали, той се занимава само с коли от групата на VAG - Светльо, сервиза е малко преди Панчарево в ляво. Той доста съвестно и отговорно прегледа колата и единствената съществена забележка, която имаше е тази грешка, която съм се опитал да възпроизведа по-горе.
От друга страна, човека който продава колата и на който също имам основание да имам доверие, има сервиз и след като му казах какво е заключението на майстора беше готов да отстрани проблема (предположи, че е датчика на перката), той също има сервиз. Когато обаче е вързал колата на компютър при него изобщо не е излязла въпросната грешка, а някакво съобщение свързано с по-късно включване на перката и това включване и изключване на перката е свързано с нормалното функциониране на колата.
Сега съм в задънена улица, харесъл съм колата, но съм притеснен от перспективата да взема сравнително нова кола за сравнително не малко пари и още от началото до почна да посещавам сервизите. Затова се опитвам да разбера това поведение нормално ли е или не. Колата е гледана вече в два сервиза, не знам дали има смисъл да ходя в трети.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Колко перки има тази кола?Да не би да е с втора перка за климатика и след като казваш,че си го включвал всеки път,да върти тя?Пробвай я без климатик и виж как ще се държи.
Не ми харесва това,че първия път не е запалила от раз..,не говори добре за колата и 130-те и хиляди...
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Баш Майстора написа: 18.08.2018, 09:38:38 Колко перки има тази кола?Да не би да е с втора перка за климатика и след като казваш,че си го включвал всеки път,да върти тя?Пробвай я без климатик и виж как ще се държи.
Не ми харесва това,че първия път не е запалила от раз..,не говори добре за колата и 130-те и хиляди...
Не знам колко перки има, ще питам продавача и ще го моля да пробва колата без климатик. Трудното палена първия път го отдавам на това, че колата не беше палена от доста време и явно акумулатора се е затормозил..., предполагам, че в противен случай щеше да даде някаква грешка...
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Опиши трудното първо палене,ако обичаш.В смисъл,дълго въртя без да възпламени и накрая изведнъж запали,или се опитваше през цялото време на въртене да възпламени с прекъсване?
Възможно е и акумулатора да е паднал леко от стоенето,но е малко вероятно в това топло време.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Да не е плувала в някое наводнение?
Такива аномалии не са обичайни.
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Баш Майстора написа: 18.08.2018, 10:14:36 Опиши трудното първо палене,ако обичаш.В смисъл,дълго въртя без да възпламени и накрая изведнъж запали,или се опитваше през цялото време на въртене да възпламени с прекъсване?
Възможно е и акумулатора да е паднал леко от стоенето,но е малко вероятно в това топло време.
По-скоро първото, въртя известно време и запали. След това при гасене палеше бързо. Вчера когато я докараха в сервиза за преглед (това беше една седмица след първото палене), пак не запали при първия оборот, но доста по-бързо от първия път-от втория, третия оборот.
Не е претърпявала наводнение, историята на колата накратко е: Първа регистрация 05.2014 Швейцария, обслужвана в представителството на Шкода там, през около 30 000 хил. Км. Преди по-малко от година е последното обслужване на малко над 130 хил. След това претърпява лек удар вдясно отпред, подбит праг, вратата над прага и десния преден калник. Моя човек я купува и я оправя доста добре, след което я обявява за продажба, т.е. В този дълъг период от покупката, вкарването и възстановяването, колата не е карана и аз съм склонен да отдам по-трудното палене на акумулатора. Не знам дали дългото стоене не е причина и за това действие на перката. Видях, че към документите има приложена гаранция от Das Weltauto в Швеейцария, валидна до 09.2018, което обаче в случая едва ли има някакво значение.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

1 перка има
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Накратко моето мнение:Вероятно цената и е добра,щом си се насочил към този екземпляр.Тези обслужвания през 30000км,вероятно си чел,че не водят към добри последствия..Според мен,това е автомобил,който не поддържан педантно и за километрите на които е(140к),му е взет доста от ресурса.Да речем 50%.По описанието как е запалила-клони към нормалното и и е по-добрия вариант.
Просто трябва добре да претеглиш на везната двете тежести-състояние и цена.Желая късмет!
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Баш Майстора написа: 18.08.2018, 12:19:26 Накратко моето мнение:Вероятно цената и е добра,щом си се насочил към този екземпляр.Тези обслужвания през 30000км,вероятно си чел,че не водят към добри последствия..Според мен,това е автомобил,който не поддържан педантно и за километрите на които е(140к),му е взет доста от ресурса.Да речем 50%.По описанието как е запалила-клони към нормалното и и е по-добрия вариант.
Просто трябва добре да претеглиш на везната двете тежести-състояние и цена.Желая късмет!
Много благодаря за мнението. Като цяло описаната ситуация с перката може ли да доведе до проблем, който е сложен и скъп за отстраняване?
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Това с паленето не трябва да те притеснява. Моята се е случвало и ден да стои и след това, прави въртене 3-4 секунди докато запали. Не мисля, че трябва да те притеснява и перката. Ако ти е на сърце и си я припознал за твоя, скачай. Това си е почти чисто нова кола. Дори и нещо да излезе, то ще е дребно и няма да те бутне. Някой горе ги мята, че 50% от ресурса и бил взет. За мен, пълни глупости, дори такси да е въртяла 130-40-50к са нищо.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

Аз също съм на мнение,че 150к са нищо за този мотор.
Колата е на няма 5 години,според мен ще изкараш още толкова само с обслужване.
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Душата на един двигател може да се вземе и за по-малко от 100к км. От поне 15г. Вентилатора се управлява от кулинг модул. Ако е от някой датчик - ок, ама ако е от модула-няколко хилки. Колата е доста нова и втора употреба трудно ще се намери.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”