10 км отклонение има при скорост над 200 км в час, на 140, скоростта реално е 135-138км.fancko написа:Само да вметна, че 140 на километраж не са истински 140 км/ч. Така, че при 3000 об. скороста е всъщност приблизително 130 км/ч.
Octavia 3 Facelift 1.8TSI - ревю и впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Пак не е универсална истина, а зависи. При мен 100 км.ч по километраж е 97 км.ч. по GPS, a 201км.ч. по километраж ми е 195 по GPS. Т.е. 140 по километраж трябва да е ок.136 по GPSfancko написа:Само да вметна, че 140 на километраж не са истински 140 км/ч. Така, че при 3000 об. скороста е всъщност приблизително 130 км/ч.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
goAPR
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
plamenbv, много добро представяне и отзиви
Ще се радваме да ви видим на Шкода срещите ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
TSI Team
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- plamenbv
- Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT
Тъй като стана въпрос за скорости и обороти.. През уикенда имах малко магистрално каране - при 4 000 rpm на 6-та е със 187 км/ч по табло и отново изненадващо - не се чува мотора (или просто леката музика и шумът от вятъра го заглушават). На предните си коли, при ~190 км/ч си имаше стабилно бучене от мАторя.
- plamenbv
Толкова съм зле, че едва днес забелязах амбиентната подсветка на дръжките за отваряне на вратите.
Снимките са "чилифонни" и не са топ, но се вижда:
Снимките са "чилифонни" и не са топ, но се вижда:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
- plamenbv
Вероятно е амбиентното... Не че е кой знае колко "функционална" тази екстра, но се радвам, че я поръчах. Като купувах ми предложиха и друга Октавия, с цвят сив кварц, но без амбиентно. Та се чудех - цвета или коледните лампички, цвета или коледните лампички, но циганското в мен надделя и избрах кофти цвят с шарени ламБи. 
- yep4u
Амбиентното си е оферта - освен тея ленти във вратите, които за мен лично доста добре завършват интериора, получаваш осветлението в краката /което може да се поръча отделно де, но все пак е вътре/, лампите на дръжките и мисля че и лампите на на предните врати.plamenbv написа:Вероятно е амбиентното... Не че е кой знае колко "функционална" тази екстра, но се радвам, че я поръчах. Като купувах ми предложиха и друга Октавия, с цвят сив кварц, но без амбиентно. Та се чудех - цвета или коледните лампички, цвета или коледните лампички, но циганското в мен надделя и избрах кофти цвят с шарени ламБи.
- plamenbv
Вчера вечерта като се зачетох за ретрофити и ми влезе една муха в главата - да ретрофитна камера за задно виждане. Потърсих из нета и намерих готови kit-ове, които са plug and play към Bolero-то - просто трябва да се прокарат жиците и да се намери отнякъде 12V захранване. Единият комплект, който намерих е този:
http://www.cars-equipment.com/en/shop/r ... -camera-2/
Ще излезе около 500 лева, което не е евтино, но мога да ги прежаля... Кеф цена няма, нали знаете.
В друг сайт видях друг комплект:
http://www.carsystems.pl/skoda-octavia- ... d2871.html
Този е на доста по-висока цена, но изглежда подобен.
След това потърсих при китайците и се оказа, че се намира окабеляването, но не открих камера:
https://www.aliexpress.com/item/OEM-Rea ... autifyAB=0
Пуснах запитване до първият сайт, за да потвърдят дали тази камера е съвместима с новото 8" Bolero. Иначе ме спират 2 неща в момента... Монтажът изисква прекарване на жици чак до жабката и не знам дали искам да се наема да разкачам кори и пластмаси на чисто нова кола... А трябва и да намеря стабилен източник на 12V отнякъде. И второто, естествено, е гаранцията... Ако всичко се монтира както трябва, надали ще има някакви проблеми. Още повече че в такъв случай евентуално ще отпадне гаранцията само на мултимедията, но знам ли какво ще им хрумне на ЕТ...
http://www.cars-equipment.com/en/shop/r ... -camera-2/
Ще излезе около 500 лева, което не е евтино, но мога да ги прежаля... Кеф цена няма, нали знаете.
В друг сайт видях друг комплект:
http://www.carsystems.pl/skoda-octavia- ... d2871.html
Този е на доста по-висока цена, но изглежда подобен.
След това потърсих при китайците и се оказа, че се намира окабеляването, но не открих камера:
https://www.aliexpress.com/item/OEM-Rea ... autifyAB=0
Пуснах запитване до първият сайт, за да потвърдят дали тази камера е съвместима с новото 8" Bolero. Иначе ме спират 2 неща в момента... Монтажът изисква прекарване на жици чак до жабката и не знам дали искам да се наема да разкачам кори и пластмаси на чисто нова кола... А трябва и да намеря стабилен източник на 12V отнякъде. И второто, естествено, е гаранцията... Ако всичко се монтира както трябва, надали ще има някакви проблеми. Още повече че в такъв случай евентуално ще отпадне гаранцията само на мултимедията, но знам ли какво ще им хрумне на ЕТ...
- yep4u
Може провериш в ЕТ директно, бях гледал наскоро някакви OEM кодове точно за камерата. Цената мисля че беше около 600 - 700 лв, горе-долу колкото струва опцията при поръчката на колата. За мен са много пари това, чисто защото парктроника си е напълно достатъчен в 95% от ситуациите. 
- Sawyer
- Гараж: ///
yep4u е напълно прав - камерата е по-скоро ненужна. Парктроникът е напълно достатъчен
Наред с това, определено не искаш да разкачаш кори на Октавия. Тя и без да го правиш с времето ще развие паразитни шумове (неизбежно е, бюджетна работа), а пък ако я разпарчатосаш, ще се разскърца зловещо. Тествано с две О2-ки, по О3-ката няма да пипна нищо - трябва да е животоспасяващо за някого, за да разглабям нещо из интериора без повреда, която да го налага![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Наред с това, определено не искаш да разкачаш кори на Октавия. Тя и без да го правиш с времето ще развие паразитни шумове (неизбежно е, бюджетна работа), а пък ако я разпарчатосаш, ще се разскърца зловещо. Тествано с две О2-ки, по О3-ката няма да пипна нищо - трябва да е животоспасяващо за някого, за да разглабям нещо из интериора без повреда, която да го налага
- plamenbv
Хмм, не знаех за опцията в ЕТ - ще питам, благодаря! Иначе сте прави - в повечето случай партроникът е достатъчен. Но много често ми се случва да паркирам на място, което не познавам и не съм огледал, и партроникът да започне да пищи на умряло. Същевременно виждам в огледалата, че няма нищо, че колите около мен са паркирали доста по-назад и в този момент осъзнавам колко полезна би била една камера.
- Sawyer
- Гараж: ///
На мен ми се е случвало друго. Паркираш назад до бордюр, който е достатъчно висок, за да го закачиш с броня, но все пак доста под нивото на сензорите, и... парктроникът го “лови” съвсем не в 100% от случаите. Понякога хваща следващото препятствие (ако има такова) и ако се предовериш, бронята е заминала.
Ей в такива случаи наистина би имало полза от камера. Само тогава ме е яд, че като поръчвах, си казах “Е нали има паркторник, стига толкова помощни системи”![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ей в такива случаи наистина би имало полза от камера. Само тогава ме е яд, че като поръчвах, си казах “Е нали има паркторник, стига толкова помощни системи”
- odo
- Гараж: Х3 М40i
И за мен камерата беше ненужна, ама сега когато паркирам само на пищялки ми е едно тегаво. Камерата е супер удобство