маслояди

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

маслояди

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Аз слагам фюлеринова на Бардал. Много добри отзиви има за нея от мой мознати с доста позасилени коли. Тони Келеша ( лека му пръст ) препоръчваше да се слага. Единствено може да помогне, не и да навреди. Относно разхода на масло доливам 200-300 мл. за 10хил.км. като го държа винаги на максимално положение.
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

маслояди

Мнение от VALDO »

ТТодоров написа:audiceco...се чудя дали да не си спестя парите следващата година и да си сложа Шел.
Ще се направя,че не съм го прочел това!
[smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

маслояди

Мнение от nzlatev »

Този Шел много зле, аз винаги гаранционно си поръчвам такъв да ми сложат. Карам с него 1000-2000км. и след това си слагам това което на мен ми харесва и до сега никога не съм доливал масло, нито на 2,0 ТДИ, нито на 1,2 ТСИ. Дизела се кара само извънградско , а бензина само градско. Шел-а го ползвам за промивка и пак за тези малко километри с това масло ТДИ почва да трака. С другото масло си карам по около 20 -23 хил .км. и пак в ЕТ за промивка :)
Това с добавките и аз не го удобревам, все пак караме нови автомобили.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

маслояди

Мнение от bega4kata »

Златев, добавки плепоръчах за маслоядите.
А на мойта слагам щото нали е надута... Да помага там.
Гадното е че много черни маслото тази молибденовата.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

маслояди

Мнение от zloQQ »

Е добре де, молибден...сулфити. Нямаше ли още преди сума ти години (поне 7-8), някакви масла на Кастрол с такива добавки? Аз имам спомен за такова, което слагах на Октавия-та и явно наистина оставаше някакъв филм и мазането беше улеснено. Колата палеше много по-добре през зимата, а и изобщо не тракаше в началото докато помпата качи маслото, както с други масла с които е била карана. Ако тогава е имало масла с такива добавки, що са няма? Та трябва добавки да се взимат...
Последно промяна от zloQQ на 23.12.2017, 11:30:14, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

маслояди

Мнение от Цецо75 »

Ами аз го написах - защото а) серните оксиди се много вредни и новите еко норми ги ограничават. б) защото вреди на DPF-a.
Затова ги махнаха от дизела, затова и в най-високите спецификации масла ги ограничават до минимум.

В момента в Европа особенно се набляга на четири компонента - азотни окиси, серни окиси, въглеродни окиси и прахови частици 2.5. Въглердния диоксид и въобще парниковите газове в последно време малко взеха да ги неглижират основно заради швабите.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

маслояди

Мнение от bega4kata »

Цецо, ограничават ги в горивата. От маслата няма как да задръстят дпф-а.
Аз на всички клиенти с дпф им препоръчвам да слагат 5-40 и да го сменят на 15.Вместо да слагат 5-30 специално за лонг лайв и дпф и карат с флексибал интервал по 25-27хил.км.Особено лятото. Никой не е имал проблеми с дпф-а!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

маслояди

Тези добавки не вредят и това, че се слагат на нов мотор не е проблем. Те правят филм, който подобрява триенето в компонентите в пъти. Има клипове в youtube показващи как действат на силите на триенето когато се използват.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

маслояди

Мнение от Цецо75 »

Архимандрит Дионисий написа:Тези добавки не вредят и това, че се слагат на нов мотор не е проблем.
Това как точно го доказваш? Инженерите в VAG прости ли са, та изрично пишат, че на коли с DPF трябва да се сипва масло с понижено съдържание на сяра?

Имам идея от това как работят адитивите базирани на сулфиди. И абсолютно не споря, че намаляват триенето. Точно същото правят и класическите масла с по-високо съдържание на сяра. Но това не променя факта, че сярата вреди на DPF-a и на хората (под формата на окис).

Сами - как точно дефинираш, че клиентите ти нямат проблем? Колко от тях са навъртяли по 200 000к с тази добавка или 5/40 със стандартно съдържание на сяра - та да можеш да кажеш дали дава отражение на DPF-а? А колко от тях всъщност вече са ампутирали DPF-a?

Аз лично си карам с 5-30 лонг лайф с понижено съдържание на сяра и го сменям на 10-12к. Добавки в маслото не съм сипвал никога на никоя от колите си. Довода ми е прост - както казах тези адитиви са добре известни от десетилетия. Евтини са. Ако трябва производителя на маслото ще ги наврял вътре, защото в негов интерес е маслото му да работи добре.

Аз обаче спирам дотук, защото спора е безмислен, всеки е свободен да си прави с колата каквото реши за добре, стига да не пречи на околните.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

маслояди

Ми то за това е форума всеки да си каже мнението. Всеки сам си преценява как да си експлоатира колата. При все, че в България 50% от маслата са със съмнително качество не пречи човек да се презастрахова малко. За официалните сервизи пък изобщо няма да коментирам как ти го сменят и със какво.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

маслояди

Мнение от nzlatev »

Тя тази тема стана като пиенето на Витамини, рекламите гарантират ефект, а диетолозите и фитнес инструкторите казват "само урината ти става по-скъпа' :)
Цецо , аз преди време в другият форум препоръчах едно масло и другите ме изядоха, че след като не е марково не стурва :)
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T