Каква е разликата м/у тези Съпърби?

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

bondo написа: В пъти,защото едната кола е на 2 години, другата на 7... мисля,че е достатъчен аргумент, а не вярвам разликата в качеството
или размера да е чак толкова голяма.
Тоест за същите пари взимаш много по -нова кола на по-малко километри,вдъхваща повече доверие..
Надявам се да съм те просветлил. ;)
Да просветлиш трудно, не и с подобни смешни аргументи. Октавията е 3 години, а Супърба на 4.5 години. Супърба има малко километри повече, които за тия дизели е смешна разлика. И двете са с история. А за разликата в качеството - няма и как да вярваш, твойто си е най-хубаво, знаем. Само че хората са пробвали и други неща и "просветлителите" са им малко смешни. В темата са писали и други колеги, като не вярваш на мен, питай тях за разликите в качеството.
Бееееее.....
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

Цецо75 написа:
bondo написа: В пъти,защото едната кола е на 2 години, другата на 7... мисля,че е достатъчен аргумент, а не вярвам разликата в качеството
или размера да е чак толкова голяма.
Тоест за същите пари взимаш много по -нова кола на по-малко километри,вдъхваща повече доверие..
Надявам се да съм те просветлил. ;)
Да просветлиш трудно, не и с подобни смешни аргументи. Октавията е 3 години, а Супърба на 4.5 години. Супърба има малко километри повече, които за тия дизели е смешна разлика. И двете са с история. А за разликата в качеството - няма и как да вярваш, твойто си е най-хубаво, знаем. Само че хората са пробвали и други неща и "просветлителите" са им малко смешни. В темата са писали и други колеги, като не вярваш на мен, питай тях за разликите в качеството.
Със сигурност качеството е на по-високо ниво, но разликата не е фрапантна.
За 35 хил. км, в колата нямам абсолютно никакви паразитни шумове, върви прекрасно, има голям багажник и това ме устройва напълно
Не смятам,че моята е най-хубава, поради простата причина,че шофирам и возила от доста по-висок ценови клас и имам някаква представа къде се намирам.
Ясно ми е ,че караш суперб и адмирации за което, прекрасна кола е ,но недей с лошо.
Тук не става въпрос за качество на таблото и на корите на вратите, а за това,че по мое мнение, разлика от 2,3-4 години и минимум 40 хил.км в пробега е достатъчен аргумент да избера октавията пред суперба още повече , ако по-класното возило е нов внос.
И сервизната история ми е писана в подозрителна книжка, а не на електронен носител.
Някак си психологически не мога да възприема ,че ще дам 25 бона за кола втора ръка, на повече от 5 години при това шкода, без да знам историята на автомобила.
А чисто механично, разлика в здравината, не вярвам да има, хора за които това е по важно, отколкото да пипат пластмасите вътре. :)
Няма да споря, пред компютъра, да се правя на чат нинджа ми е под нивото.
Приятна вечер! :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И аз смятам, че качеството не е пък чак толкова фрапантно различно при Суперб и Октавия, че да се отписва Октавията. Рзликата в материялите се изразява само в долната част на таблото и при тапетите на задните врати.
Дори в новия Суперб 3 ЖАБКАТА Е ПЛАСТМАСОВА! На стария е мека и завършва меката висококачествена долна линия на таблото. При новия са спестили. Мега тъпо. Но това е др.тема.
Суперб 2 за който става въпрос е хубава кола, но и Октавията бива. Така, че не може да се отрича така генерално. Тя си има други предимства, като идеален размер автомобил. Лека е и лесна за управление,по динамична и икономична при еднакви моторизации спрямо Суперб.
Така е и новия Пасат 8 с пластмаса жабка, така е Голфа 7 с пластмаса на задните врати горе. Така е и Тигуана 2... ЕДИНСТВЕНО КОДИЯКА е направен вътре МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ съпоставимия му от концерна майка Тигуан.
Супер 2 също е на по високо ниво като изработка спрямо съответния Пасат 6 и 7 с пластмасовото табло под най горната малка мека част. Всичко пука и скърца там при Пасат 6 и 7.
Не може щото е Октавия, да я отпишеш при покупка, спрямо Суперб. Ако Октавията е по запазена или с по добър мотор или по добро оборудване, може да е по добрия автомобил за покупка!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Просто ме подразни късия пас с който се включи колегата. Без аргументи.

Когато ми кажат, че нещо е в пъти по-добро от друго, аз лично си представям сравнение между фиат и мерцедес например. А не между 4 годишен Супърб и 3 годишна Октавия с изравнени екстри и история.

Предложенията са съвсем равностойни. И ако някой се изказва толкова категорично, трябва да снася аргументи.

Идеята на темата е да се помогне на колегата все пак...
Бееееее.....
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Трудно може да се помогне точно по такива теми, защото всеки си има своя гледна точка. Вече казах, че никога не бих платил такава сума в брой , пред възможноста да си взема кола на лизинг , макар и лизинговата да е по-малко кола.
А новото си е ново ( пак, според мен ) [smilie=pardon.gif] , а иначе за 20-25 палки , има на пазара и автомобили , дето са по-коли от Супърба [smilie=pleasantry.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами не е така. Има достатъчно хора във форума с опит и с двете платформи и то точно с коли от тези години, с тези мотори. Въпроса е да не се поляризират мненията в крайности, а да се пише аргументирано.
Бееееее.....
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Цецо75 написа:Ами не е така. .
Е аз говоря за БМВ , Ауди , или Мерцедес , макар и на много километри , макар и 7-8-9 годишни , пак са повече коли от Супърба
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

hvp800 написа:
Е аз говоря за БМВ , Ауди , или Мерцедес , макар и на много километри , макар и 7-8-9 годишни , пак са повече коли от Супърба
Глупости на търкалета. Нито една марка не е измислила как да предолява умората на метала. 10-12 годишна кола? Нали не мислиш ,че на 10г е на 130 000км? Кой в Европа ще изръси 80 000 евро,и ще ходи с нея до магазина в съседната улица?
Да не си говорим приказки за лека нощ,като в детската градина.И да срявняваме ябъли с ябълки,а не скруши.
Темата е друга,и да не я разводнямваме. Моля!
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

hvp800 написа:
Никога не бих си купил точно такъв автомобил на толкова години, то ремонтите по тях са по-скъпи от колите! Взе ли им душата за това време, защото са "Маркови" и газ до дупка.

Супърба си е много хубав автомобил за това което изисква. Моят е на 5 години и не бих го продал по-ефтино от това което искат хората в тези обяви. Ако колата се използва за дълги пътувание и особенно с хора и багаж, това е колата. До сега не ми се е налагало да почиваме по пътя, защото съм се уморил от каране. Много други хора с които сме пътували се уморяват от тяхните автомобили.
А и една поддържана кола е много по-добра от какъвто и друг варият, не бих казал , че новите бюджетни коли са по-добро решение.
Старата Октавия на Самуил още събира погледи и е в перфектно състояние, а вече гони 10 години.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

hvp800 написа:
Ами понеже темата е за кола втора ръка, аз заглеждах и точно такива Аудита. Ами реално за тия пари и години А6-цата ако искаш да е дизел, трябва да е с 3 литра мотора. Който си е голям таралеж в гащите. Нямаш напрактика никакъв избор с що годе здрав и лесен за подръжка мотор.

А4 - ките имат избор на мотори, ама пък са ебати теснотията вътре.

Отделно, че Ауди с история напрактика не се предлага на пазара (или ако има са единици).

И така Ауди отпадна като избор. За БМВ и Мерцедес не мога да говоря. Не работи ли VAG-COM, не купувам втора ръка :)
Бееееее.....
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

И като си купиш 10 годишен "премиум" автомобил после веднага отиваш в мола да си сменяш панталоните, че достойнството вече е толкова голяма и няма място за него в крачолите :D
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Имам двама познати с "премиум автомобил", БМВ. Единият 530, другата 330 дизели.
5-та е 2004 набор, 3-та е 2006.
Всяка втора дума е "моят майстор" и "знаеш ли колко върви". Много се смяха на Суперба, ти луд ли си,толкова пари за Шкода,ще гръмне турбина и т.н
Трети месец я чакам да се счупи :)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Старият ми Супърб го продадох миналата година на 6год.,103хил.км. за 29хил.лв.
Като нов ми излезе към 70хил.лв.Колата беше ниво-Елеганс,2,0ТДИ,170к.с.,автоматик,кожен салон,навигация,триспицов кожен волан с пера,адаптивен ксенон и още доста екстри.
Колата я продадох само с обява в двата форума.Така,че правете си сметка горните коли дали си заслужават парите.
Всеки си преценява,дали му се кара кола на 5-6год.по-голяма и комфортна и с повече глезотийки или нова,гола като пушка Октавия. [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

SimichOil написа: Ако сега ще си купувам нова кола - никога няма да си взема Октавия - при наличието на Супърб 2, 3 или Кодиак
И аз така смятам при наличието на GTR 2017.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”