Ами дай му информация къде да чете, нали си на Ти с тунинга.shpeki написа: 21.07.2023, 21:01:07 последните поколения катализаторите не ограничават по никакакъв начин
Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Спортен кат 200psi и най тихата спортна генерация.
Втора употреба на чисто новата кола ...не ме блазни.
Втора употреба на чисто новата кола ...не ме блазни.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Напук на всякакви мнения - 70 000км Саманта изкара на яко пребиване на 410-470кс без никакви драми с катализаторите.
Хлъзнах се уж да я отпуша - сложих спортни 100 клетъчни Магнафлоу от Хед 91, стопиха се от София до Тунелите на Траянови врата.
Единственият бонус, че минах на пайпове е , че на дълго колата стана по-тиха от Сток .
За мен правилният избор е запазване на СТОК изпускателната система възможно най-дълго.
Хлъзнах се уж да я отпуша - сложих спортни 100 клетъчни Магнафлоу от Хед 91, стопиха се от София до Тунелите на Траянови врата.
Единственият бонус, че минах на пайпове е , че на дълго колата стана по-тиха от Сток .
За мен правилният избор е запазване на СТОК изпускателната система възможно най-дълго.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Пайпът на Милтек маха и OPF, което допълнително ще отпуши системата (освен 200-те клетки спортен кат).
Тази генерация от Купра, която се споменава за назад, проверено ли е колко е по-голяма от неговата?
Тази генерация от Купра, която се споменава за назад, проверено ли е колко е по-голяма от неговата?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Абсилютно правилно, особено за ежедневкаЦецоNOL написа: 22.07.2023, 08:38:04 За мен правилният избор е запазване на СТОК изпускателната система възможно най-дълго.
Ако колата е някаква бEсна драгаЖийка или я изкарваш само събота-неделя за масов побой, хайде тогава да ручи разбирам, ама всекидневно да ти надува главата и да влиза в резонанси/дрон ....
Хуйдая нали е фабрично с клапи, които се отварят на 3 степени нормал/спорт/N-mode. На нормал е тиха като абсолютно стандартен 1.4 атмосферен i30 хеч и държи празния ход на 750 об. На спорт вдига празния ход на 850-900об и вече започва да бучи осезаемо, а при смените се чува "припръцкването" характерно за ДСГ-тата. На N-mode вече клапите са отворени на 100% бучи още повече и към "припръцкването" добавяме и мощни "пукотевици" при отнемане на газта или при дауншифтване...
В началото като купих N-ката четох, че първия плъг енд плей мод е да майнеш OPF-a (OPF delete), което е упражнение за 15-20мин и развиване завиване на 4 болта. Колата вдига автоматично 10тина конА и гърмежите стават още по-драматични
Амиии таз туненг тръбъ още си седи на терасата, защото чух на живо друга i30N с премахнат OPF. Просто не съм сигурен, че искам да си развалям комфорта в ежедневието, за да мога да се изкефя 2-3 пъти като "гръмна" в Люлинския тунел под @tuningmania, бахахаххаха
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Да, аз не искам да гърми и да трещи като се има предвид, че ми е ежедневният автомобил, но поне малко от малко да се чува нещо,
че в момента няма абсолютно никой откъм звук. Почти е решено вече - първо пайп да видим как ще е и после ще го мисля - дали нещо къстъм назад или преправяне на някоя спортна (понеже пайпът ще е за ОЕ системата), защото наистина като се замисля не знам при мен дали ще има смисъл от нещо от Купра или подобните, няма да е голяма разликата
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
shpeki
Поне си запазвай оригиналните части ако после бученето те дразни да можеш да ги върнеш. Малко са цилиндрите за звук различен от бръмчене/бучене. По-смислено ми се струва да инвестираш в някоя от системите от микрофони/говорители които имитират звук.
- SilverBullet
Моята с HJS отпред и купрова назад е супер тиха и комфортна при всяко положение. Имам късмет ,че брат ми такава е намерил ,защото от голф Р е доста по-шумна, а и 2те са на ф65 и после на в по ф55
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Към края на всички пайпове се поръчва преходник. Поръчай един за оем 63 и още един за 76 за после.
GUNTER SERVICE

- andreev
Да, само че при мен е ОЕМ 65 към 80
@todor87, @SilverBullet, https://milltekexhaustshop.com/products ... 9633608953
(200CPSI HJS Cat includes OPF/GPF Bypass - Fits with Milltek OPF/GPF Back System Only)
това ще е май?
- SilverBullet
Повечето вече излизат на 76 и с накрайник към съответния ОЕМ. Ако после решиш се сменя накрайника за към другата генерация ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Яни, не пипай...v8 няма да стане.... ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Няма значение,65 е 63 вътрешно,а дали е на 80 или 100.... производителите знаят.
Като го купуваш те питат към каква генерация ще зе свързва и има различни накрайници!
Като го купуваш те питат към каква генерация ще зе свързва и има различни накрайници!
GUNTER SERVICE

- andreev
V8 няма да стане, V6 също,
но пък си ми е мерак да я направя колата до край. Хванал съм се и мисля да играя.
Да, ще кажете на предно много коне няма смисъл (и ще сте прави най-вероятно), но пък колко са тук проектите на предно 400+
По-нагоре бях споменал, че ми е ежедневна, но реално за 2,5 години имам 27к км (7к от които са на туровете) - тоест под 10к км на година. През седмицата не я карам, най-много събота/неделя да я изкарам и то не винаги + почнах да гледам и за някаква втора за жената да има какво да кара (това го пиша във връзка, че нали кола "проект" за ежедневна и семейна не е най-удачното, но пак примерите за обратното тук във форума не са един и два)
С две думи - мерак ми е и искам леко по леко да си я "наглася", но и не бързам де - едно по едно, когато стане
Да, ще кажете на предно много коне няма смисъл (и ще сте прави най-вероятно), но пък колко са тук проектите на предно 400+
По-нагоре бях споменал, че ми е ежедневна, но реално за 2,5 години имам 27к км (7к от които са на туровете) - тоест под 10к км на година. През седмицата не я карам, най-много събота/неделя да я изкарам и то не винаги + почнах да гледам и за някаква втора за жената да има какво да кара (това го пиша във връзка, че нали кола "проект" за ежедневна и семейна не е най-удачното, но пак примерите за обратното тук във форума не са един и два)
С две думи - мерак ми е и искам леко по леко да си я "наглася", но и не бързам де - едно по едно, когато стане

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Махаме катовете, назад милтек и пускаме гърмежи на спорт...готов си ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Стейдж амнайсе![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Стейдж амнайсе
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)