Ауди

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от ЦецоNOL »

Stuci написа:Моите виждания са, че безценното при Ауди С или РС, независимо на кой модел, е стоковата мощност и надеждност на автомобила.
Бъркаш!
Дросела на моето С4 Б8 2011 заводски работи,отваря се на 60%.
С ремапа просто го отваряме на макс така да се каже.
Всичко се прави заради екологията,вредните емисии и да не се обезсмисли покупката на РС4.

Заради фактора екология,новото РС7 с 450кс е по-бавно от преди фейса с 420кс защото е културно удушено с катове и ала бала.
Съответно мотора си е като преди фейса,просто са отворили дросела с едни 5-10% и ето ти 30кс отгоре.

Ауди А3 3,2 250кс до 2004 година излиза с кован колянов вал!!!
С ДСГ кутията.
Добавяш турбо и едно две неща и колата ЗАВОДСКИ държи на 600кс и още толкова нм.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Ауди

Мнение от igeorgiev82 »

Stuci написа: "какво толкова било Аудито, нали ще припада?!
И колко пък да припада?Може би там по тея схеми на колегите от варненския регион.На не знам си колко оборота на не знам си коя предавка.От място на 400м ще е мн.мн.грозно :).
Не защитавам нищо и никой,ама се осъзнайте Шкода не може да се сравнява с Ауди по каквото и да.Дори и една платформа с А3,Ауди ще е винаги по кола.А хората с много пари винаги ще предпочетат AMG,S/RS,M и за да са на тази цена не са просто"какво толкова е тази кола"Аз например купих Шкода,защото за такава са ми доходите(е и разбира се защото няма аналог в класа си :) )Ако имах 5 цифрен доход мислите ли,че щях да карам Шкода?А тези които го имат,дали си купуват Шкода?Ами вие?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от bega4kata »

Ауди рс 3 си е Ауди рс 3.
Не може да се сравни със Шкодата, ако ще и който стейч да е. То Шкода след стейч 3,при който колата остава със заводско смятано турбо и заводско поведение при шофиране (А НЕ ДА ТРЪГВА ОТ 4000 ОБОРОТА ДО 8), вече горните стейджове са си драгаджийски изпълнения и много ясно, че ще са много по бързи от Аудито. Но това са вече РАЗЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Ауди

Мнение от Sawyer »

BlackPearl написа:винаги идва въпроса от моя гледна точка- ЗА КАКВО ЩЕ ТИ СЛУЖИ ТАЗИ КОЛА.
Лично мнение: Ако е за уикенд кар- с 2 ръце.

Аз, наистина не разбирам, за единствена кола да се вземе такова Ауди/Мка или АМГ (по принцип говоря) и да се кара леко и само до работа и обратно
Ися, искаш да кажеш, че, според теб, да купиш такава кола е оправдано, само ако планираш да й топиш лагерите в свободното време?

Над 90% от собствениците на коли от тоя тип не са “рацери”. Карат си ги ежедневно и без да ги натискат особено като знаят, че разполагат с брутална мощност, която им дава комфорт в куп ситуации на пътя.

Иначе за сравнението RS3 срещу Octavia vRS Stage Там Който И Да Е - безпредметно е. Самият факт, че колегата todor87 успя да каже само “Какво да ви обяснявам, потребители?”, е показателен - аргументи в подкрепа на тезата му няма [smilie=pardon.gif]

Не става въпрос за сляпо прехласване по дадена кола, а за обективност. Шкода ще може да се срявнява с Ауди... в някой друг живот. Потребителят не е глупав. Ако знае, че може да купи същото (че и по-добро) за много по-малко пари, сетете се кога точно ще му излязат сметките на концерна-майка. Като си купиш Ауди, си купуваш неща, които Шкода по никакъв начин не може да предложи.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Ауди

Мнение от todor87 »

hvp800, не влизам в обяснителен режим, но стоя зад думите си и явно пак има не разбрали. За Супри нищо не се сещам, може да ми припомниш. А за другото:
1. Всеки един поддържан безупречно автомобил, в перфектно техническо състояние без забележки, гонещ 20-така мога да го нарека "БУТИКОВ".
2. Всеки друг, целия изтърбушен отвътре и орязан от вън, пушещ като Титаник и опасен както за шофьора, така и за останалите го наричам "КАЗАН".

По темата. Исках да разбера колко повече кола е това РС3 от Октавиа. И забележете нищо лошо не съм казал за него. "Нахраниха" колегите само и единствено Шкодите - бюджетни, раждащи...А след това ще ми е интересно да науча колко повече кола е РС6 от РС3, след това РС7 от РС6 и така. А относно тунинга на С/РС-ки, еми "потребители"отворете фейса на Маднес и вижте "хората с пари",стокови ли ги карат. Как да Ви обясня нещо, което Ви е толкова много далечно? [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от todor87 на 02.12.2017, 16:38:46, променено общо 1 път.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Ауди

Мнение от odo »

Шкода да продължават да правят коли като С3 пък вие си чешете пръстите [smilie=popcorn1.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Ауди

Мнение от stefan L »

Много си прав, ама що ли имам чувството , че С3 280 имаш пред вид ;)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Ауди

Мнение от Sec8200 »

Stuci написа: Този яд не е като онзи когато един стоков автомобил (бондьо) пръсне друг (Гестапович), а двете коли са със сходни параметри.
.. поясни, че не се разбира ..
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Ауди

Мнение от odo »

stefan L написа:Много си прав, ама що ли имам чувството , че С3 280 имаш пред вид ;)
Не е нобходимо да е 280 и 150 вътре е същият :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от Stuci »

Гестапото написа:
Stuci написа: Този яд не е като онзи когато един стоков автомобил (бондьо) пръсне друг (Гестапович), а двете коли са със сходни параметри.
.. поясни, че не се разбира ..
[smilie=punish.gif] , не се прави, че не ме разбираш [smilie=sarcastic.gif] Чакам те да кажеш кога! Уговорил съм с едни пичове във София (вносители на Рево) ебати цената за теб!!!

пп.: сравнението беше с илюстративна цел [smilie=kiss3.gif] ...хайде, доза подстрекаване също се опитах да вложа...
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Ауди

Мнение от Sawyer »

todor87 написа:"Нахраниха" колегите само и единствено Шкодите - бюджетни, раждащи...
“Бюджетен” не е обида. Шкода е точно това - бюджетен brand под шапката на VAG, и няма нищо лошо да си го кажем. “Бюджетен” не е синоним на “лош” :)

За “раждащите” Шкоди - да, може би не е ОК да се казват такива неща (аз не бих), но пък ти да се засягаш... не знам как да го определя [smilie=pardon.gif]
3A9D4711-EEA3-4111-A5B2-DD79714FB090.jpeg
Octavia 3 vRS e най-доброто за парите си. Обаче има в пъти по-добри коли (струващи в пъти повече пари) и RS3 е една от тях. Някой базиран на О3 vRS драгаджийски проект може и да зашие стокова RS3-ка като чисто ускорение (от 100 до 200, да речем), но това нищо не значи ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Ауди

Мнение от todor87 »

Айде да се изясним. Не съм се засягал. Казах, че "храните" само Шкодите, да аз "храня Сеатки", факт.
Sawyer написа: аргументи в подкрепа на тезата му няма
Която е
todor87 написа: И колко повече кола е? Ако се качиш в някое АМГ и незнам...Айде по сериозно. Все кола.
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от Performance99 »

Е й като ви чета постовете ми иде да си взема Табант [smilie=sarcastic.gif]
Вие на коя планета живеете не можах и да разбера, па нахранихте и Шкода и Ауди... има едни умни глави измислили едни сегменти на пазара за автомобили, па после този пазар му сложели и ценови диапазони и т.н.
Вие почнахте да шиете и тропосвате, то край няма [smilie=punish.gif]

Шкода е в клас и ценови диапазон, "БЕЗ АНАЛОГ" сами стигнахте до този извод.
Ауди е там някъде в началото на върволицата и задава модата, че и идея си нямаме.
В Ауди РС моделите, се монтират едни алуминиеви двигателни блокове, слагат се едни 4х4 задвижвания последно поколение, едни S-Tronic-и и т.н.... и коги това остарее като технология, а па и производствените му разходи падна с има няма 70-80%, то от кораба майка ги дават на Сеат и Шкода, е й те такава е икономическата и реална разлика. И си важи безкомпромисно за бедни и богати.

П.П. Те и от Нисан направиха една доста обидна реклама спрямо Порше и други спортни светила, но се оказа, ама се оказа, че е й тъй от няма и к'во всички си мерят п******, спрямо тая на Порше.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от La Furia Roja »

Sawyer написа: Някой базиран на О3 vRS драгаджийски проект може и да зашие стокова RS3-ка като чисто ускорение (от 100 до 200, да речем), но това нищо не значи
Не може,
ами Със сигурност Шкодата ще зашие Аудито след 70 нагоре
и то не е Драгаджийски проект, а нормален ОЕМ Хардуер със съответния Стейдж.
Стейдж 3 не е Драгаджийска работа. Това си е ежедневен автомобил.
Голф Р с Бактубро Спорт Екзост, Интейк и Софтуер.

За това написах, че взема ли РС3 Ауди , Стейдж 2 не му мърда.
Така няма със страх да се изравня с някой ВРС и оня да ми бипне три пъти. [smilie=sarcastic.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Ауди

Мнение от bega4kata »

Няма нищо лощо в стейчовете, стига да са умерени . И на рс3 може стейч да се направи. Не е задължително като е рс3 да я караш сток.
Е, глупаво ще е да и сменяш генерации, спирачки, джанти, окачвания и подобни, защото там са ХАЙ ЕНД ОЕМ.
И ще е глупаво [smilie=pardon.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”