Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
someone87
Време за доставка(от опит)
аз същото си мислех да я запазя по едно време и евентуално да препродам за някой лев отгоре, ама като сложа таксата отпускане на лизинг и факта, Е всеки издребянва с Аз по добре нова си я поръАм бла бла и до де го умувам видях един в мобиле с едно рено ар нещо си където май направил това дето аз мисля и сега само се уди как да го лансира.
Ако имаш познат на когото да я преостъпиш най-добре или пък да си позволиш да имаш две коли едновременно, иначе за едни 1-2 отгоре може накрая ад си с едни 2-3 надолу
По спомен последния път като питах за колата ми бяха казали, че завода за кори бил изгорял и хипотезират, че това е причината поради която колата не влиза в производство. Май после видяха, че не е само "моята", май даже сега ги карат хората да анексират на нормалния договор, а то към него има буферен период и става една..
в моя случай 120раб дни + 15 гратис работни, сега май било 240 работни дни + 60 раб гратис, а бе точно една астрономическа година
В крайна сметка продължавам да казвам, че аз не работя в Шкода, нито информацията ми може да е на сто процента актуална, нито не е ясно дали съм частен случай. Все пак колата е хубава и който има възможност да чака да не бърза да си продава неговата докато колата не пристигне в Б-я.
Ако имаш познат на когото да я преостъпиш най-добре или пък да си позволиш да имаш две коли едновременно, иначе за едни 1-2 отгоре може накрая ад си с едни 2-3 надолу
По спомен последния път като питах за колата ми бяха казали, че завода за кори бил изгорял и хипотезират, че това е причината поради която колата не влиза в производство. Май после видяха, че не е само "моята", май даже сега ги карат хората да анексират на нормалния договор, а то към него има буферен период и става една..
в моя случай 120раб дни + 15 гратис работни, сега май било 240 работни дни + 60 раб гратис, а бе точно една астрономическа година
В крайна сметка продължавам да казвам, че аз не работя в Шкода, нито информацията ми може да е на сто процента актуална, нито не е ясно дали съм частен случай. Все пак колата е хубава и който има възможност да чака да не бърза да си продава неговата докато колата не пристигне в Б-я.
-
kup0nq
Моите 120 дни изтекаха точно преди Коледа. И аз съм продал старата кола и останахме с една в семейството, което пак е поносимо за момента. Дилърът ме уверяваше, че покрай Украйна са засегнати само хибридните и напълно електрически модели, защото въпросните кабели били за тях само. В целия град съм видял един единствен Кодиак фейслифт и съм склонен да вярвам, че наистина не идват никакви насам. В центъра на Шкода няма нито 1 изложен автомобил, освен тестовите.... Силно се надявам, че с това удължено време на доставка, хората са се поспрели да поръчват Шкоди и нещата ще се отпушат.... Иначе, с такава липса на автомобили, дори да си канселирсте поръчката, дилърът най-вероятно ще я задържи и ще я продаде с по-голяма печалба по новите цени ... Единственото хубаво нещо е , че живот и здраве колата ще е производство 22 година, а не 21 хаха....
-
malcho_8010
Кадрова промяна във Volkswagen - според вътрешни източници Клаус Целмер ще стане новият ръководител на Skoda.
„Това е реалистичен сценарий", заяви в петък пред агенция Ройтерс източник, запознат със събитията. Очаква се назначението да бъде обявено в понеделник. Целмер, който в момента е директор по продажбите на VW, а преди това дълго време е работил за Porsche, ще замени Томас Шефер в чешкия филиал на германския концерн.
Може и от тук да са новите безмислени договори
![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
„Това е реалистичен сценарий", заяви в петък пред агенция Ройтерс източник, запознат със събитията. Очаква се назначението да бъде обявено в понеделник. Целмер, който в момента е директор по продажбите на VW, а преди това дълго време е работил за Porsche, ще замени Томас Шефер в чешкия филиал на германския концерн.
Може и от тук да са новите безмислени договори
-
icohohi
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision
Утре в сайта на шкода "Имаме нов директор продажби + 3 месеца отгоре за производството на всички модели" ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Последно промяна от icohohi на 02.04.2022, 23:46:49, променено общо 2 пъти.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
icohohi, това официална информация ли е?
-
icohohi
Бях саркастичен, защото само с това не са ме лъгали досега.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
О4 RS TSI, поръчана в началото на декември 2021, беше планирана за производство в 9-та седмица на 2022 (началото на м.март). Запали се заводът за панелите на вратите, отложиха я за 19-та седмица (м.май). Добавих тогава към поръчката камера за заден ход (когато поръчвах през декември не можеше) и прогнозната седмица сега вече е в края на м.юни 2022. (Уж) било заради запаления завод :) Чакам, нямам зор.
-
icohohi
Стискам палци! Доста добра дата. Моя кодиак от Ноември е предвиден за този Декември
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Къде я прави поръчката? Твоя случай по-скоро изглежда като грешка при създаването на самата поръчка.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Интересно е как прецени това?Erebus написа: 18.04.2022, 10:28:48 Твоя случай по-скоро изглежда като грешка при създаването на самата поръчка.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
icohohi
Малка грешка от моя страна, поръчката е от 6 Октомври дориErebus написа: 18.04.2022, 10:28:48 Къде я прави поръчката? Твоя случай по-скоро изглежда като грешка при създаването на самата поръчка.
2.0 TSI с Canton + Side assist + Soundproof windows 3те неща които бавят за момента. Дилъра изразява по-оптимистични срокове, но официалната производствена седмица е 50-та на 2022-ра година = средата на декември. Следя и британския форум и там постоянно седмиците на хората се изместват и то в лошия смисъл.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Това беше предположение, не заключение, че да трябва да го доказвам ..
Просто ми се струва странно, че 6 месеца по-късно не е преминала към 2рата стъпка от процеса.
Просто ми се струва странно, че 6 месеца по-късно не е преминала към 2рата стъпка от процеса.
-
nikopopow
- Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev
Имам новини от дилара,поръчката ми е от 2септември 2021г.OCTAVIA EDITION 1.5 TSI M-HYBRYD. Беше планирана за 27седмица дилъра ми звънна тази седмица и каза че е произведена в 15та ,но чака окомплектоване на вратите за съжаление не знае колко ще се чака.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Супер новини! Стискам палци да я окомплектоват по-бързо. Какви допълнителни екстри си поръчал?
-
nikopopow
- Гараж: OCTAVIA 1.5 m-hev
Спортен пакет Динамик,асистент мъртва зона,адаптивен темпомат,избор режим шофиране,челно стъкло с подгряване,акустични стъкла,променлива товарна платформа.Може и да съм забравил нещо но това е по спомен + джанти PERSEUS 18KИ