Точно. Чавдар е човека.zzankov написа: 24.01.2019, 18:57:18 Точно така става.
С групова поръчка.
Чавдар пише кога планира да поръчва.
30% авансово.
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Няма проблем да пуснеш контактите.
TSI Team
-
miroslav_r
Чавдар Кумчев
Тел:0885909101
Група във фейсбук за общи поръчки.
Колегата е много точен. Никога не е имало проблеми. Аз от 2-3 години само от него поръчвам.
Тел:0885909101
Група във фейсбук за общи поръчки.
Колегата е много точен. Никога не е имало проблеми. Аз от 2-3 години само от него поръчвам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
werz
- Гараж: Купчина ламарини
Всяка машина има смяна на масло в часове,само колите и камионите са в километри.Реално 504/507 имат високо число на стабилност на маслото,а някои имат по-високо от останалите.Стабилността на маслото страда най-много с часовете,но хубаво 504/507издържа без проблем 250часа-демек при средна 80Км/ч са 20000км.Карането градско увеличава часовете,но намалява натоварването върху маслото с една трета.Тунинга значително натоварва маслото и намаля сервизните интервали двойно,маслото старее и се сменя всяка година.Ето ви и сравнение на рейсингово срещу топ Оем масло
https://www.oil-club.ru/forum/topic/172 ... 0-svezhie/
Разликите са огромни-първото масло е много по-гъсто,бъкано от присадки и нестабилно с километрите.При тунингован автомобил без катал-липсата на няколко процента мощност и съкратената смяна не играят голяма роля.При сток автомобил със смяна на 20000км второто е доста по-удачно
https://www.oil-club.ru/forum/topic/172 ... 0-svezhie/
Разликите са огромни-първото масло е много по-гъсто,бъкано от присадки и нестабилно с километрите.При тунингован автомобил без катал-липсата на няколко процента мощност и съкратената смяна не играят голяма роля.При сток автомобил със смяна на 20000км второто е доста по-удачно
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Това с моточасовете съм го срещал и друг път.
Конкретно не мога да кажа на колко се препоръчва смяна. Нещо смътно си спомням,300 моточаса.
Но градското каране колега,не скъсява ли живота на маслото?
Чести стартове,доста от които студени.
А при автомобил, който се кара извънградско със скорости 70-140 маслото работи в друг температурен диапазон?
Конкретно не мога да кажа на колко се препоръчва смяна. Нещо смътно си спомням,300 моточаса.
Но градското каране колега,не скъсява ли живота на маслото?
Чести стартове,доста от които студени.
А при автомобил, който се кара извънградско със скорости 70-140 маслото работи в друг температурен диапазон?
-
werz
Ако говорим за бензини турбо искащи 5-30в.Това е най-гъстото масло в класа-без естери без екстри и тн смяна на 10к км.Такова взех за служебната РС
https://www.oil-club.ru/forum/topic/159 ... 0-svezhee/
Понеже говорим за Амсойл
https://www.oil-club.ru/forum/topic/205 ... 0-svezhee/
Маслото е по-добро от Шел като цяло,но много по-нестабилно-смяна на 5000км
https://www.oil-club.ru/forum/topic/159 ... 0-svezhee/
Понеже говорим за Амсойл
https://www.oil-club.ru/forum/topic/205 ... 0-svezhee/
Маслото е по-добро от Шел като цяло,но много по-нестабилно-смяна на 5000км
-
miroslav_r
Искаш да кажеш че Амсойл се сменя на 5000км?
Защо?
Говоря за 2.0 tdi помпа дюза.
Защо?
Говоря за 2.0 tdi помпа дюза.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
@miroslav_r,
Хора
Четете тия постове, където ги пишем.
След 5000км на всички масла им пада КПД-то.
Въпросът е, че това си зависи къде и по какъв начин се кара колата.
При мен с 0/40 extreme power на АМСойл след 6000км се изпаряваше.
Затова както и@werz, пише на 5000км вън и да си спокоен.
Колата ми се чуваха веригите при палене.
Сега с Равенола всичко изчезна.
С подходящите отстъпки - смяна на маслото с филтъра ще ти е под 100лв или хайде 120 с труда , което е пълен смях като разход за истинска синтетика и са 200-250лв на година.
Сменил съм 50 вида масла и имам представа какво и как трябва са се прави, докато уцеля маслото за даден мотор.
Хора
Четете тия постове, където ги пишем.
След 5000км на всички масла им пада КПД-то.
Въпросът е, че това си зависи къде и по какъв начин се кара колата.
При мен с 0/40 extreme power на АМСойл след 6000км се изпаряваше.
Затова както и@werz, пише на 5000км вън и да си спокоен.
Колата ми се чуваха веригите при палене.
Сега с Равенола всичко изчезна.
С подходящите отстъпки - смяна на маслото с филтъра ще ти е под 100лв или хайде 120 с труда , което е пълен смях като разход за истинска синтетика и са 200-250лв на година.
Сменил съм 50 вида масла и имам представа какво и как трябва са се прави, докато уцеля маслото за даден мотор.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
miroslav_r
Вие вече тотално ме объркахте.
Ти на какъв мотор ползваш равенол от който си доволен?
-
werz
Говоря за горното масло с горните показатели.Щелочно число(руски) 5,71 е много ниско-то представлява способността на маслото да неутрализира замърсяването от гориво и Егр.Посоченото масло надвишава всички спецификации на производителя без 1-дълговечност,нормално за естерно базирани масла(топ представяне,но за по-кратко време).Тук има едно но-при прекрасно гориво ,липса на Егр и общо взето идеални условия маслото не е нужно да неутрализира лайна,само дето тези идеални условия са доста условно нещо.Всяка стойност под 4 изисква смяна ,а под 3,5 задължителна смяна според ФАГ.
Ето ви топ маслата според общност на която вярвам.
https://www.oil-club.ru/forum/topic/790 ... oyl-kluba/
Ето ви топ маслата според общност на която вярвам.
https://www.oil-club.ru/forum/topic/790 ... oyl-kluba/
Последно промяна от werz на 24.01.2019, 23:39:03, променено общо 1 път.
-
miroslav_r
В такъв случай според твоите познания и констатация какво масло препоръчваш за 2.0 tdi помпа дюза, без ДПФ?
Масло което спокойно да изкара до смяна на 10000км.
Масло което спокойно да изкара до смяна на 10000км.
-
miroslav_r
Според общността на която вярваш, топ маслата за помпа дюза със спецификация 505.01 са тези.
Интересно.
Интересно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
А мен още повечеmiroslav_r написа: 24.01.2019, 23:16:47 Вие вече тотално ме объркахте.
-
werz
Ако колата е на малко километри и се сменя на 10000,то това е маслото
https://www.oil-club.ru/forum/topic/344 ... -new-2018/
Обаче има едно много голямо Но.Търси се производство след 2018 година-старото ЕСП е повече естер и има ниско число на неутрализация.Мой пример-имах Октавия 2 РС,смених масло при Сами с Мобил ЕСП и Варна-София и долях 1л.Изхвърлих маслото бързо и реших проблема-след години на семинар на Мобил попитах-проблемът бил решен за 2018. Щелочное число = 8,61 - это основное изменение между старым ESP Formula и новым ESP - масло теперь обладает более высоким щелочным числом. Если раньше Mobil1 ESP Formula 5W-30 имело низкое щелочное число 6,46 и быстро теряло щелочной запас в отработках, то теперь ESP улучшено. Они повысили щелочное число, масло стало обладать большим запасом по нейтрализации кислот и дольше работать до сработки.Ако колата е на много километри препоръчвам Шел масло 5-40 с Шел В пауър гориво.505.01 е норма,която е наследена от 504/507,така че е нормално да няма мног масла-тя е задълвителна само за Р5 и В10 Тди
https://www.oil-club.ru/forum/topic/344 ... -new-2018/
Обаче има едно много голямо Но.Търси се производство след 2018 година-старото ЕСП е повече естер и има ниско число на неутрализация.Мой пример-имах Октавия 2 РС,смених масло при Сами с Мобил ЕСП и Варна-София и долях 1л.Изхвърлих маслото бързо и реших проблема-след години на семинар на Мобил попитах-проблемът бил решен за 2018. Щелочное число = 8,61 - это основное изменение между старым ESP Formula и новым ESP - масло теперь обладает более высоким щелочным числом. Если раньше Mobil1 ESP Formula 5W-30 имело низкое щелочное число 6,46 и быстро теряло щелочной запас в отработках, то теперь ESP улучшено. Они повысили щелочное число, масло стало обладать большим запасом по нейтрализации кислот и дольше работать до сработки.Ако колата е на много километри препоръчвам Шел масло 5-40 с Шел В пауър гориво.505.01 е норма,която е наследена от 504/507,така че е нормално да няма мног масла-тя е задълвителна само за Р5 и В10 Тди
-
miroslav_r
Интересно, че в тая класация никъде не видях Равенол. По едно време руснаците много го хвалеха.
Тотална каша стана в главата ми относно избора ми на масло.
Тотална каша стана в главата ми относно избора ми на масло.