Superb 3 - Впечатления, въпроси

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Мнение от ostavime »

Да, автомат, но аз ръчка няма да взема. Няма начин ;) Не знам, може и от това да е.
Цецо75 написа: 14.12.2019, 22:49:09 Я го питайте Рангел, дали е тромав...
Да, прав си, всеки може да каже всичко. Особено, ако кара такава. Важно е аз какво чувствам и как я усещам.
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

2.0 TDI 190 4x4 в никакъв случай не е тромав. Пробвах го лично. ;)
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

ostavime написа: 14.12.2019, 22:45:50 Доста често жена ми шофира колата, на нея още по-малко и е нужна такава мощност.
И моята жена така разправяше преди да я взема (питаше ме - за какво ти е, няма да ходиш на състезания, не ни трябва такава кола). Година по-късно не мога да се вредя за колата градско:) После като се качи на нейната 100-коньова с предно и все се оплаква - не въртяла, въртяла гуми за щяло и нещяло при тръгване и т.н.

Има защо да струва 75к лева тази комбинация и усещането за автомобил с 4х4 е много различно. И 272 коня не са нещо извънземно, а според мен точната мощност за този автомобил, която пак да кажа прави автомобила много по-различен и сигурен като усещане. Е, ако беше 3-литров V6T щеше най-да поджохда, ама като за 2-литров миксер се справя доста добре.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Мнение от ostavime »

didoya написа: 15.12.2019, 06:57:48 И моята жена така разправяше преди да я взема (питаше ме - за какво ти е, няма да ходиш на състезания, не ни трябва такава кола). Година по-късно не мога да се вредя за колата градско:) После като се качи на нейната 100-коньова с предно и все се оплаква - не въртяла, въртяла гуми за щяло и нещяло при тръгване и т.н.

Има защо да струва 75к лева тази комбинация и усещането за автомобил с 4х4 е много различно. И 272 коня не са нещо извънземно, а според мен точната мощност за този автомобил, която пак да кажа прави автомобила много по-различен и сигурен като усещане. Е, ако беше 3-литров V6T щеше най-да поджохда, ама като за 2-литров миксер се справя доста добре.
Факт, че си струва парите. Аз обаче не мисля да дам 75К+ лева само, заради двигателя. :) Въпрос на личен избор. Kакто каза и nrayanov, въпрос на личен избор и преценка за това какво ти трябва. Иначе да, и на 500 коня ще се кефя, но...
nrayanov написа: 15.12.2019, 02:45:11 2.0 TDI 190 4x4 в никакъв случай не е тромав. Пробвах го лично.
Аз също го карах вчера. Черен седан с бяла кожа е тестовата. Нека се изразя така - не ме впечатли с вървеж. Има шум вътре, както и вибрации, които се усещат, когато ръцете са ти на волана примерно на свободни обороти. Иначе като простор, колата е супер. Комфорт също има, различни режими и т.н. Изненадах се, че такъв голям автомобил няма 360 градуса камери. Като всеки друг си има предимства и недостатъци. Като цяло е колата е много добра.

Пак казвам и наблягам. Не ангажирам никой с мнението си. Нито имам за цел да хваля, нито пък да хуля било то хора, които не познавам или пък автомобилите, за които говорим. Все пак това е форум, в който се споделят мнения, обменя се опит, търсят се съвети, взимат се решения на база написаното и казаното и в края на краищата преценката и финалното решение остава наше. Личен избор. Неизбежно да има субективизъм. Форума е за това: за да успеем да придобием реална представа за дадено нещо, като отсеем субективизма. Ако успеем разбира се.

Както казах, аз карам Мазда 6, която купих чисто нова и мога да ви изброя поне 10-15 негативни неща, които не ми хареват, защото съм обективен. Тук също има хора, които гледат реално на колите си, а не ги хвалят... въпреки всичко. :)

Ще пробвам и бензина на Шкода. Не съм се отказал и от дизела. Ще видим. Тази седмица ще ходя и до Сеат, както и до Мазда. Просто да си сверя часовника. Друго за момента не ми е в полезрението.
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

ostavime написа: 15.12.2019, 17:23:37 Тази седмица ще ходя и до Сеат
Сеат нямат алтернатива на Супърб.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

mariyan написа: 15.12.2019, 18:46:45 Сеат нямат алтернатива на Супърб.
И Мазда [smilie=pardon.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

ostavime написа: 15.12.2019, 17:23:37 Както казах, аз карам Мазда 6, която купих чисто нова и мога да ви изброя поне 10-15 негативни неща, които не ми хареват, защото съм обективен
колега в Мазда форума да не си под името bgfrayman, този пич ме кефи как попарва убежденията на фанатиците, че Мазда се кове от Бог в Хирошима :) Като навсякъде и тук има облъчени и реалисти, така, че си на правилното място. Има и минусите описани.

Сеат наистина нямат аналог на Супърб.

Мазда - същата работа като Шкода. Колите супер дилъра не го чакай ни за внимание, ни за оферта - Еврохолд са тотал щета. Като прочетох как са наиграли колега от форума с доплащане на щети ми стана непоносимо - наглеци. Вътрешно застраховат и се цекат между отделите и натресли няколко хилки на човрка.Еуратек са идея по-добре, ако вифиш някои от препоръчаните дилъри във форума.

Да споделяш - Топ Мазда 6 Такуми няма как да те остави безразличен, но вървежа на Шкодите също :)) Дилеми ,дилеми, дилеми....
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Мнение от ostavime »

mariyan написа: 15.12.2019, 18:46:45 Сеат нямат алтернатива на Супърб.
Не и по размери на багажника и пространсво, така е, нямат толкова пространство. Сеат са със 590 литра. Просто ще попитам кога ще излиза новият модел. За сметка на това имат бензин 4х4, което по принцип аз търся.
Ще погледна и Таракото, което никак не е лошо. Ще видим. :) Не съм толкова на зор.
Може пък и новата Октавия да изчакам пролетта.
odo написа: 15.12.2019, 19:13:53И Мазда
Да, те също нямат толкова пространство. Тях ще питам за дизела 4х4, защото съм с бензин сега. Да видим какво ще ми предложат. Направили са подобрения на новият си фейс, нещата, които пред ме дразнеха, поне част от тях вече са отстранени. Само медията не са пипнали, което е кофти.

Просто може би от Шкода очакванията ми бяха прекалено големи. Нямаше го ефекта УАУ. :)

И отнво, за да не се обърка някой. Не търся конфронтация, а казвам това, което мисля. Някак си не я усетих тази кола мамка му. Не мога да изброя плюсове и минуси, защото след 20 мин. тест, нищо почти не мога да кажа. Може би очаквах по-нисък разход, но и това е супер субективно.
Stevek

Škoda Фен

Гараж: Superb III 2019

Мнение от Stevek »

Seat не предлагат по размери модел подобен на Superb.
Но комбинацията от най-мощният бензинов двг. (даже по-мощен), същата кутия и двойно задвижване може да се поръчат за Cupra ST (това е комби).
Цените са сходни, но отстъпката която даваха ЕТ наклони везните при мен. Не съм сравнявал сега, след като дигнаха цените на Superb.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

ostavime,
щом не си я усетил, значи не е твоята кола :)
За мен единственият минус на 6-цата е мястото зад мен, което го няма.
Drago9205

Шкода Новак

Гараж: 535xi

Мнение от Drago9205 »

Stevek написа: 15.12.2019, 20:23:14 Seat не предлагат по размери модел подобен на Superb.
Но комбинацията от най-мощният бензинов двг. (даже по-мощен), същата кутия и двойно задвижване може да се поръчат за Cupra ST (това е комби).
Цените са сходни, но отстъпката която даваха ЕТ наклони везните при мен. Не съм сравнявал сега, след като дигнаха цените на Superb.
Offtopic:
Купрата наистина е страхотна кола според мен, особено за хора търсещи по-спортно ориентирана кола. Комби вариант също е доста практично. Мисля, че има Купри с не лошо обурудване в порядъка на 60-65 хилки (разбира се няма да има харабиите на L&K, но пък за сметка на това ще има други).

Даже всъщност не мога да се сетя за добър нейн еквивалент от другите марки (за близки/сходни пари и сходно представяне).
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Мнение от makaveli »

Много арна... :)

Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

45950 Е [smilie=fool.gif]
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

За тая сума имаш скуби на 500 коне
И е в пъти по - кола!
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Мнение от ostavime »

Това е CUPRA R бла бла...
Стандартна CUPRA с 290 коня и 4х4 и е бензин, която пак има DCC е както беше казано около 65К и има 590 литра багажник, което е екстра.
Аз тази седмица ще ходя в Сеат, надявам се да успея всъщност, като ще попитам и за Тарако, което също е добро решение, като изключим, че е малко по-тежко. Иначе като багажник, а аз търся голям такъв, е екстра със 700+ литра за 5 местната версия.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”