Ако ми посочите такъв сервиз в България, с подобна система за реглаж на фаровете и толкова чист ще почерпя. Навсякъде се търкалят някакви уреди по някакъв неравен под. Какви реглажи, какви пет лева? Дано колегата успее да си реши проблема, че е тъпо така на чисто нова кола.igeorgiev82 написа:Ето хората как регулират Лед светлините!Не с уред за рефлекторни фарове!
Нова Октавия 3 FL 1.4TSI DSG 150к.с
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Не се вижда,защото теста не е коректен.През повечето време пича кара на дълги.
Емо,това не ми е проблем.Според мен по големия проблем е,че си "сляп" напред,от където може да дойде опасността,а ти няма да я видиш навреме или ще я видиш ама късно.
Както и да е,утре пак ще им звъня на ЕТ.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Колега не си прави труда. Още като купих колата ви писах ,че LED в сравнение със XENON са крачка назад. Мен тази тъмна зона точно пред колата не ме тормози защото тя се лекува с фаровете за мъгла. Просто левия фар е доста по ниско с цел да не заслепява насрещно движещите се коли, десният е на горе и в дясно за да осветява тротоари и пешеходци. Проблема при O3 FL е ,че фаровете не са адаптивни и не следят пътя. Нашите фарове са си ОК, доплащането за LED при октавия е 1847.00лв.
В края на миналата година баща ми си подмени старата C-class с актуалната от магазина. Доплащането за адаптивен LED при цедката е 2650.00 евра. Колеги ефекта е същия левия фар надолу ,десния нагоре и в дясно. Разликата е че фаровете се адаптират при различни пътни условия. Но пак го има този ефект.
Нямам време за подробни тестове като в клипа по-горе но ще се подцетя следващия път като карам Бенца да направя снимка в тъмния гараж. Супер отчетливо се вижда абсолютно същия ефект като при Октавията.
В края на миналата година баща ми си подмени старата C-class с актуалната от магазина. Доплащането за адаптивен LED при цедката е 2650.00 евра. Колеги ефекта е същия левия фар надолу ,десния нагоре и в дясно. Разликата е че фаровете се адаптират при различни пътни условия. Но пак го има този ефект.
Нямам време за подробни тестове като в клипа по-горе но ще се подцетя следващия път като карам Бенца да направя снимка в тъмния гараж. Супер отчетливо се вижда абсолютно същия ефект като при Октавията.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Аз бих искал да го видя на живо този LED в тъмното съпоставен с ксенон и халоген.
TSI Team
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Супер е бе колеги. Направо ден прави.PRO написа:Аз бих искал да го видя на живо този LED в тъмното съпоставен с ксенон и халоген.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Не бутайте фаровете от врътките, че ще стане мармалад. Те са си настроени добре един спрямо друг. При мен ксенона на О1 го вдигнах леко на горе при слагането на ниските пружини от кантара на предния мост. При вас също трябва да има такива кантари за невелиеането на фаровете спрямо товара в колата. При мен е на левия носач. Огледайте ги от там може да се коригира . Относно реглажа. Погледнете какво % наклон дават на фара някъде на същия него трябва да пише масово са 1%. Ако е така спира се на 10м. От стена и се мери средата на крушката ( лупата) от земята Ако е 70см. на 10 м. Трябва снопа да е отрязан на стената на 63см. Имаме 1% наклон от 70см. са 7см.
Вижте първо това преди да бутате каквото и да е.
Неможе LED да са по зле от ксенона използват една и съща лупа. А на Октавията са LED крушки в лупа. На по скъпите марки са LED матрични светлини съвсем друга система. Там са няколко LED секции на фар и светят на различна височина и осветеността е много по добра и равномерна.
Вижте първо това преди да бутате каквото и да е.
Неможе LED да са по зле от ксенона използват една и съща лупа. А на Октавията са LED крушки в лупа. На по скъпите марки са LED матрични светлини съвсем друга система. Там са няколко LED секции на фар и светят на различна височина и осветеността е много по добра и равномерна.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Въпреки,че ксенона е умен и доста добър вечер на магистрала и аз имам тази проблем. Свети добре, но за скорости над 110 става опасно на къси.
Въпреки,че на Авто разбира,че е на магистрала ги вдига малко спрямо Включено. Тествано.
Карайки със 160 на къси е самоубийство в БГ, изкачала ми е котка, добре че бях намалил доста и беше осветено. Просто на дълги заслепяваш, на къси след 110 реакциите ти са в ръцете на Бога.
Въпреки,че на Авто разбира,че е на магистрала ги вдига малко спрямо Включено. Тествано.
Карайки със 160 на къси е самоубийство в БГ, изкачала ми е котка, добре че бях намалил доста и беше осветено. Просто на дълги заслепяваш, на къси след 110 реакциите ти са в ръцете на Бога.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да, да. Не е вярно.igeorgiev82 написа:Не знам дали ще стане.Били заключени софтуерно фаровете.Ако се вдигнат много,можело да се счупят водачите,при първоначлно палене,когато си прави чека.Знам ли,така ми казаха спец.от ЕТ.Според мен има и софтуерна настройка.Преди време в работата колегите вдигаха един ксенон само хардуерно.Уж всичко беше ок,но на другия ден момчето каза,че са се върнали в същото положение.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Тоше късите да за градско светят максимум 60м.ТТодоров написа:Въпреки,че ксенона е умен и доста добър вечер на магистрала и аз имам тази проблем. Свети добре, но за скорости над 110 става опасно на къси.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Да, при О3 адаптивните имат следния режим :
Motorway mode
The cone of light in front of the vehicle is adjusted so that the driver can respond in time to an obstruction or other hazard in time. The mode is active at speeds above 110 km/h.
Леко повдигат дори на къси - тествах. Но без дълги скоростите вечер са на късмет за мен. Има хора карат и не им пука, но реално ако трябва да види нещо на пътя (дори да е броня на някоя кола паднала) - няма да успее да реагира при 110+
А за дълги ги заслепяваме и става ни така, ни така и се дразня ранна вечер да пътувам по магистралата. Късно вечер е ок - няма трафик и там дълги и е шест...
Motorway mode
The cone of light in front of the vehicle is adjusted so that the driver can respond in time to an obstruction or other hazard in time. The mode is active at speeds above 110 km/h.
Леко повдигат дори на къси - тествах. Но без дълги скоростите вечер са на късмет за мен. Има хора карат и не им пука, но реално ако трябва да види нещо на пътя (дори да е броня на някоя кола паднала) - няма да успее да реагира при 110+
А за дълги ги заслепяваме и става ни така, ни така и се дразня ранна вечер да пътувам по магистралата. Късно вечер е ок - няма трафик и там дълги и е шест...
- igeorgiev82
На фона на подобренията на колегите тези дни,аз съм скромен,да не кажа незабележим
.
Дойде ми поръчката от ЕТ а именно" Само на някоя среща(ако скоро има такава
)ще помоля някой сръчен колега(Жоре(Jordito) жив да си
) да ми ги монтира,че аз съм от един кръжок,който му пречат ръцете
Имаше и баня,съответно след това една бърза вакса и.... Мисля,че и стига.
Дойде ми поръчката от ЕТ а именно" Само на някоя среща(ако скоро има такава
)ще помоля някой сръчен колега(Жоре(Jordito) жив да си Имаше и баня,съответно след това една бърза вакса и.... Мисля,че и стига.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Нямаш проблеми Ванка. 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Супер. Абе пробвай се, лесно е.
То няма ли схемичка за монтаж? Трябва да има.
Моето беше без, ама от Китай съ така![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Или сложи и предни или махни и задните калобрани.
Не смея да ти кажа, да ги махнеш, защото все пак, както казаха колегите Светилио и Сауер, най яката, най бързата, с най хубавите джанти, с най якия проект и перформанс, с правилния цвят форумна Октавия е с калобрани. Тя диктува модата просто.
То няма ли схемичка за монтаж? Трябва да има.
Моето беше без, ама от Китай съ така
Или сложи и предни или махни и задните калобрани.
Не смея да ти кажа, да ги махнеш, защото все пак, както казаха колегите Светилио и Сауер, най яката, най бързата, с най хубавите джанти, с най якия проект и перформанс, с правилния цвят форумна Октавия е с калобрани. Тя диктува модата просто.
GUNTER SERVICE

- igeorgiev82
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS