Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
* 10.22г. Булстрад са оценили моята крива врата - Ремонт (среден) + боя на 230лв. {Нещата бяха от днес за вчера+магия. Полица изтича в неделя, когато стана и щетата, а нея я заведох в понеделник със задна дата. Нямах възможност да търся и кандидатствам с проформа ф-ра}
Бях при Цецо за PDR изправяне.. но се размих във времето защо при мен изисква - сваляне на синьото фолио отвън и акустичното фолио отвътре, за да могат те да работят.
Следя темата с инетерес и пожелавам да стане, когато ти е казано, както е казано и когато ти е тамън удобно, без драма и филм.
Бях при Цецо за PDR изправяне.. но се размих във времето защо при мен изисква - сваляне на синьото фолио отвън и акустичното фолио отвътре, за да могат те да работят.
Следя темата с инетерес и пожелавам да стане, когато ти е казано, както е казано и когато ти е тамън удобно, без драма и филм.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Вчера сутринта измих перфектно колата и я оставих на Цецо в Дружба за PDR изпъване. Казах му да ми изпъне и другата задна врата, когато преди месеци, някой ме беше цъкнал с неговата врата на паркинг и ми беше оставил лека вдлъбнатина. След 1 ден работа, резултатът от процедурите е повече от впечатляващ. От голямото огъване няма и следа, всичко е върнато в заводски вид.
Ето какво беше:

И след PDR-а:

Евала на Цецо, за пореден път показа, че е факир в това, което прави. Сподели, че е разглобявал вратата, за да може да бутне на места хубаво и отвътре. Разбрахме се и за евентуални фактури, ако трябва да се издават, след като говоря с Алианц, как ще плащат. За контакти с Цецо - https://goo.gl/maps/Lj7VrH2aB8qMn5Dk7
След това отидох до GK в Герман и Жоро погледна какво ще трябва още да се направи преди да полира и поднови керамиката на целия детайл. С две думи, трябва да се пипне с touch-up боя на едно две надирания и на едно малко парче, където е паднала боята (на снимките не си личи, защото отдолу също е тъмно бяло и отдалеч не се вижда нищо). Каза, че той ще свърши всичко, само боя да му занеса. Трябва да се намацат тези участъци, защото каза, че ще продължи да се рони боята със сигурност и може да тръгне корозия. Почнахме да умуваме кой да забърка цвета, но после той се сети, че май Шкода предлагат такива комплекти с готов цвят по рама на колата, което е оптималният вариант. Разтърсих се вчера в интернет и намерих, че съществува подобно нещо:
https://www.skodapartsireland.ie/produc ... moon-white

Другата седмица ще отскоча до ЕТ, за да видя дали могат да го поръчат. Та така, доволен съм от свършената работа засега.
Ето какво беше:

И след PDR-а:

Евала на Цецо, за пореден път показа, че е факир в това, което прави. Сподели, че е разглобявал вратата, за да може да бутне на места хубаво и отвътре. Разбрахме се и за евентуални фактури, ако трябва да се издават, след като говоря с Алианц, как ще плащат. За контакти с Цецо - https://goo.gl/maps/Lj7VrH2aB8qMn5Dk7
След това отидох до GK в Герман и Жоро погледна какво ще трябва още да се направи преди да полира и поднови керамиката на целия детайл. С две думи, трябва да се пипне с touch-up боя на едно две надирания и на едно малко парче, където е паднала боята (на снимките не си личи, защото отдолу също е тъмно бяло и отдалеч не се вижда нищо). Каза, че той ще свърши всичко, само боя да му занеса. Трябва да се намацат тези участъци, защото каза, че ще продължи да се рони боята със сигурност и може да тръгне корозия. Почнахме да умуваме кой да забърка цвета, но после той се сети, че май Шкода предлагат такива комплекти с готов цвят по рама на колата, което е оптималният вариант. Разтърсих се вчера в интернет и намерих, че съществува подобно нещо:
https://www.skodapartsireland.ie/produc ... moon-white

Другата седмица ще отскоча до ЕТ, за да видя дали могат да го поръчат. Та така, доволен съм от свършената работа засега.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Да знаеш, че коректора не е лунно бял, а обикновено бяло. Отдалече не си личи, но от близо се вижда разликата в цвета.
Налични нямат, идва за две седмици.
Налични нямат, идва за две седмици.
-
mykacu
- Гараж: 2016 Octavia 3 Combi DSG 2.0 150 (CRMB)
Можеш и по имейл - пращат проформа фактура, плащаш и след около десетина дни е готово за взимане от Еуратек. Кода на боята би трябвало да го имаш на лепенка в багажника, отляво до резервната гума/комплект.YYakovliev написа: 07.07.2023, 14:31:02 Другата седмица ще отскоча до ЕТ, за да видя дали могат да го поръчат. Та така, доволен съм от свършената работа засега.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ако го нямат на склад го поръчват, няма грижи. Аз съм купувал. Даже по телефона си го поръчах и те ми звъннаха,когато дойде да ида да си го взема.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Направо им звънкай да го поръчват, ако няма наличен идва за седмица.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Това сигурно ли е? При мен уж по VIN номер търсиха и точно този парт номер излезе.
-
Smoke_1987+
- Гараж: Skoda Superb III, 2.0 TDI - 150 h.p. 6DSG, 2016
До @YYakovliev,
Моят супърб също се води лунно бял металик и преди месец и нещо си купих от Еуратек Дружба същия коректор, който е двукомпонентен, тоест основен цвят едно шишенце и едно лак, та за малки щети от сорта на камъчета по капак и леки демиджи съм го ползвал и не виждам разлика от цвета на колата.
Естествено се вижда като се вгледаш, че е коригиран детайла, но идеята на тоя коректор не е да ти направи детайла нов, а просто да спасиш положението за дребна щета без да правиш цял детайл поне според мен. Като не споря дали коректора е лунно бял металик или обикновено бяло, за мен разлика като съм го нанасял върху колата от цвета на колата няма.
Поздрави,
Митко
Моят супърб също се води лунно бял металик и преди месец и нещо си купих от Еуратек Дружба същия коректор, който е двукомпонентен, тоест основен цвят едно шишенце и едно лак, та за малки щети от сорта на камъчета по капак и леки демиджи съм го ползвал и не виждам разлика от цвета на колата.
Естествено се вижда като се вгледаш, че е коригиран детайла, но идеята на тоя коректор не е да ти направи детайла нов, а просто да спасиш положението за дребна щета без да правиш цял детайл поне според мен. Като не споря дали коректора е лунно бял металик или обикновено бяло, за мен разлика като съм го нанасял върху колата от цвета на колата няма.
Поздрави,
Митко
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
На моят пише лунно-бял.

- odo
- Гараж: Х3 М40i
И моят по вин го поръчаха и цвета не съвпадна.Мичев написа: 07.07.2023, 15:27:25 Това сигурно ли е? При мен уж по VIN номер търсиха и точно този парт номер излезе.
Понеже коректора замина с колата @todor87, ако го пази и му се занимава може да снима коректора и на задният капак, където го слагаха момчетата от PDR-а.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
И при мен пише същото. Ти използвал ли си го и ако да, има ли разлика?
Благодаря за инфото. Аз тайничко ще се надявам този път да са го забъркали с правилния нюанс (не че на няколко точки ще се види де..)
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
При мен цветът си съвпада 100%, две точки съм оправял, че и аз после шкурих и пастирах ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Взимам го, пък каквото стане. При мен са останали 2 много малки драскотини и едно парченце отчупено от боята, около 1 сантиметър дължина. Ще се опитам да ги снимам после. Дори и цветът да не съвпада на 100%, не мисля че за такива дребосъци ще си проличи разликата. Отделно, после ще се полира и маца с керамика, което допълнително би трябвало да унифицира цялостната визия на детайла. Ще покажа резултата, като го довършим.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
А пък в скоростта изобщо няма да се усети
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Няколко пъти и не виждам разлика.