Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Неприятна случка, но и аз мисля поне съдейки от снимките, че ще излезе вдлъбнатото на ПДР и след леки корекции от ДжиКея няма да си личи ;)

За боя бих си дал колата, само при положение, че недай си Боже няма здрав детайл по нея (тежко ПТП) и да я клепат цялата в един нюанс [smilie=pleasantry.gif]

Всичко останало щях да си оправя като теб в случая - ПДР + детайлинг.

Естествено има хора, които при всяка една точица от камъче пребоядисват цели детайли, но там или трябва да имаш мноооооого добър познат бояджия или изобщо да не ти пука, че ще караш :
Изображение
smoke написа: 15.06.2023, 12:32:27 Въх! И аз съм с Moon White и си живеех с мисълта, че бялото лесно се прави
Да, и аз живеех в тая заблуда и ми беше много леко на душата, особено след треперенето над 5-слойната "orange tonic" боя на Мегана.... Ноооо ми спихна ентусиазма след като при лафче с хюндай сектанти разбрах, че и сегашната ми "serenity white" боя е нз си колко слойна и трудно нацелвали количеството на перлата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

smoke написа: 15.06.2023, 12:32:27 Въх! И аз съм с Moon White и си живеех с мисълта, че бялото лесно се прави :)
Моят Супърб и преди аудито бяха moon white.
Аудито в няколко сервиза не можеха да го направят цвета и съм я връщал по няколко пъти да си я оправят. Супърба и аудито накрая ги боядисваше Вили от Ветек и никога не съм имал проблем с цвета, но уговорката е че Вили лично прави моите коли.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Твой, мой... ама ЕТ вече мисля, че не работят с ВЕТЕК, или пък Алианц не работеше с тях. Има нещо.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

Rangel написа: 16.06.2023, 11:20:31 Твой, мой... ама ЕТ вече мисля, че не работят с ВЕТЕК, или пък Алианц не работеше с тях. Има нещо.
ЕТ работят, Алианц не работят директно с него, но по проформа няма ядове. Най-доверените на Алианц да не ти казвам каква мъка са. Обиколих няколко препоръчани ми от тях и като започнаха да ми обясняват, как ще направят всичко възможно да не засегнат още боя, директно отидох Вили да я оправя вдлъбнатината.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

В ЕТ Надежда работили директно с Ветек, в Дружба вече не. Но от това което разказваш Милене, още повече искам да не боядисвам. Благодаря за инфото.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

YYakovliev написа: 16.06.2023, 13:32:45 Дружба вече не
Така са гадовете. Карат ги в най-близкия сервиз. Съответно на двете места е различно... [smilie=ireful1.gif]
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Само да попитам - няма ли вариант нова необорудвана боядисана в оригиналния цвят врата директно от завода? Или от там идват без боя?
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Мнение от _v_ »

rts написа: 16.06.2023, 15:41:07 Само да попитам - няма ли вариант нова необорудвана боядисана в оригиналния цвят врата директно от завода? Или от там идват без боя?
Знам за подобен казус с рено клио - лек удар - от Рено казаха, че не подлежи на ремонт, а подмяна на целия детайл (!), което за мен е абсурдно от какви материали са в днешно време автомобилите..... [smilie=hunter.gif]

В случая на Явор, според мен ще искат да китосват и чукат, така че първо е добре да се проверят всички други варианти и едва тогава - "майстор".
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Мнение от odo »

YYakovliev написа: 16.06.2023, 13:32:45 Но от това което разказваш Милене, още повече искам да не боядисвам. Благодаря за инфото.
За мен си заведи щетата, ако си в Алианц можеш и в последствие да избереш техен сервиз или по фактура. Така направих със Съпурба, първо исках в техен сервиз след като видях какви са сервизите им се обадих и поисках по фактура, те поискаха проформа за одобрение, която беше завишена, от сервиза директно им изпратиха проформата, Алианц я орязаха до пазарната стойност и одобриха.

_v_,
Клатят застрахователите, на майка ми и смениха целият калник в М-кар, защото не подлежал да боядисване [smilie=fool.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Последно като заявявах щета на ВРСа, в базата на Алианц на канала имаше списък с одобрените сервизи.
имах 2-3 елемента за боя. Като им казах на хората в Алианц, че избирам Овърдрайв и те леко посърнаха. После разбрах, че цената за боя там е кажи речи двойна, а понякога и тройна, на фона на друг сервизи.
Така и не стигнах до сервиза с тази кола, така че не мога да кажа ....Рангел нещо ги твори след това...
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@YYakovliev, , оправи ли джантата и къде, че днес да са таковам избягвайки един каун да не се качи върху мен и ......
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Не съм. Свикнах й и засега карам така. Иначе Smart Repair уж би трябвало да свършат работа.
Аватар
One-Three

Škoda Фен

Гараж: неШкода

Мнение от One-Three »

YYakovliev написа: 22.06.2023, 10:54:06 Smart Repair
аз ти казах, че крака няма да ми стъпи там, пари да ми дават ... взеха ми една торба пари, не ми изправиха джантата ( въпреки, че ми я калкулираха) и накрая не боядисаха джантите както хората ... но всеки сам решава къде да си даде парите ...
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Последен спам - питах ги, могат да я оправят, но за момента ще чакам, какво ще ми кажат от лизинга, тъй като след 16 месеца утре вземам другата - живот и здраве! 1поп
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Миналата седмица разходихме Супърба до Гърция за едно моренце. Както винаги пътуването беше топ, отдавна не бях излизал на магистрала за по-дълго каране и ми беше хубаво да понастъпя.

Другата седмица ще звъня на Цецо PDR, да видим кога ще му оставям колата да изпъне вратата и после в зависимост от резултата, ще гледам дали ще правя нещо допълнително. Керамиката е ясна, че трябва да се нанесе наново на целия детайл, там поне няма да плащам, тъй като имам още 2 детайла гаранция, за безплатно повторно нанасяне от GK.

Ето малко снимки от Гърция, в компанията на известни форумни масони. Бяхме в региона на Дион-Олимп, там препоръчвам да се кара по Leptokarya Serpentine Road (https://goo.gl/maps/1MpzJy7CJtJwrH3s5) - самият път е много засукан и открива страхотни гледки към цялата област.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”