Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Мани, бая съм се разгледал напоследък. Добре, че тестовите шофирания са безплатни. RS-чето на Коди никак не е зле. Допада ми визуално.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Не ви ли се струва малко висока цената за двулитров двигател и "само" 265 коня? В смисъл, ако е за мощността за същите пари има и други опции на по 300+ коня, че и плъгин-хибриди. Rav4 e 107 лева топ-топ-топ нивото с 306 коня. Аз лично не гледам Тойота честно казано, но все пак я има като вариант, макар да е малко по-малка. Mazda CX-60 e 330 коня PHEV варианта за 111к, а 3.3 литровия V6 дизел е 109к. А маздата си има и спортното усещане/поведение, макар че там има други проблеми (бая съм я проучвал).
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Всичко което е плъгин хибрид,вади 100 коня.
Изяждат се от килограмите!
Ти вземи под внимание,че мотора макар и двулитров,има тяга още от миски обороти и най важното ,ЗНАЕШ ЧЕ Е НАДЕЖДЕН.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Е, аз гледам 0-100. Колкото вади от тегло, половината връща с въртящ момент. И двете коли, които цитирах, са осезаемо по-бързи. И на Тойота и на Мазда двигателите са стари и надеждни също, особено на Тойотата е стар и тестван двигател. Там рискът от проблеми е по-скоро от електрическия мотор.

Не знам, ако го пускат с отстъпка от време на време би бил супер vRS, на сегашната цена е малко на кантар за мен. Същото коментират и по ревютата. Тук Шкода е все още достъпна, но има държави, в които са почти на цената на премиум марките (по някаква причина) и на тях съвсем не им излиза сметката.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

pavel31 написа: 28.02.2025, 10:03:18 Kodiaq NG RS, ако избереш интериор RS Suite има ли "обдухване/активна климатизация" на седалките?
Има обдухване. Няма опция за седалки Ерго, т.е. няма масаж, но перфорираната кожа има охлаждане.

Специално попитах, защото му се радвам. Само не знам колко е качествено, напр. "тестът със салфетка" дали ще го издържи. Предишните поколения са чувствително по-слаби от други марки. Като правих тест драйв бройката беше с Lounge седалките и нямаше как да тествам. Но, сляпо се хвърлих, ще видим лятото като стане :)
Изображение
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Благодаря. Е то реално не беше обдухване а засмукване ако правилно съм запомнил. Аз хем карах тестово новият Кодиак хем не го изтествах това (там проблемът ми беше, че не можах лесно и интуитивно да се справя с настройките на колата и 10тина минути седях на аварийни на магистралата), което малко ме изнерви, че после и сензорните бутони на панорамата ме вбесиха. Като ви пристигнат РСките ще следя и ще разпитвам.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

pavel31 написа: 28.02.2025, 14:02:59 проблемът ми беше, че не можах лесно и интуитивно да се справя с настройките на колата и 10тина минути седях на аварийни на магистралата), което малко ме изнерви, че после и сензорните бутони на панорамата ме вбесиха.
Ааа,ще свикнеш. С всеки е така. И аз се изнервих на тест драйва на новия Кодияк и не можех да си пусна чистачките 3 минути. А сега колко се нервя ако знаеш [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

Олее това с чистачките ще отнеме свикване. На Рено беше надолу с лостчето, на ВАГ автомобилите е нагоре, но все е от дясната страна. Затова не харесвам интериора на новите Тесли, с бутонче като на мотопед.

А иначе тест драйва ми беше именно с кожен салон, даже се вижда на снимките, но не тествах охлаждането, беше хладен ден. Не знам защо мозъка ми подлъгва така мен и вас. От ракията ще да е и тва.

Те ги покажа като пристигне мечка, няма проблем.
Изображение
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.

Мнение от digitalpr »

lyubohar написа: 28.02.2025, 11:33:15 Не ви ли се струва малко висока цената за двулитров двигател и "само" 265 коня? В смисъл, ако е за мощността за същите пари има и други опции на по 300+ коня, че и плъгин-хибриди. Rav4 e 107 лева топ-топ-топ нивото с 306 коня. Аз лично не гледам Тойота честно казано, но все пак я има като вариант, макар да е малко по-малка. Mazda CX-60 e 330 коня PHEV варианта за 111к, а 3.3 литровия V6 дизел е 109к. А маздата си има и спортното усещане/поведение, макар че там има други проблеми (бая съм я проучвал).
Преди да взема Kodiaq-a, карах RAV и отидох да видя CX-60. Въпреки, че и трите са горе долу в един и същи клас, има някои фундаментални разлики за мен. RAV-a ме отказа заради скоростната кутия. Може да е здрава, но въобще не му отива. То не беше бучене, ръмжене по оборотите нагоре-ноадолу с това CVT. Язък за обезшумената кола. CX-60 e доооста яка, но в момента в който седнах вътре разбрах че не е моята кола. Супер тясно отпред, задари широката централна конзола. В крайна сметка не я и карах даже, нямаше смисъл. Вместо това карах CX-5 - изключително добре направен автомобил, но с твърде слаб двигател за съжаление, и доста по малка от Kodiaq-a.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Дойде и моята кола, 3 месеца без седмица. Вчера я взех и все още я разучавам, но засега съм много доволен.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честита да ти е. Хубав цвят.
GUNTER SERVICE
Изображение
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

Честита и безаварийна да тие, че и много радост да ти носи! :)
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

А, ето това е истинското правилно отношение - вземеш новата кола, пък я заведеш на кръчма, да си сръбне колкото киловати и душа иска, за здравето и на двама ви. :)

Да Ви е честита новата придобивка, поздравления за страхотния избор, нека радостта и запомнящите се моменти с тази прекрасна машина никога да не свършват. :)
Аватар
Eager

Škoda Фен

Мнение от Eager »

digitalpr написа: 06.03.2025, 23:16:27карах RAV
РАВ беше една от трите ми, така, топ опции преди да взема Октавията. Преди години карах тази Витара в сигнатурата ми, и ми беше най-любимата от всички за онзи период. Което ме отказа - топ модела на РАВ 4 имаше (поне според мен) по-малко екстри, най-вече дигитални, от с 10 хил. лв. по-евтина Октавия. Една приятелка на семейството си взе нова РАВ-ка и е супер доволна, навиваше ме, но не е мойто.
lyubohar написа: 08.03.2025, 08:37:10 Дойде и моята кола
Със здраве да си я карате! И да, изглежда много добре.
Изображение
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

Сравняваш РАВ4 и Октавия ценово? Няма как да са еднакви...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”