Последния да затвори врататаgbuyukliev написа: 07.03.2024, 14:20:33 И отново, дори 90% от хората да си ползват щорите и задния подгрев, акустичните стъкла и волана ще ги ползват 100% от хората и то пасивно, без дори да разбират за това. Пак едната екстра обхваща по-голям спектър от клиенти от другата.
Съвет за Супърб Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Съвет за Супърб Скаут
Човече, целия този ферман да покажеш колко си обективен и гръбначен и накрая сътворяваш следното:
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Съвет за Супърб Скаут
Е тогава що не са поръчали всичи прогресивен волан и стъкла... прошляци
Не на всеки му се чака за кола или Шкода да предложат дадена екстра отново, отделно ЕТ си имат едно на ум за това кое се продава и кое не. Както е случая с тези Скаути, които ще докарат в Бургас. Пълно щастие няма, ако ли не - всичко си има цена.
Не на всеки му се чака за кола или Шкода да предложат дадена екстра отново, отделно ЕТ си имат едно на ум за това кое се продава и кое не. Както е случая с тези Скаути, които ще докарат в Бургас. Пълно щастие няма, ако ли не - всичко си има цена.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Съвет за Супърб Скаут
Едва ли някога ще разбереш... както за това, така и за много други VAG-ови недомислици относно екстрите в автомобилите им
При марка като Ауди, това, за което за което се кахърим тук, е още по-силно изявено. Както и да е, чешем си езиците и спамим интересната тема за Скаут![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
При марка като Ауди, това, за което за което се кахърим тук, е още по-силно изявено. Както и да е, чешем си езиците и спамим интересната тема за Скаут
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Съвет за Супърб Скаут
Всеки си има свои предпочитания за екстри, какво би ползвал и какво не би. Аз също съм на мнение, че дадени "екстри" трябва да са must в най-високото ниво на оборудване, но уви от централата не са на това мнение. Може би и поради тази причина има толкова различни откъм оборудване L&K на пазара, особено от първите години 2015-2018, където е можело да се добавя каквото си поискаш.
От към глезотии които ползвам:
Та, колкото са хората, толкова ще са и уникалните мнения и както казаха някой колеги - Карайте ги тези коли и не го мислете толкова.
От към глезотии които ползвам:
- Щорите на прозорците - За семейства с малки деца, това е най-полезната екстра. При мен са постоянно вдигнати и дори жената няма търпение да имаме път към София за няколко дни, че да сложа и фолио, та да си стане бункер отзад.
- Подрев на седалките - През зимните месеци и по-студени есенни/пролетни дни подгрева е нещо което е постоянно включено, особено жената като се вози с детето отзад го държи на максимална сила.
- Обдухване на седалките - Тук вече глезотията си е изцяло за мен. Аз съм човек, който през летните месеци (та дори и в дните над 20 градуса) не търпи да му е горещо в колата, та обдухването си беше задължително. Жената например не я кефи тази екстра.
- Подгрев на челно стъкло - Тук не знаех, дали ще ми хареса докато не го изпробвах - след тази зима, никога повече няма да си купя кола без подгрев на челното стъкло.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Самопаркиране - Много държах, на тази екстра преди да купя колата. Реалността обаче се оказа съвсем различна и самопаркирането съм го пробвал не повече от 4-5 пъти, като само веднъж паркира така както аз исках, в останалите случаи бяхме на различни мнения с колата и затова не я ползвам, а и не знам дали ще я ползвам пак.
- ACC и DCC - Също две благинки, от които не бих се лишил от тук нататък (особено с АСС).
Та, колкото са хората, толкова ще са и уникалните мнения и както казаха някой колеги - Карайте ги тези коли и не го мислете толкова.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Съвет за Супърб Скаут
Добре де, пишеш, пишеш и накрая се из*ереш.gbuyukliev написа: 07.03.2024, 14:34:03 Това мое неразбиране обаче тригърна някакви комплекси от детството в някои хора направо. Вече десети път си чета коментара, да видя дали аз не съм лудия, и нещо не виждам проблема
Даже Цецо, Стоян и още куп народ споделяше всяко от мненията ми, но само аз останах черния, като по-удобна мишена, че чак се и манифестираха разни хора отнякъде да пригласят![]()
Какви комплекси, че и детски ме гонят? Можеш ли да ми обясниш?
Ти сериозно имаш проблем и трябва да работиш върху него. Личен съвет. Интелигентен изглеждаш, сигурен съм, че знаеш за личностното израстване.
Замисли се защо никой не реагира на останалите, които са споделили подобно на твоето мнение, а само на теб.
Относно стъклата - след като сам казваш, че шумоизолирането при Шкода не е на ниво и стъклата на помагат много, защо по дяволите да ги слагат в пакета, при положение, че очевидно са решили да не инвестират средства в този аспект.
Ти не допускаш ли, че това какво да има в даден пакет, колко да струва всяка една екстра, е внимателно изчислено по сложни модели и в тези обеми всяка стотинка е от значение?
Че и оценки даваш кой е писал умни неща и кой не......
-
style34
Съвет за Супърб Скаут
Съгласен. Ама всички казвате Шкодите са много шумни. Е значи априори това НЕ Е приоритет за производителя и е малко странно да не е положил усилия да я обезшуми отдолу, от двигателния отсек, вратите и изведнъж да тупне акустични стъкла.Цецо75 написа: 07.03.2024, 14:17:54 Шумоизолацията е част от колата, тя трябва да е априори заложена в концепцията на колата.
И логиката, освен икономическата е, те могат да ги включат. Но цената няма да е 80К, а 80500 (примерно). Нали не си мислите, че няма да са калкулирани?
И тук вече стигаме до там, че имаш свободата да похарчиш тези 500 лева за стъкла или за друго.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Съвет за Супърб Скаут
Моля да запазим добрия тон за да няма после сърдити.
-
style34
Съвет за Супърб Скаут
Всичко е точно, колегата си мисли, че се засягам, а аз само си коментирам, както той казва 
Но ме кефи какви фермани пише, които може да напише в 1 изречение иначе
Но ме кефи какви фермани пише, които може да напише в 1 изречение иначе
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Съвет за Супърб Скаут
По-скоро имаХ. След 22 ноемрви - НЯМАМgbuyukliev написа: 07.03.2024, 16:03:33 третия се включи ей така защото си има личен проблем с мен от едно време още
В момента съм в процес на строеж на къща извън СФ. Казвам го във връзка с това, че всеки минал по тоя път ми повтаря "... и да знаеш няма майстор, който да прави всичко(ток, вИк, плочки, покриви итн). Ако някоЙ ти каже, че може и знае всичко, то бЕгай далеч от него".
Мненията ти в стил "ChatGpt", не се изчерпват само от опита със Супърба, който имаше и ни споделяш инфо от "извора". Ти така си се изказваш за : политика, климатизация, строежи, ел.автомобили, дизайн, правни въпроси итн итн не ми се изброява. Да не си от тия "майстори, правещи и разбиращи от всичко"
Шапка ти свалям за усилието, свободното време (предполагам не ги пишеш всички тези "дисертации" в работно време) и нервите да спориш с абсолютно всеки, който има различна гледна точка и не стигне в крайна сметка до "твоето".
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Добро решение! Хубава да стане и дай Боже - по-бързо.

- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Съвет за Супърб Скаут
Да се върнем на темата: давам за тест драйв скаут без акустично стъкла всеки да си "сам да си реши, брат".
Така и така през седмицата не я карам може да прави тигели по Тракия
Така и така през седмицата не я карам може да прави тигели по Тракия
- chill
- Гараж: Дакел 280
Съвет за Супърб Скаут
Положението е "България не ме обича, а аз съм ебати пича". @style34, ако има нужда да приглася от никъде в друга тема пиши едно лично
На темата: предлагам скаут с акустични стъкла за тест, но сега е малко по-шумен заради кутията - края на април я свалям.
На темата: предлагам скаут с акустични стъкла за тест, но сега е малко по-шумен заради кутията - края на април я свалям.
-
style34
Съвет за Супърб Скаут
Какво й е на кутията?
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Съвет за Супърб Скаут
Най-вероятно има предвид автобокс. Винаги съм се чудел на хората, които си ги държат по колите, а не в гараж/мазе.