Модел Yeti от 2009 до 2017 Karoq от 2017 Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
И пръска всеки път, когато пръскаш на задният прозорец. Може да се каже върши работа, особено в много лошо време.
Дебнах OBD Eleven и сега като видях, че сте писали, че е на прИмоция, си викам айде, време е
Цецо Тодоров написа: 07.03.2025, 13:13:24
Това за миенето на камерата при всички ли го има?
Не зная дали всички го имат. Иначе да, дюзата е до лещата. Аз когато поръчвах(април 23-та), поръчах Стайл с надграждане Вижън. Много приятно се изненадах като разбрах, че мога да си "плакна" задната камера. При лошо време е перфектно. Още повече, аз много често паркирам назад на паркинга до блока и карам 15-на 20 метра за последното място, което никой не иска. Та на мен ми е полезно.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Хубаво е да се мие. Аз на Октавията трябваше да я забърсвам с пръста като слизам.
Сега на Мб-то се прибира и показва постоянно за да не се цапа. Чувам я в багажника. Много е неприятно. Намаля ли под 30 и жък,вдигна ли над 30 жък....и така постоянно жък,жък,жък,жък. Има опция в менюто да се орвори камерата,ама за почистване ли е,не зная. И дали ще има пръскалка....едва ли. Така че най хубавия вариант е да не се прибира и да има пръскалка за почистване.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
bega4kata написа: 07.03.2025, 17:42:04
Хубаво е да се мие. Аз на Октавията трябваше да я забърсвам с пръста като слизам.
Сега на Мб-то се прибира и показва постоянно за да не се цапа. Чувам я в багажника. Много е неприятно. Намаля ли под 30 и жък,вдигна ли над 30 жък....и така постоянно жък,жък,жък,жък. Има опция в менюто да се орвори камерата,ама за почистване ли е,не зная. И дали ще има пръскалка....едва ли. Така че най хубавия вариант е да не се прибира и да има пръскалка за почистване.
Виждал съм немалко пъти мерцедеси да се движат с отворени емблеми… и то с над 30.
При шкодите ако е много засъхнала мръсотията пръскалката не помага, но ако е прясно нахвърляна кал (при тези отсечени задници завихря много) почиства добре.
Ако има колеги с Карок преди фейса и без поръчана фабрична аларма (която в края на 2019 г. се доплащаше с около 540 лв.), могат да пробват следната опция: https://obdeleven.com/supported-vehicle ... arm-system
Доколкото видях, основната разлика с оригиналната е в липсата на наблюдение от вътрешни обемни датчици, които така или иначе не са заложени хардуерно, ако не е поръчана фабрична алармена система.
Днес светна индикатора за проверка нивото на маслото. Нивото беше едно деление над минимума на масломерната щека.
От смяната на маслото през м. ноември 2024г. в ЕТ Варна (Ravenol VMP 5w-30, 504.00/507.00) са изминати 7500 км., от които около 800 магистрални със скорост между 130 и 140 км./ч., около 5200 км. са извънградски с около 105-110 км./ч. и около 1500 км. са градско шофиране. Температурата на маслото не е надхвърляла 114 градуса.
При смяната на маслото нивото беше едно деление под максимума на щеката. Ще долея 500 мл. от същото масло и на около 10 000 км. или 260-270 моточаса ще го сменя изцяло.
Толкова по въпроса за разхода на масло на 1.5 TSI, DPCA, EVO 1, 150 к.с. при Карок, с пробег от 55 000 км.
Аз също съм с 1,5 но нямам загуби за 10х. поне видими'по щеката а не съм от бавните по магистралите. Вероятно не може да се генерализира а има или случаен фактор или зависимости за които не знаем.
При мен също на 1.5TSI ръчна от 2022 г. беше изхарчило към 500 - 600 мл Кастрол за около 8к км, основно в София, тотал пробег към 13к км към онзи момент на колата, след 2тора смяна на масло (първата на около 5 к км, като се разработи). Долях си, бях взел още една бутилка от дилъра при смяната на маслото. След месец два смених масло в Еуратек Дружба за годината и казаха, че било нормално и маслото било "тънко" заради новите еко норми.