Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

todor87 написа: 12.11.2020, 19:32:40 Той е представител само.
Сега, реално погледнато той няма общо със софтуера. Нито го мисли нито го пише.
Работата му е да прати коректно инфо какво искаш и после да ти го запише.
Не е задължително да имаш проблеми.
ТВС не е лош вариант ;)
Подкрепям. За кутия ТВС имат много добри резултати.
Говорили сме го много пъти, не знам защо малко се преиначават нещата.
Дидо е представител на РЕВО и ТВС. За повечето коли, стейдж 1 и 2, няма какво да прави и не зависи от него.
Само налива софта. Вече , на по-горни стейджове, ако трябва нещо да се прави, да се доизкусурява, кореспонденция- там му е слаба комуникацията, бавен е, но пък пак може да свърши работа.
Въпрос на личен избор.
В никакъв случай обаче (аз не го тача, защото си лала повечко глупости, говорили сме го), за един стейдж 1 или 2(примерно казвам, не за конкретната кола) не е лош вариант. Пращат му софта и го налива.
Симката си направи колата, имаше ядове, да-реагираха по-бавно , но вече е наред и няма проблеми.

Всеки сам си преценява: Като не те кефи дилъра в БГ, а искаш ТВС боцаш друг дилър навън (без да знаеш какво може де).

П.С: Тази тема вече 3ти път я чистя. Цитат и в ежедневни!
Изображение
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Конкретно за Рево, D-bros ми е на 10 минути път от нас. Чисто като логистика ще ми е удобно да върша нещата там. Пък и вярвам, че ще изпълнят всичко както си трябва по книга, с логове и т.н. Като оставям колата другата седмица да оправят бравата ще ги разпитам за цени и подробности.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Според мен първо си мапни двигателя. Там нещата общо взето са отиграни, а и щом дилъра ти е удобен.

Пък кутията я виж как се държи с новия мап на мотора и ако не ти пасва на стила на шофиране, чак тогава я барай.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Не, че наливам масло в оганя, но е грехота да не се налее още малко мощност в мотора щом го позволява. Колата става друга, а усмивката ти е до ушите. За колегите в гаранция на пазара има много добри решения под формата на box-ове, който са с доста добри резултати и надежност. Монтират се и се демонтират за 10 мин., а удоволствието от резултата е несравним.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

А какво мислите за вариант за custom настройки на двигател и кутия с дино и т.н.? Тук говорим за пътуване до други градове обаче. Ще се прави от уж разбиращи хора. В предвид, че аз засега не искам нищо повече от Stage-1, има ли смисъл да се вкарвам в такива филми или е по-добре да си играя на сигурно с Ревото?
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Моето мнение е да задържиш още малко. Колата я имаш от скоро. Предполагам не си минал още 5000км, просто защото се наложи да посети няколко сервиза за обслужване и отстраняване на дефекти.
Разбирам, че еуфорията е голяма, но аз бих покарал повече колата, бих се запознал с текущите ѝ възмонжости, бих дал шанс ако има още нещо да се проявява (дано не се случва), да се прояви и чак тогава.
Така съм процедирал с всяка нова "втора ръка" кола, която е попадала при мен или мои близки, било то за ремап, за поставяне на газово, за друга модификация и т.н.
Пример е един мой близък, който купи кола, отиде да сложи газ преди да я обслужи, после я обслужи - всичко в рамките на 2-3 дни и тая кола не спря да се троши, докато не хвърли мотор след няколко месеца и той не знаеше кой по веригата е виновен. Така я беше купил ли, газовото ли срина нещата, обслужването ли объркаха ... факт, че там беше доста стара кола, но все пак. :)
Иначе, тази стъпка е задължителна. Чакам да отстраня проблема, който има мойта и няма да го бавя ремапа. [smilie=hunter.gif]
Успех ! браво
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Колата ще бъде карана още няколко месеца без да правя нищо по нея @sonnyer, съгласен съм с теб за тези неща. В момента съм точно в процес на изчистване на абсолютно всички дреболии, които са наследство от втората ръка. Както виждате като се обади нещо се оправя на секундата. Също така сега зимата не виждам смисъл да се случват тия подобрения, предпочитам като се махне кишата и снега и мога да й се насладя напълно - тогава да ги направя. Сега просто си правя план действие, за да мога и да чета и да се образовам адекватно с подробности за самия процес. Също така набелязвам и къде ще се случва.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Относно обикаляне по гаражи, дина и къстъм глупости...
Последно време, всички "мапери" си накупиха флашери с, които имат достъп до стейдж 1 и 2 за всички марки. Купуват кредити, флашват и айде. После се правят, че са настройвали нещо и прочие театри. То няма и смисъл да се мъчат при положение, че няма кой знае какво да измислят, най-много да се ос.рат [smilie=pardon.gif]
Та, не знам какво ще чакаш, но 20% отстъпка си е доста добра оферта....имаш време до 12-ти. Със сигурност, един ремап няма да ти счупи колата ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

YYakovliev, Влезнеш ли в тоя филм (къстъм мапване, дино и т.н.) - излизане няма. Ще ти обясня как става заразяването:

При базови железа, къстъм мапа не може да ти даде нищо кой знае какво повече от готовите на Revо и пр. Да я качваш на дино е безмислено с такъв мап и стокови железа, няма какво да видиш на диното. Обаче ще ти стане интересно. Ще си кажеш - добре де, що пък да не ъпгрейдна малко това джелезо... почваш с уж безобидни неща - интейк, филтър... абе генерацията не е толкоз сложно, абе я и кулера... Айде пак на диното... ама то налягането вече малее... и адеееее.

Не те познавам кой знае колко добре, но по ми мязаш на човек дето още не го сърби чак толкова... Хванеш ли я тая краста... Няма отърване.

Стедж на заводско желязо и толкоз. Къде ще го правиш вече си е твой избор, Revo е изпитан вариант, но има и други. Ти колата я имаш от месец, а вече дино... я се спри.
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Така е, прави сте - засега оставам на вариант Рево, пак казвам - много ми е близко дилър с адекватна репутация, който сигурно и гаранция ще даде. Ако нещо има кусури в последствие, пак ми е удобно да ходя да я гледат.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Да ме повозиш след това, искам да видя разликата каква е.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Rangel написа: 13.11.2020, 11:10:10 Да ме повозиш след това, искам да видя разликата каква е.
Няма да те возя, директно я чупиш от каране.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Аз също след 5-тата година бих го сложил тоз Стейдж. Мен обаче не ме кефи и кутията как работи, бих мапнал и нея.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

todor87 написа: 13.11.2020, 10:45:51 Последно време, всички "мапери" си накупиха флашери с, които имат достъп до стейдж 1 и 2 за всички марки
Така е,но сртува по-малко.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
SimonSez

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia RS 245
Обратна връзка:

Мнение от SimonSez »

YYakovliev написа: 13.11.2020, 11:05:53 много ми е близко дилър с адекватна репутация
ако все пак решиш да мапваш и кутията с TVS при Дидо, то той идва и до София когато се съберат няколко клиента
" Burn rubber not your soul "
Заключено

Обратно към “Superb III”