аз мойто си, ти твойто си
Octavia Mk3 FL vRS 245 (GPF) - Underdog
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimonSez
- Гараж: Skoda Octavia RS 245
- Обратна връзка:
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
BGN 2.51 7% Off | 1 Piece Car Paint Pen Waterproof Car Wheel Tire Oily Painting Mark Pen Auto Rubber Tyre Tread CD Metal Permanent Paint Marker
https://a.aliexpress.com/_mLxwCeJ

https://a.aliexpress.com/_mLxwCeJ

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- SimonSez
- Обратна връзка:
@ЦецоNOL, отдавна си го взех, но не остава време ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
" Burn rubber not your soul "
- SimonSez
- Обратна връзка:
Дойде време да напиша дългоочаквания пост за моите тунинг премеждия…
Беше хубав слънчев ден на 19.07 (важно за историята) когато отидох до Съдиево при Дидо да сменяме хардуер и софтуер. Понеже шило не стои в торба, а някои съфорумници приятелски ме лъзгаха и подкукоросваха да слагам ст2 , 3 и тн., реших да мина на ст2 Рево, така или иначе исках да сменям ката за повече звук. Чаках ли чаках отговор от Рево кога ще има ст2, то не беше февруари, то не беше май, че накрая ми отговориха, че не им е приоритет понеже разликата от 1 на 2 щяла да бъде пренебрежително малко и затова не им се занимавало. Затова реших да мина на ТВС ст2+ заедно и с на кутията ст2+. Освен ката, към хардуера добавихме и кулер на Do88.

Преди монтажа:

След монтажа:

След като беше готов монтажа, дойде ред на софта. Пита ме какво искам, казах си какво що и без любимите пуканки на някои. Приключихме със софта и дойде време за тестване и логове. Казах им да проверят всичко по монтажа дали е захванато, стегнато и притегнато добре понеже след два дена тръгвам за тура в Румъния и да няма бау мяу после, след което тръгнахме с Дидо. Направихме логове, на които всичко беше точно и по живо и здраво си тръгнах. Докато си карах из прохода се чуваше леко пукане на пуканки, ама при положение че съм казал че не искам, сметнах че е от новия кат. На следващия ден ( вторник 20.07 ) си карах лека полека градско и всичко точно. Дойде сряда деня на започване на тура и малко след работа тръгнах към едната част от бандата. Карах си полека на там, че да се напсва софта. Пристигнах на място, оправих се и отидох в ресторанта при другите, при което се запознах с Краси, последния присъединил се към групата за търа ( важно за историята ). На следващия ден като тръгнахме, реших да направя една проверка 100-200 на магистралата с рейсбокса на Цеко………. и оп изненада….. на около 195 по gps колата наби сервизен режим. Ко прайм, питам аз. Спрях, изгасих, стартирах на ново и всичко точно. След това нямаше възможност къде пак да меря заради трафика и нямаше гонене до 200. Ходихме къде ходихме, дойде петък и мина. На следващия ден ( събота 24.07 ) докато си карам, след като бяхме спрели на една язовирна стена, нещо метално издрънча под колата, при което погледнах в огледалата и видях нещо да се търкаля назад по осовата линия почти с големината на юмрук. Звъня на @Kaloyan_vRS, понеже беше следващата кола зад мен, но през доста коли, да гледа за нещо съмнително по пътя. Звъни ми после и казва, че нищо не е видял освен малко парче дърво, при което си помислих, че сигурно през него съм минал, макар че пред мен на пътя нищо не видях, а то издрънча на метал. Качихме се на билото на Трансфалгарашан и след нашата фотосесия с @andreev, потеглихме на пълна газ надолу след другите. Стигаме на солната мина, при което на паркинга, някой от колегите забеляза, че нещо ми виси отдолу. След бърза проверка, се оказа….

…..мдааа точно, кофти тръпка
какво ще правим сега… викам сега влизаме да се разходим вътре, да починем малко и после ше го мислим. Вътре се срещнахме с другата част от групата и съответно споделихме за моя МАЛЪК проблем, при което се разбрахме като излезем всички да го мислим. Качих колата на един бордюр, за да е по-удобно на главните майстори @todor87, и Краси ( да, точно този Краси, за който писах в началото че е важно за историята ). Оказа се паднал болт ( Дидака не го затегнал докрай, при положение че му казах няколко пъти да си провери нещата ) и втори крив след падането на първия, двигателя малко на късмет се е държал да не се покаже отпред
тръгнаха да махат кривия и решихме да го сложим на мястото на другия като основен такъв. Да ама трябваше по някакъв начин да се изправи или отреже, при което Краси се намеси и извади чувала на Дядо Коледа ( в нашия случай куфара ) с инструменти. Най-интересното беше, че Краси дойде с чисто ново БМВ като на Калата, но с пълен багажник инструменти все едно ще кара 30 годишна бабичка до другия край на Света. Извадиха се едни ножовки едни клещи и всички на принципа дядо вади ряпа, почнахме да режем болта…

След някой друг час под 35+ градуса слънце на открит плац, закърпихме положението и тръгнахме към Трансалпина. След такова премеждие, направихме яка маса и го поляхме доста обилно![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Тука е мястото, още един път да изкажа огромни благодарности на всички за оказаната помощ, съдействие и изчакване да се реши проблема
На следващия ден ( неделя ) дойде време да си ходим. Лека полека и лежерно си карахме към дома, при което видях най-ниския си разход от 5,3.
Понеделник, първата работа беше да отида на един подемник и да сменим въпросните болтове, докато отида в ЕТ за смяна на масла и прочие

@ЦецоNOL, ми зае рейсбокса да си меря на спокойствие после. Намерих си аз спокойно място и почнах да си боцам на воля и стана тя. На всяко стигане на ~195 по gps колата си влизаше в сервизен режим, а на лънч контрол и до 120 не стигна. Почнаха се едни псувни едни чудесии. Закачахме за грешки, нито с obd нито с вагкома, нито с нищо показа записана грешка. Симулирах ситуацията в която влиза в сервизен режим и пак не показва нищо. Звъня на Дидо, обяснявам му какво що, при което вика че трябва да ходя до Съдиево… да ама не… казах му да дойде при мен. Дойде, закача, гледа, праща на тея от ТВС и нищо накрая. После се разбрахме, като ходя на долу да мина от там, да закачи в движение и да видим. Имаше предположения за актуатора, понеже имал лек луфт. Понеже от ТВС като пращали софта, забравили да махнат отметката за пуканките ( била по дефолт защото много клиенти ги искали ) исках да преинсталира софта, но тоя път без тях. Разбрахме се като ходя на почивка в Созопол и да мина през него. На 07.09 сложихме новия софт. След като го сложихме, при умерено тестване, нямаше никакви драми при 200+. Вече навъртях ~1500км и за тея км няма никакви драми и при доста висока скорост, нито на нормал нито на спорт нито при лънч контрол. Един колега спомена, че някой път има драми с тея пуканки. Дали има отношение, дали от твс са видели нещо и са го коригирали без да кажат, аз поне не знам, но с новия софт няма драми.
Доволен съм че минах на ТВС от Рево, колата ми харесва повече, особено и след мапването на кутията. Остава сега да замеря на ново с оправения софт, но едвали ще има голяма разлика от публикуваните резултати.
Беше хубав слънчев ден на 19.07 (важно за историята) когато отидох до Съдиево при Дидо да сменяме хардуер и софтуер. Понеже шило не стои в торба, а някои съфорумници приятелски ме лъзгаха и подкукоросваха да слагам ст2 , 3 и тн., реших да мина на ст2 Рево, така или иначе исках да сменям ката за повече звук. Чаках ли чаках отговор от Рево кога ще има ст2, то не беше февруари, то не беше май, че накрая ми отговориха, че не им е приоритет понеже разликата от 1 на 2 щяла да бъде пренебрежително малко и затова не им се занимавало. Затова реших да мина на ТВС ст2+ заедно и с на кутията ст2+. Освен ката, към хардуера добавихме и кулер на Do88.

Преди монтажа:

След монтажа:

След като беше готов монтажа, дойде ред на софта. Пита ме какво искам, казах си какво що и без любимите пуканки на някои. Приключихме със софта и дойде време за тестване и логове. Казах им да проверят всичко по монтажа дали е захванато, стегнато и притегнато добре понеже след два дена тръгвам за тура в Румъния и да няма бау мяу после, след което тръгнахме с Дидо. Направихме логове, на които всичко беше точно и по живо и здраво си тръгнах. Докато си карах из прохода се чуваше леко пукане на пуканки, ама при положение че съм казал че не искам, сметнах че е от новия кат. На следващия ден ( вторник 20.07 ) си карах лека полека градско и всичко точно. Дойде сряда деня на започване на тура и малко след работа тръгнах към едната част от бандата. Карах си полека на там, че да се напсва софта. Пристигнах на място, оправих се и отидох в ресторанта при другите, при което се запознах с Краси, последния присъединил се към групата за търа ( важно за историята ). На следващия ден като тръгнахме, реших да направя една проверка 100-200 на магистралата с рейсбокса на Цеко………. и оп изненада….. на около 195 по gps колата наби сервизен режим. Ко прайм, питам аз. Спрях, изгасих, стартирах на ново и всичко точно. След това нямаше възможност къде пак да меря заради трафика и нямаше гонене до 200. Ходихме къде ходихме, дойде петък и мина. На следващия ден ( събота 24.07 ) докато си карам, след като бяхме спрели на една язовирна стена, нещо метално издрънча под колата, при което погледнах в огледалата и видях нещо да се търкаля назад по осовата линия почти с големината на юмрук. Звъня на @Kaloyan_vRS, понеже беше следващата кола зад мен, но през доста коли, да гледа за нещо съмнително по пътя. Звъни ми после и казва, че нищо не е видял освен малко парче дърво, при което си помислих, че сигурно през него съм минал, макар че пред мен на пътя нищо не видях, а то издрънча на метал. Качихме се на билото на Трансфалгарашан и след нашата фотосесия с @andreev, потеглихме на пълна газ надолу след другите. Стигаме на солната мина, при което на паркинга, някой от колегите забеляза, че нещо ми виси отдолу. След бърза проверка, се оказа….

…..мдааа точно, кофти тръпка

След някой друг час под 35+ градуса слънце на открит плац, закърпихме положението и тръгнахме към Трансалпина. След такова премеждие, направихме яка маса и го поляхме доста обилно
Тука е мястото, още един път да изкажа огромни благодарности на всички за оказаната помощ, съдействие и изчакване да се реши проблема
На следващия ден ( неделя ) дойде време да си ходим. Лека полека и лежерно си карахме към дома, при което видях най-ниския си разход от 5,3.
Понеделник, първата работа беше да отида на един подемник и да сменим въпросните болтове, докато отида в ЕТ за смяна на масла и прочие

@ЦецоNOL, ми зае рейсбокса да си меря на спокойствие после. Намерих си аз спокойно място и почнах да си боцам на воля и стана тя. На всяко стигане на ~195 по gps колата си влизаше в сервизен режим, а на лънч контрол и до 120 не стигна. Почнаха се едни псувни едни чудесии. Закачахме за грешки, нито с obd нито с вагкома, нито с нищо показа записана грешка. Симулирах ситуацията в която влиза в сервизен режим и пак не показва нищо. Звъня на Дидо, обяснявам му какво що, при което вика че трябва да ходя до Съдиево… да ама не… казах му да дойде при мен. Дойде, закача, гледа, праща на тея от ТВС и нищо накрая. После се разбрахме, като ходя на долу да мина от там, да закачи в движение и да видим. Имаше предположения за актуатора, понеже имал лек луфт. Понеже от ТВС като пращали софта, забравили да махнат отметката за пуканките ( била по дефолт защото много клиенти ги искали ) исках да преинсталира софта, но тоя път без тях. Разбрахме се като ходя на почивка в Созопол и да мина през него. На 07.09 сложихме новия софт. След като го сложихме, при умерено тестване, нямаше никакви драми при 200+. Вече навъртях ~1500км и за тея км няма никакви драми и при доста висока скорост, нито на нормал нито на спорт нито при лънч контрол. Един колега спомена, че някой път има драми с тея пуканки. Дали има отношение, дали от твс са видели нещо и са го коригирали без да кажат, аз поне не знам, но с новия софт няма драми.
Доволен съм че минах на ТВС от Рево, колата ми харесва повече, особено и след мапването на кутията. Остава сега да замеря на ново с оправения софт, но едвали ще има голяма разлика от публикуваните резултати.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
А за тези незатегнати болтове пое ли се някаква отговорност от майстора в последствие?
Замери как си трябва, ще е интересно да се види как се движи навсякъде, не само един път 100-200.
Според мен няма как да се прави сравнение в случая, на едното си бил на различен стейдж-хардуер / без мап на кутията. Ако двете бази са подобни и се различава само софт-а, тогава да.SimonSez написа: 15.10.2021, 23:40:11 Доволен съм че минах на ТВС от Рево, колата ми харесва повече, особено и след мапването на кутията. Остава сега да замеря на ново с оправения софт, но едвали ще има голяма разлика от публикуваните резултати.
Замери как си трябва, ще е интересно да се види как се движи навсякъде, не само един път 100-200.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- redalex
- Гараж: i3
Да... извъшил е харакири
-
shpeki
Пуканките сигурно е crackles. Много вероятно да не са изчислили правилно колко неизгорял бензин да остава за да ‘пука’.
Важното е, че сега всичко е наред и дано се запази така занапред.
Важното е, че сега всичко е наред и дано се запази така занапред.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Симето е голям късметлия, че мАторя не излезе от коша. А той така раздаваше газ по Румъния, голям късмет.
Но, шило в торба не стои. Лично от моя горчив опит, а и Тошето/Цеко го предупредихме, да не бърза 1-2 дни преди тура. Ако бърза, да провери абсолютно всичко.
Евала на Тошето, Краси и останалата банда, че задружно оправиха "проблема".
Лично аз, предупредих Симката, че когато слагах турбото, Дидо не ми затегна генерацията като хората.
Хем, я запалих, той и братовчед му бяха в канала и гледаха.
Прибирам се, вдигам я на "кози", паля и лягам- тя от всякъде изпуска. Наместих си я, обадих му се- нахраних го.
Той от там, на неговата "приятелка" по него време Сами. Сами на Миляка и вижте разваления телефон.
Миляка почнал да разправя: Искрен, крива му е генерацията, не може да се сложи, не може се стегне!
Важното е, че сега колата е ОК. Да се оправи времето и да замери симката. Да видим какво ще покаже, ще е интересно.
На мен, аз съм казвал: Винаги ми е харесвало как му върви колата с минимални инвестиции. (интейк , стейдж 1 и само газ)

- SimonSez
- Обратна връзка:
къде навсякъде, 0-100 ясно, разлика там нема да има
- SimonSez
- Обратна връзка:
да, затова няколко пъти тактично го подпитвах дали е проверил всичко по скоби, болтове и тн, но уви не беше. Лошо е когато не си взема поука човек от грешките и продължава да ги прави в работата си…BlackPearl написа: 16.10.2021, 11:20:50 Лично аз, предупредих Симката, че когато слагах турбото, Дидо не ми затегна генерацията като хората.
Хем, я запалих, той и братовчед му бяха в канала и гледаха.
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Криминално е да пуснеш кола с незатегнати болтове ...
.
Този болт на снимката се стяга с точно определен момент .Аз затуй Stage 3 частите си ги слагах сам
(турбо ,интеркулер ,гор помпа и тн).
Вярно по бавно става ама поне е по-сладко.
Мислех да ходя да Racing clutch и кастъм софтуер в Съдиево в началото ,ама добре ,че Стоил(TSI-LK) ми наля малко акъл в главата
1500 км тестове от TVS е минала мойта кола за да изчистят всички бъгове от новия софтуер/ хардуер
Нямаше как да стане това тук ...
Този болт на снимката се стяга с точно определен момент .Аз затуй Stage 3 частите си ги слагах сам
(турбо ,интеркулер ,гор помпа и тн).
Вярно по бавно става ама поне е по-сладко.
Мислех да ходя да Racing clutch и кастъм софтуер в Съдиево в началото ,ама добре ,че Стоил(TSI-LK) ми наля малко акъл в главата
1500 км тестове от TVS е минала мойта кола за да изчистят всички бъгове от новия софтуер/ хардуер
Нямаше как да стане това тук ...
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Ами и ние десетки пъти ти казахме……BlackPearl написа: 16.10.2021, 11:20:50 да, затова няколко пъти тактично го подпитвах дали е проверил всичко по скоби, болтове и тн, но уви не беше.
ПРОВЕРИ СИ ВСИЧКО САМ ИЛИ ПРИ ДОВЕРЕНИ ХОРА като се прибереш.
Какво си казал и подпитвал няма никакво значение.
Човека си има приоритети - пилета, ябълки, за колите каквото остане
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- redalex
- Гараж: i3
Като ви чета опита с този человек, само мога да съм щастлив, че не съм стъпвал при него, но пък в същия момент се чудя - кой и защо продължава да ходи там?!
Такива мърлявщини са си за ХХХ тояги на голо....
Такива мърлявщини са си за ХХХ тояги на голо....
- SimonSez
- Обратна връзка:
ти сериозно ли си помисли, че под сравнение на двата софта говоря за мощтаYYakovliev написа: 16.10.2021, 07:57:52 Според мен няма как да се прави сравнение в случая, на едното си бил на различен стейдж-хардуер
говоря за усещането, за мен като неразбирач, при твс има по-голяма експлозивност и като настъпя педала веднага тръгва. Даже като съм на 200+ и леко отпусна газта, в момента в който я настъпя пак и тръгва доста добре. На мен така ми харесва и затова казвам, че съм по-доволен от твс спрямо рево, а не че има повече коне при ст2+ с друг хард[quote=ЦецоNOL post_id=249268 time=<a href="tel:1634470261">1634470261</a> user_id=1812]
Ами и ние десетки пъти ти казахме……
[/quote]не е моя работа, моята работа си е друга. Аз съм клиент и си плащам за услугата да бъде свършена качествено. То ако трябва да проверявам, накрая остава и сам да си ги сложа
[quote=redalex post_id=249269 time=<a href="tel:1634470957">1634470957</a> user_id=1700]
кой и защо продължава да ходи там
[/quote]отидох там, защото исках ТВС и ми беше казано, че ката трябва да бъде сложен когато ще мапвам и не мога да карам с него без ремап
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Бях тръгнал да те храня, ама като се чухме си изтрих поста.
Колата на Симо е една от най-мераклийските, всичко се прави систематично, с голямо желание и наистина за вложените пари върви на бургия.
Абе чудя се аз едно друго нещо покрай темата за незавитите болтове, защо в БГ има само един представител на TVS, толкоз ли няма хляб в това нещо, някой друг сервиз/човек да захапе тая дейност?
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Колата на Симо е една от най-мераклийските, всичко се прави систематично, с голямо желание и наистина за вложените пари върви на бургия.
Абе чудя се аз едно друго нещо покрай темата за незавитите болтове, защо в БГ има само един представител на TVS, толкоз ли няма хляб в това нещо, някой друг сервиз/човек да захапе тая дейност?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340