Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hvp800

Škoda Ludicrous

Racers Lounge - Фоайето на бегачките

Мнение от hvp800 »

bega4kata написа: Това за 2.0 140 к. с. тди.
Но не се справят мн. добре!
.
Ми да дойдат и ще ги научим [smilie=sarcastic.gif]
Дали прехваления кон-умрейл няма нужния потенциал за засилване, или пък просто липсва интерес към сажда-тунинга ? [smilie=pleasantry.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Сами,аз преди време те бях питал за разликата 150ка и 184кс vRS в двигател - каза ми дюзи и турбо.

Тези типове изкарват 180кс и повече нм от същия хардуер, че и намалена консумация, което ми е чудно. Какви са страничните ефекти?по кратък живот на dpf/egr/двигател?

не съм сравнявал графиките,вероятно при различни условия ги постигат и за различно времетраене.

аз докато е в гаранция ще я карам така, но ми е интересно
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 1. дюзите<аз съм ги сменил компа да не удължава много милисекундите за да си следва сместа-и стоковите имат запас щото на 280 коня мотора на Суперба са като на RS-a 220>
2.пружините на клапаните<и тях съм сменил>До сега не го бях споделял.Става мн.лесно на място без да се сваля главата
3.колера-сменил съм го
4.още 2 водни радиатора има голфарата-не мога да ги измисля тях как да стане
5.турбото-сменено е
6.разпределителните валове-много скъпи бяха не съм ги сменял

1. как компа ти разбра че си с по-големи дюзи, като софта ти е за твоите дюзи?
2. Какво точно се промени с пружини на клапаните, без валове?
3. Колера дето си го сменил, не се различава особено от стоковия!
4. За какво са тези 3 водни радиатора и къде се намират?
5. турбото Ок
6. Какъв е смисъла от валове, като в софтуера не са предвидени променени фази?

п.п.
Аз не разбирам от ОЕМ тунинг, само питам [smilie=pardon.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

1 никой компютър не знае и не разбира колко са му дебитни дюзите.
Подбрани са според нуждите на двигатела.
Когато сложиж много по дебитни примерно дюзи или разпръсквачи, трябва да намалиш милиграмите за впръскване и времетраенето на отваряне на дюзите в съответните таблици.
Когато колата работи по сонда и и зададеш по богата смес, тя автоматично увеличава импулса на дюзите. Също увеличава импулса, ако падне налягането в рейката и при мн. други таблии и лимитери, не ми се обяснява и пише сега. Трябва и в картите за гориво да се увелчат млгр. За да стане по културен и правилен софта. По прецизно ще работи и ще може да спазва по прецизно афр-а, тоест сместа. Но може и без.Ако сложиш дебитни дюзи, само афр а вдигаш. Различно е, според това каво слагаш като дюзи, какво нал. на турбо ще изискваш.
Тя работи по сонда, като е с по дебитни малко дюзи, по прецизно впръсква в точния момент изискваното много гориво.
185 срещу 200 е разликата. Не е съществена, но за мен е достатъчно основателна.
2.Когато налягането в цилиндъра е 1.8 бара вместо 1.3,и цилиндъра го компресира, хубаво е клапаните да имат възможност да затварят горивната камера по бързо и по силно. Инженерите от ОЕМ така са изчислили.
3.по дебел е! С по голям литраж.
4.написах вече. За охлаждане на двигателя. Купрата ги няма. Голфа да!!!
5.ок
6.За това не съм ги сменял. При Голфа и Аудито, постигат мощността при спазване на евро 6.И това изисква промяна на гърбиците на валовете.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Когато сложиш големи дюзи и правиш къстъм ремап е ясно! Но когато ти е флашнат софт за стоковите дюзи, а ти слагаш по големи, какво се случва? Софтуера е настроен да работи с малките.
Относно пружините на клапаните, видях че се препоръчват чак за стейдж 3+ на Голф Р, но там искат биели, биелни лагери, сегменти и лагерна турбина... [smilie=sarcastic.gif]
Но пък имаш 500+
[smilie=hunter.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Модже, аз не слагам някви брутално дебитни дюзи като твойте 1000кубика,аз слагам ОЕМ, които си вървят комплект (и са сметнати от ОЕМ [smilie=sarcastic.gif] инженерите) с турбо и колер които сложих и за ТОЗИ мотор.
Така че няма драма не се притеснявай. Ща пръсна без да ми се счупи мотора.
За пружините на клапаните, хубаво си видял, ама те са да надградят р-овите. Браво много си наблюдателен :)
На рс ките са по слаби от на Голф р, и за това си сложих такива. Не щото целя 500+,а 300+колкото става и Гоф р. Всичко ми е точно, не се тревожи.

Други въпроси имш ли?
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

До тук добре ... "в спора се ражда истината" браво
Много по-добър вариант е охладиш мотора от колкото само постъпващия въздух, защото повишената температурата на мотора от +1 градус не може да се смъкне от никой афтърмаркет кулер, а да не забравяме, че кулера има друга функция с по-големият си обем (не само охлажда)... допълнителен капацитет на въздух.
При наличния ми опит с по-голям всмукателен колектор се оказа, че +15-20% в колектора водят до голяма отзивчивост и работа в целия обр. диапазон, особено при нуждата моментен въздух и то при турбо автомобил, макар леко да повиши температурата на входящия въздух в двигателя.
Пружините, особено сметнатите или онези "супер скъпите" са си добра инвестиция, но за след Stage 2, когато е нужна огромна прецизност във високите температури и обороти. Колата е супер отзивчива и с доста малък или никакъв лаг, ако не се ползва виенско колело вместо турбо [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Сами, сегашните ми дюзи са 440 куб., заводските бяха 195 куб.
Ти май не разбираш какво те питам и ми обясняваш само колко били сметнати ОЕМ дюзите! И не разбрах в комплект с какво си вървят?

Въпрос към Revo_Technik!
Щом твърдите, че никой афтър маркет кулер не охлажда по-добре от ОЕМ кулер, тогава защо се предлагат такива и защо в раздел "продава" продавате такъв? С какъв е заменен и защо?
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

Говоря за повишение на температурата в мотора, а не за температурата на входящия въздух... Не си ме разбрали или ????
Revo_Technik_BG написа:Много по-добър вариант е охладиш мотора от колкото само постъпващия въздух, защото повишената температурата на мотора от +1 градус не може да се смъкне от никой афтърмаркет кулер, а да не забравяме, че кулера има друга функция с по-големият си обем (не само охлажда)... допълнителен капацитет на въздух.
masterOne написа:Щом твърдите, че никой афтър маркет кулер не охлажда по-добре от ОЕМ кулер, тогава защо се предлагат такива и защо в раздел "продава" продавате такъв? С какъв е заменен и защо?
С кулер на Revo е VW Golf VII R Revo ECU Stage 2

Изображение
simo tdi

Škoda Фен

Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Мнение от simo tdi »

Спорове на високо ниво! Единствения начин е да се пробвате на магистралата! Чакаме кой кого!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

masterOne написа:Сами, сегашните ми дюзи са 440 куб., заводските бяха 195 куб.
Ти май не разбираш какво те питам и ми обясняваш само колко били сметнати ОЕМ дюзите! И не разбрах в комплект с какво си вървят?

Въпрос към Revo_Technik!
Щом твърдите, че никой афтър маркет кулер не охлажда по-добре от ОЕМ кулер, тогава защо се предлагат такива и защо в раздел "продава" продавате такъв? С какъв е заменен и защо?
Не намираш ли разлика между 195 и 440 и разлика между 185 и 200,малко не ти ли стана ясно?
Тези дюзи вървят в комплект с турбо is 38,колер който съм сложил и пружини на клапаните и са си за този мотор с тази кубатура!!!!Кое не ти стана ясно бе Мадже.?СМЕТНАТИ СА ЗА ТОВА ТУРБО И МОТОР, ПЪК КОЛЕРА ПО ДЕБИТ, ОБЕМ, ЧЕЛНА ПЛОЩ, ПРОПУСКЛИВОСТ НА ОБДУХВАЩАТА ВЪЗД. СТУЯ Е СМЕТНАТ ЗА ТУРБОТО is38.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

simo tdi написа:Спорове на високо ниво! Единствения начин е да се пробвате на магистралата! Чакаме кой кого!
Аз съм за стария материал [smilie=hunter.gif]
Магистрала няма финал ....."masterOne"
simo tdi

Škoda Фен

Мнение от simo tdi »

Да организираме едно черно тото!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Revo_Technik_BG написа:Говоря за повишение на температурата в мотора, а не за температурата на входящия въздух... Не си ме разбрали или ????
Може да не съм те разбрал, но в крайна сметка кой кулер е подходящ? Стоков или на Рево?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: Тези дюзи вървят в комплект с турбо is 38,колер който съм сложил и пружини на клапаните и са си за този мотор с тази кубатура!!!!Кое не ти стана ясно бе Мадже.?СМЕТНАТИ СА ЗА ТОВА ТУРБО И МОТОР, ПЪК КОЛЕРА ПО ДЕБИТ, ОБЕМ, ЧЕЛНА ПЛОЩ, ПРОПУСКЛИВОСТ НА ОБДУХВАЩАТА ВЪЗД. СТУЯ Е СМЕТНАТ ЗА ТУРБОТО is38.

Ти продължаваш да не разбираш какво те питам и ми обясняваш че стоковите неща били сметнати за мотора, еми това е ясно не всеки [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”