Да - в друг сервиз, при следващата смяна на маслото на диф-а, където ще почистят и цедката.
Следващата ми смяна на маслото на VAQ diff-а ще е след 2 години - т.е. в края на 5-тата година на колата, демек в края на гаранцията. Стори ми се безсмислено сега да се чисти цедката - при навъртени само 30000 км с този диф и при положение, че аз не съм някакъв спортен карач, който товари много дифа. Затова само попитах в ЕТ Надежда, за да знам какво е положението там.
Днес бях на ГТП (не в ЕТ, а на друго място). Специалистът се качи в колата и там си действаше той, а аз гледах отстрани. Видях, че нещо се мъчи с теста на предните спирачки върху ролките. Пробва веднъж, па втори път, па даде напред, па върна после назад и пак пробва. Едното колело въртеше много, а другото превърташе, но по-малко, а после обратното. Накрая изкара колата и каза да ходя да плащам. Питах го после някакъв проблем със спирачките ли е имало. Той каза, че неясно за него защо колата била въртяла и двата му вала (ляв и десен) едновременно, при положение, че тестовата му програма пускала само единия вал (левия), после го спирала и пускала другия (десния). Стана ясно, че той не е осъзнал, че колата е с VAQ diff, който предава въртящ момент и към другото колело. За такива случаи каза той трябвало било той да пусне на тестера друга програма - като за 4x4, иначе можело да прецака диф-а. Затова друг път да съм кажел, че съм с такъв диф. Защо той не ме попита, а ми каза само да му дам ключа и талона и да чакам отстрани, е отделен въпрос.