Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте. Аз чакам да се произведе Superb (scout) модификация 280кс. и тази новина с новата турбина е направо страхотна.
Явно след 2021 сме късметлии и макар тежките времена ,чакането над година и престоя на полусглобените коли на външните паркинги ръждясвайки под суровото влияние на времето си струва!
Абсолютно Шкодите си вървят отлично за конете си, носят на бой, засилват се тия платформи сравнително лесно, НО да бъдем обективни докрай?
Говорим за Стейджната кола срещу стокови коли, някои с по 800кг отгоре, всичките от които са с турбини, някои с х2 и при един стейдж 1 стават доста бързи.
Например RS6 C8 e критично бавна и спъната за 600кс с тези екологии, обаче след само софтуер отива на 800кс и става страшно.
CAYENNE GTS 2020 софтуерен стейдж 2
Сток 100-200
Стейджнат - 100-200
Разликата
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Мдам, при новите "бързи" коли са толкова спънати заради еко-шитните, че направо е тъжно.
Вчера раздвижих един Е63 AMG до София - на комфорт все едно караш 1.9 дизел.
Усеща се дори при малки двигатели, например Пасат 2.0TDi BlueMotion ако се опиташ да минеш над 2000 оборота на първа предавка, веднага ти реже горивото скапаната карта.
За това купите ли си кола втора ръка - гуми, масло, ремап
Наследника на Авентадор също минава на V8 biturbo + hybrid.
Явно това е оптималният вариант за мощност в момента и да влезнат в еконормите. Евро 7 ще им отреже крилата обаче и ще слезнат всички на прави 6аци или направо 4ки, като новия C63.
Хубаво де, на рекламите е топ - прави точно това за което се рекламира - премахва лага на педала на газта, обаче.. след като педала е един прост потенциометър, това у-во няма как магически да направи нещо извънземно и да накара двигателя да е по-отзивчив. Ако все пак го може, това означава, че с правилно натискане на педала на газта може да се постигне същият този ефект (което ме съмнява).
Rangel написа: 07.11.2022, 12:30:48
не мога да намеря колко струва
Ремапва педала когато го натиснеш с 20 % то го ремапва на 50% натиснат. Това си е чист скам и го има от години но хората продължават да го купуват незапознати, че това е само един потенциометър.
Мичев написа: 07.11.2022, 13:01:46
може да се постигне същият този ефект (което ме съмнява).
Същото го казвах и аз на един колега тук преди 2 години някъде Но докато не го пробваш, няма как да се убедиш, че действа
Като моето мнение е, че за дизелите може би не е толкова нужно, колкото за бензиновите. При мен поне е така.