Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Martin Pashov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената

Мнение от Martin Pashov »

admin написа:Марто, палиш колата, отиваш във Варна, взимаш диоди, хапваш люто шкембе и тройка кебапчета с гарнитура на Гюрлата, зареждаш на Марешки и се прибираш. [smilie=pardon.gif]
Значи да ти кажа съгласих се. Ама трябва поне за няколко човека да взема няма на празно да се разхождам де.
ААА всъщност не знам как ще излезе по евтино дали по еконт или да прескоча аз ама трябва да приложа снимките от днеска:
IMG_20160202_153201.jpg
IMG_20160202_153149.jpg
IMG_20160202_153140.jpg
IMG_20160202_110934.jpg
IMG_20160202_110925.jpg
IMG_20160202_110906.jpg
И Така та за Варната съм навит особено като споменаха и за Гюрлата .............ммммм

P.S. Кой предлага да ги прати с еконт и къде се намира магазина, лесно ли ще го намеря, а и дали ще има в наличност.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

dimitrovdimi написа:Да ти пратя по Еконт ;)
Ако ще се пращат по еконт,по добре аз да ги пратя,че знам точно какви да взема.
Или де обади като си в магазина.
Но колегата да каже първо за къде иска.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

А моето предложение беше за Шкембето на Венелин. За крушките Сами е човека.
Аватар
Martin Pashov

Шкода Новак

Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената

Мнение от Martin Pashov »

Еми по принцип искам за огледалата (от там тръгнаха нещата), но ако има и за интериора (плафони централен и заден, и за краката, както и за четен) съм навит ако знаеш какви са.
Направо още днес ако ти е възможно поръчвай и пращай с еконт. Адреса че ти го пратя на ЛС.
Ако някой друг от Бургас иска може да се комбинираме да използваме една пратка.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Skoda Octavia RS Allrad Fahrbericht
http://www.auto-motor-und-sport.de/fahr ... 59960.html
Изображение
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Аватар
admin

Site Admin

Гараж: Шкода
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Опа какви са тези екипи?! [smilie=sarcastic.gif]
Шкода Форум - България
www.skoda-bg.com
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

admin написа:Опа какви са тези екипи?! [smilie=sarcastic.gif]
Нашите са много по-добри.
Аватар
manchorov

Шкода Новак

Гараж: Golf 5

Мнение от manchorov »

Има ли вече бензинови 4х4?Това на клипа не звучеше като дизел.Освен ако не е озвучен допълнително.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Естественно че има бензинови, а и със сигурност клипа е с обработен звук.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

nzlatev написа:Естественно че има бензинови, а и със сигурност клипа е с обработен звук.

1.Бензинова РС 4х4 няма. Само дизелова е 4х4 модификацията 184коня и то DSG. Ръчна няма.

2.Ето клип на който ясно се вижда празнотата зад десния накрайник при червеното Комби.Така се познава Дизела.Там няма нищо,няма гърне.Голям срам за Шкода е това.И друг път сме го коментирали.Гледайте между 40та и 50та секунда на клипа,дайте пауза и ще видите ясно.

3.На клипчето с Понтус и Копецки,което вече коментираха някои колеги пък срамотията е още по-голяма,защото са се опитали да позамажат нещата.Забележете още в началото на клипа,когато двете коли стартират от място и се виждат отзад,че Синята е с две гърнета,а при Червената за да не се вижда дупката са сложили нещо да белее.Просто в противен случай щеше да е очеизвадна разликата.Така трябва да търсиш разликата,но се вижда.
От синята дори излиза пушек от дясното гърне,а от комбито няма нищо.
Синята е Бензинов РС 220к.с. предно , а Червената е Дизелов РС 184к.с. 4х4

4.Сега като се замисля ще трябва да поднеса извинения на господин Златев [smilie=sorry2.gif] Имал е предвид по принцип бензинови 4х4 вероятно,а не РС.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Да прав си, имах предвид за обикновените Ок3. Извинявам се за неуточнението.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Колата вчера ме втрещи. Имах пътуване до Казанлък. На отиване бях сам и реших да се покефя по подбалканския път, на връщане - по магистралата. Общо за деня 490км с малко градско каране.

Та... откакто съм я взел (2 месеца) дори не бях поглеждал консумацията на гориво - няма особен смисъл при съвсем нова кола. Вчера обаче паркирайки в гаража, се сетих, че някой тук беше коментирал разхода на своята кола. Викам си "Чакай пък да погледна" и... шок, 6.9/100. Факт е, че все още не я натискам никак - никога над 3000 оборота (по подбалканския ги прескачаше дори при това ограничение), обаче възможно ли е да гори толкова малко? [smilie=shock.gif] При подобно лежерно каране дизеловата RS-ка даваше разход около литър-литър и половина отдолу. И после има хора, които ми казват "Карай я тая ламя, от дизела по-добро няма". :D

Страшна кола са направили тоя път Шкода. Смазващо добра (особено за парите, които струва) във всяко отношение.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Под 3000 оборота гори по този начин.През цялата Румъния ми даде около 6.5-6.8,но това не беше каране, в смисъл до 70-80км макс.скорост,заради безкрайните ограничения и полиция.
Аз дори имам снимки с консумация 5.7-5.8 на връщане от Брашов по посока Русе.
Ближех я на шеста със 70км/час нямаше къде да се изпреварва и еко режим.

Когато обаче я караш както трябва си гори 10-12 в зависимост от трафика,на кой режим я настъпваш и дали ползваш или не- темпомат.

Последното ми пътуване до Бургас бе следното.Имам снимка от дисплея,но не съм я качвал в Лаптопа,а от там тук [smilie=pardon.gif]
Данните обаче са следните:

От гаража в Шумен до Кръговото в Бургас,това е първото кръгово на влизане от Тракия.
1.Разстояние-147км
2.Средна скорост-107км/час
3.Време-1ч.22мин
4.Изцяло на спорт режим,сериозен трафик през цялото време,особено в Риш.
5.По магистралата здраво 170-190 без темпомат.
6.Външна температура-5-6градуса
7.ЗИМНИ ГУМИ
8.Силен вятър през цялото време с изключние през Риш/мнооо ясно [smilie=sarcastic.gif]
предимно страничен и насрещен.
9.Среден разход 11.7л. на сто

На връщане при средна скорост от 100км/час,забележете само 7км/час по-ниска средна скорост средният разход падна на 10л на сто. Нямаше обаче и вятър,а и трафикът беше 3 пъти по-слаб.

ИЗВОДЪТ Е ЧЕ РС 3 220к.с гори средно 10-12л/сто
Тук влиза и градското при мен така си гори из Шумен колата пак на спорт режим.Аз на друг не я карам вече [smilie=sarcastic.gif] Достатъчно се разработи.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

La Furia Roja написа:из Шумен колата пак на спорт режим.Аз на друг не я карам вече [smilie=sarcastic.gif] Достатъчно се разработи.
Не съм го пробвал още тоя режим. [smilie=pardon.gif] Чакам с нетърпение, но да се разработим първо както трябва.
Аз и по принцип се халосвам, но толкова внимателно кола не съм карал. Вчера спрях на едно OMV за нещо за пиене. След малко спира O3 (не RS) да зарежда. Момчето, което я караше, със слизането впери поглед в колата. Дойде, разменихме няколко приказки, помоли ме да я снима и тръгнах. След малко прелетя покрай мен. Сигурно си е помислил "Еб*ти лигльото, как се влачи!" [smilie=sarcastic.gif]

За разхода - въобще не съм го и мислил като се насочих към тази кола. Просто ме изненада колко икономичен може да бъде двигателят, ако просто се "возиш", без особено настъпване. Впечатлен съм.:)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”