Superb 3 - Впечатления, въпроси
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Stevek
- Гараж: Superb III 2019
Ако се мине в М режим с перата зад волана, но не се ползват известно време, кутията сама ще превключи на D.
Ако се влезе в M режим с лоста, тогава кутията сменя при необходимост предавка нагоре/надолу, но режима си остава M.
Ако се влезе в M режим с лоста, тогава кутията сменя при необходимост предавка нагоре/надолу, но режима си остава M.
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Не занам от кутията ли е , от дизеловият двигател ли или аз още не съм се научил (свикнал) да я карам тази кола?
Усещам едно замисляне от няколко секунди като я настъпя до като се изстреля а обичам да изпреварвам рязко на моменти и не ми е комфортно това.
Може би и липсва втора турбина на мотора не знам за да го преодолява това? А не е като да не я настъпвам до долу за да свали поне 2 предавки.
До преди суперба карах дизел би-турбо и с ръчни скорости и дали от ръчката съм го компенсирал това замисляне не знам.
Усещам едно замисляне от няколко секунди като я настъпя до като се изстреля а обичам да изпреварвам рязко на моменти и не ми е комфортно това.
Може би и липсва втора турбина на мотора не знам за да го преодолява това? А не е като да не я настъпвам до долу за да свали поне 2 предавки.
До преди суперба карах дизел би-турбо и с ръчни скорости и дали от ръчката съм го компенсирал това замисляне не знам.
-
Stevek
От екологията е - евро 6D.
Заради WLTP стандарта кутията се стреми да държи двигателя на много ниски обороти.
При мен с бензинов двг, взе да включва 7-ма и под 70кмч,
Кутията преценява по педала, колко бързо се иска ускорение, сваля предавки, надува и т.н.т. ... няма как да ускори бързо.
Затова не реагира като с ръчни предавки, трябва да се настине повече.
Автомат (или робот в случая) се кара по-различно от ръчни, повече се използва педала на газта за да разбере кутията какво се иска.
По-правилно е когато се готвиш за изпреварване, минаваш на S режим и няма замисляне.
Или ако има пера на волана 2-3 предавки надолу.
Изкачване в планината на D e голяма мъка, смена предавки, замисля се ... то и затова иконката на S режима е път със завой.
Заради WLTP стандарта кутията се стреми да държи двигателя на много ниски обороти.
При мен с бензинов двг, взе да включва 7-ма и под 70кмч,
Кутията преценява по педала, колко бързо се иска ускорение, сваля предавки, надува и т.н.т. ... няма как да ускори бързо.
Затова не реагира като с ръчни предавки, трябва да се настине повече.
Автомат (или робот в случая) се кара по-различно от ръчни, повече се използва педала на газта за да разбере кутията какво се иска.
По-правилно е когато се готвиш за изпреварване, минаваш на S режим и няма замисляне.
Или ако има пера на волана 2-3 предавки надолу.
Изкачване в планината на D e голяма мъка, смена предавки, замисля се ... то и затова иконката на S режима е път със завой.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И кво стана ся, автомата по-хубу да си го караме в ръчен режим
.
Или на спорт да ни държи ненужно високи обороти понякога при частично натоварване.![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Или на спорт да ни държи ненужно високи обороти понякога при частично натоварване.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Карайте си ги на S бре. Що е тая драма?
Или на перца. Не е като да не са ви дали избор.
Кеф ти така, кеф ти онака... Е няма универсален режим, ама това е, екологията си има цена.
Или на перца. Не е като да не са ви дали избор.
Кеф ти така, кеф ти онака... Е няма универсален режим, ама това е, екологията си има цена.
Бееееее.....
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Има, казва се ZF8
Иначе - май-май се оказва, че това от което се оплаквах - не съм единственият![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
И не е само екологията и това, че е робот, просто е куцо мапната.
На последният Меган с бензинов турбо мотор и 7DCT никога не изпадаш в такива куци ситуации, без да се налага да цъкаш пера, лостове и т.н. Нали уж заради това караме автомати. Другият път като се видя с брат ми ще ви направя клипчета да съпоставите адекватно с неадекватно поведение на две 7 степенни роботизирани кутии в режим D.
Иначе - май-май се оказва, че това от което се оплаквах - не съм единственият
И не е само екологията и това, че е робот, просто е куцо мапната.
На последният Меган с бензинов турбо мотор и 7DCT никога не изпадаш в такива куци ситуации, без да се налага да цъкаш пера, лостове и т.н. Нали уж заради това караме автомати. Другият път като се видя с брат ми ще ви направя клипчета да съпоставите адекватно с неадекватно поведение на две 7 степенни роботизирани кутии в режим D.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
И ZF си имат болежки и недомислици, ама на фона на DSG-то е направо песен
Günter Stg 1
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
С новият 1.3 турбо мотор кутията е мапната и работи чудесно. Доста по-адекватно от DQ381. Пак да кажа - при режим D. В режим S вече се вижда, че DQ381 конструктивно е по-добрата и бърза кутия, ама както вече казахме - S не е ок за ежедневно ползване.igeorgiev82 написа: 30.11.2019, 21:24:22
Не съм карал с бензинов мотор,но с дизел тая кутия е трагедия най-страшна.
-
Stevek
Кутиите нямат (засега) очи, само предполагат какво ще се иска от тях.
Карам и А6 3.0TDI със ZF, няма пера и въпреки големият въртящ момент, и при него се ползва S режима.
Планетарните автомати работят по-меко от роботи като DSG, но ZF като се "усети" че е на грешна предавка, сваля със сериозен тласък.
Колкото и да ги подобряват, планетарните сменят по-бавно предавки и имат по-големи механични загуби.
Плюс при тях е че при надлъжно монтиране, има място и може да издържат сериозен въртящ момент.
При напречно DSG е много добро решение.
Заради новите по-строги еко норми, разходя трябва да бъде понижен. И производителите използват всички възможности.
При някои модели на Ауди се отказват от торсена и слагат муфа. V6 и V8 остават само за много скъпи модели.
Гледам и BMW минават на предно за 1ва и 2ра серия и само с 4 цилиндрови.
Не знам евро 7 до какво ще доведе ...
Карам и А6 3.0TDI със ZF, няма пера и въпреки големият въртящ момент, и при него се ползва S режима.
Планетарните автомати работят по-меко от роботи като DSG, но ZF като се "усети" че е на грешна предавка, сваля със сериозен тласък.
Колкото и да ги подобряват, планетарните сменят по-бавно предавки и имат по-големи механични загуби.
Плюс при тях е че при надлъжно монтиране, има място и може да издържат сериозен въртящ момент.
При напречно DSG е много добро решение.
Заради новите по-строги еко норми, разходя трябва да бъде понижен. И производителите използват всички възможности.
При някои модели на Ауди се отказват от торсена и слагат муфа. V6 и V8 остават само за много скъпи модели.
Гледам и BMW минават на предно за 1ва и 2ра серия и само с 4 цилиндрови.
Не знам евро 7 до какво ще доведе ...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Аз ще ти кажа.......батерии
-
Stevek
Хубаво батерии, но някъде трябва да се зареждат.
Проблемът ще е в зарядните станции, за разлика от бензиностанциите, при тях ще трябват по най-малко 50-100 места за зареждане.
И както се готвят за заряд от 200kw, ще трябват и нови далекопроводи и най-вероятно и нови електроцентрали.
Дизелови репатраци, ще прибират изтощените електромобили...
Проблемът ще е в зарядните станции, за разлика от бензиностанциите, при тях ще трябват по най-малко 50-100 места за зареждане.
И както се готвят за заряд от 200kw, ще трябват и нови далекопроводи и най-вероятно и нови електроцентрали.
Дизелови репатраци, ще прибират изтощените електромобили...
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
bjrov
- Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG
Явно е от екологията това замисляне, но аз нямам пера и си минавам на S както каза колегата Stevek. Няма драма просто си мислех, че аз не съм и свикнал още и сигурно е така.
- Grozdev
- Гараж: AUDI A6 50TDi