Octavia 3 FL vRS245 - redalex

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

redalex написа: Не знам защо, но съм адски разсеян с тази кола. И постоянно си забравям телефона в нея...
толкова те кефи, че те прави ендорфинен наркоман като я караш. Затова си замаян ;)

XDS стандартна ли са я направили за фейслифта ?
MSR, EDL нови за фейса ли са според вас?
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Има доста неща, които са направили стандарт за FL, но, за съжаление, тъй като още чистят наличностите от преди FL, информацията е противоречива навсякъде из сайта, пък ми и обясниха, че още ползват и стари форми. За пример ще сам дневните лед светлини - вече са стандартни.

Лошото е, че трудно се намира точна информация какво точно е включено и какво не в конфигурация...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

На О3 преди фейслифта, с поръчан Phonebox, като изключиш двигателя и ти изписва на макси дота - Моля, не забравяйте телефона си.

То един куп дивотии, акъли и непоискани съвети пише колата на макси дота, когато тя си реши, но някои са доста полезни. На три пъти решава, че има опасност от сблъсък отпред, светва една червена икона, чува се звук като писък, единия път даже леко чукна и спирачките, това последното ни шашна, защото не мислехме, че го прави на модели с ръчни предавки.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

Прави го, нарича се Front Assist, малко ме е яд, че не го поръчах.
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Mean написа:Прави го, нарича се Front Assist, малко ме е яд, че не го поръчах.
При мен е част от Адаптивния темпомат, ама все си мислех, че не удря спирачки при ръчна скоростна кутия. Явно съм грешал.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Вероломния Кръчмар написа:На О3 преди фейслифта, с поръчан Phonebox, като изключиш двигателя и ти изписва на макси дота - Моля, не забравяйте телефона си.

То един куп дивотии, акъли и непоискани съвети пише колата на макси дота, когато тя си реши, но някои са доста полезни. На три пъти решава, че има опасност от сблъсък отпред, светва една червена икона, чува се звук като писък, единия път даже леко чукна и спирачките, това последното ни шашна, защото не мислехме, че го прави на модели с ръчни предавки.

Поздрави.
Това с напомнянето за телефона не го разбирам, защото ако телефона ми е в джоба - пак ще ми напомни. За това съм го изключил въпросното напомняме.
Май махнах и другите съветници от типа "затворете прозорците, за да пестите гориво" и "минете на по-горна предавка..." (цитирам по памет).

Нямам екстрата за предвиждане на сблъсък отпред, първо защото след возене при мой познат с нов Пасат 2 пъти щеше да ни счупи вратовете въпросното нещо, и второ защото моята кола я взех вече конфигурирана и слава богу това нещо го нямаше. :)

Иначе това нещо, което предотвратява чукване при паркиране първия път такива спирачки наби, че направо ми изкара акъла. Усетих как педала на спирачката потъна и колата се закова. Даже реших, че съм ударил дървото зад мен :)
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Това на мен ми се е случвало ако съм паркирал напречно с "муцуната" напред. Когато тръгна да излизам - камерата засича кола която минава отзад и набива спирачки. Хем е малко дразнещо, хем помага....
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Дразнещи неща, ама в един момент помагат. [smilie=pardon.gif] Въпрос на лична преценка е кое да е включено или не, освен ако не е заложено да не може да се изключва. Всеки сам решава. ;)

Поздрави.

Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Та стигаме пак до това, че никой не знае как се зове тая екстра?

Аз прочетох 5 пъти офертата с описанието на колата и не намирам такова нещо.
Но за сметка на това са ми я описали с DSG скоростна кутия и лопатки за смяна на скоростите от волана... плюс "спортни" VRS стелки, които впоследствие се оказа, че изобщо не съществуват в Шкода :)
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

Мнение от Mean »

Провери ли в User Guide-a?
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Вероломния Кръчмар написа: мислех, че не удря спирачки при ръчна скоростна кутия
що [smilie=unknown.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

bega4kata написа:
Вероломния Кръчмар написа: мислех, че не удря спирачки при ръчна скоростна кутия
що [smilie=unknown.gif]

Ми аз съм прост и неук кашавар, не очаквай чудеса от мене. [smilie=pardon.gif] Даже и елементарни знания трудно ми се лепят на малкото сиви гънчици, дет имам. [smilie=sarcastic.gif]

Поздрави.

Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Удря, удря:) спокойно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Мерси. [smilie=thank_you2.gif]

Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Понеже по разните теми за О3 се коментира разход, държа да се похваля, че днес врътнах 50тина км в София и свалих разхода на 8 и малко на 100 км [smilie=yahoo.gif]
Колата беше на ЕКО режим и основно се движех по околовръсното и по-големи булеварди извън час пик... и разбира се не давах газ :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”