Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
tuningmania написа: 03.02.2021, 21:51:19
като се вземе Автомобил на ХХХ стотин хиляди Километра и не се знае нищо за него
...се прави пълен преглед, после пълно обслужване и толкоз. Сядаш, караш и като дойде време нещо да се строши - просто се чупи. Купуваш, правиш и продължаваш.
За всичко нововнесено от джамбази отвън нищо не се знае по принцип. Колата като е на половин милион вече какво да промиваш? Препекана е вече и нищо не може да се направи.
Мой приятел получи нова Октавия 4, защото с предишната 3-ка навъртя 150000км за 3г. А дори не е търговски представител. Тия последните им сменяват колите на макс 180000км, които дори за под 3г. ги правят.
Октавия и Супърб толкова много се купуват и карат на запад, че не е истина просто. Иначе после при джамбазите всичките са топ, фул и на малко километри.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Не съм много на "ти" та се извинявам, ако е не е правилен въпроса:
- Къде се намират релетата на Октавия 2 ФЛ?
Бушоните в купето и двигателя ги знам.
Long story short- заради каското са сложили някакъв имобилайзър, който блокира спирачките (така го разбирам) - почва да свири и пищи, че спирачките са за смяна и колата не може да запали. 2019 края ми го направи същия номер и тогава ми казаха, че били сменили релето...
cypher_bg написа: 05.02.2021, 08:57:33
Къде се намират релетата на Октавия 2 ФЛ?
До акумулатора се намира. Може да видиш в този линк като скролнеш малко надолу.
Еdit: Може да отидеш при застрахователя и да го питаш дали може да си сменят имобилайзера с пренареждане на пиновете. Но тогава ще трябва да си носиш и кабела, който ще ти дадат когато водиш колата на сервиз.
cypher_bg написа: 05.02.2021, 14:34:59
Там не са ли само бушони (средни + големи)?
Виждал съм, че има големи бушони на самия акумулатор, но в тази кутия са бушони и релета(тъмните правоъгълници на схемите долу). Имат формата на кубче и имат някакви номера отгоре.
Колата спи в гараж... топъл.
От известно време - да кажем от седмица ми се струва, че сутрин като се кача и тръгна имам “заключени” спирачки - тоест тръгвам ама се чува и усеща така сякаш съм натепал и спирачка.
След секунда всичко е точно, но първото мърдане е тегаво.
Вчера мих колата на мивка и я прибрах в гаража.
Със сигурност не е замръзнало нищо в гаража.
Имам странно усещане, че този феномен започна да се появява и стана по осезаем откакто смениха спирачна телност в ЕТ някой си януари.
Колата върви и спира както трябва. Няма други паразитни шумове и явления. Нищо не свети и като лампи/индикации
Забелязал съм, че смяната на спирачната течност (което е нещо правилно по принцип), често провокира проблеми - я апарат блокира, я протече... Незнам що, дали боклуците се преместват из системата, или е нещо друго, ама...
На нашите кочинки ще светне ли индикация за смяна на накладки? Че още са стоковите, а съм на 31к км...
Не помня колко живот имат, макар, че при мен обикновено държат дълго...