Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Еуратек

Мнение от krachunov »

rvukov написа: 07.11.2024, 15:49:52 само мога да се надявам нещата при другите марки да са по добре.
Тойота не са.
За шкода на един приятел, приемчика му е предложил да му сменят фаровете по гаранция, понеже бяха помътнели.
Та не е до марка, а до служители
rvukov

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от rvukov »

Stoyanov написа: 07.11.2024, 15:59:08 @rvukov, може и много да я пазиш, но това си го направил несъзнателно и на мен също ми изглежда на изцяло механична щета. Точно волана отдолу нито от слънце нито от нормално шофиране ще го подредиш така. Както и @ЦецоNOL казва, може и от цип на яке да и тн.
Те Еуратек не са цвете за мирисане, но от друга страна това никоя марка няма да ти го признае.
Ок, дано половин година стигне на производителя да ми напише черно на бяло какво е решил, независимо дали отказва или одобрява замяна.
За мен проблема е или много ниско качество като цяло, или ми се е паднала дефектна бройка волан. Факт е, че друга кола с подобен проблем не съм имал.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от bega4kata »

rvukov, що ни занимаваш с глупости
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Това няма щанс да мине по гаранция. Одрано е с цип на яке. Видно е от самолет. Па като не ти харесва марката и сервиза, ти си свободен човек. Избираш друго.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Еуратек

Мнение от Архимандрит Дионисий »

rvukov написа: 07.11.2024, 16:12:41 За мен проблема е или много ниско качество като цяло, или ми се е паднала дефектна бройка волан.
От над 10 години карам коли с кожени волани, лични Шкоди и служебни Дачии. В нито една кола не съм имал такъв проблем по воланите. За мен това е надрано механично и то не еднократно.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Еуратек

Мнение от pavel31 »

@rvukov, Ако ти не си направил тези щети (случайно) разгледай и върни лентата назад с какво може да си допринесал за тях. Съмнявам се, че волана е бил така от самото си рождение. Материята на волана се съмнявам и да е кожа. Най-вероятно някаква синтетика. Възможно е от кърпичките, които си използвал да са спомогнали за това (например дълго време да е останал даден препарат Х на волана). Обикновено се препоръчва чистене на волана с препарат (професионален, добър) - а после минаваш с леко влажна микфобиръна кърпа, за да премахнеш препарата (има по-знаещи от мен, които могат да напишат по-добре как се чисти с разлиени препарати волана). Комуникациите с кораба майка няма какво да ги коментираме ... Намерих подобни постове/снимки като твоите в Интернет - не се учудвай и не се кахъри чак толкова за волана. Закарай го на някой корифей по кожите и воланите и ще стане като на Туарег :)
Поздрави!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Еуратек

Мнение от Alvin_iv »

Може и да не е причинено от цип! Имал съм случай, но с Фабията, на която бях поставил някакъв евтин калъф за да предпазвам "УЖ" волана. При махането му имаше точно подобни, като надрани ивици, защото калъфите от вътрешната страна са релефни.
Ако колегата е ползвал подобно нещо е възможно и да е причинено от него?
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
DasSkoda

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от DasSkoda »

Аз личо залагам на кърпите и препаратите с които е третиран волана от собственика.
Твърде много разредител има в тях, и кожата от най-малкото пипане започва да става на това.

Преди време, жената така разсипа един диван от изкуствена кожа. Ще го чистела с пара, и препарати. Да, изчисти го 2 пъти, и запона да се бели като змия.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Еуратек

Мнение от FaKeR »

FaKeR написа: 04.11.2024, 13:02:05 Записах и аз най-накрая час за смяна на масло в ЕТ Надежда за Петък сутринта. Като мине ще пиша отзиви.
Казах, че маслото е мое, от тях искам само смяната му + на масленият филтър. Попитаха ме каква е марката и като им казах Ravenol VSE 0W-20 отговора след дълго замисляне беше "Моля имайте предвид, че ние използваме други марки масла, утвърдени от производителя, Шел и Кастрол. Ще отбележим в документацията на колата марката и модела на вашето масло, за да се вземе в предвид в случай на проблеми с двигателя вбъдеще. Сигурни ли сте въпреки всичко, че желаете с ваше масло - Да, категорично". Също така им казах "Спазил съм вискозитета и стандарта, което е важно за вас и за което ме предупреди дилъра при продажба на автомобила, както и колегата ви, който физически издаде автомобила". "Амии, добре" [smilie=sarcastic.gif]
Вероятно това си е стандартна процедура от тяхна страна да предупреждават, отделно трик да си продават тяхното си масло.

ПС : Колата е на 9700км и 286 моточаса, на 9 месеца. Извънградското е малко повече от градското, та мисля си е съвсем навреме смяната му.
Да се отчета - в 8:00 бях в Еуратек, приемчика я прие без драми. След час беше готова, т.к. видях в приложението на телефона, че беше нулиран интервала на маслото. След още 10 минути ми се обадиха, че мога да си я прибера.
60лв. труд (не пожелах инспекция, какво да ѝ гледат като нямам никакви оплаквания) и 40лв. за маслен филтър, дихтунг и пробка (1.0 TSI).
По колата няма забележки както вън, така и вътре. Клекнах отдолу да видя дали кората е добре поставена - всичко видимо е наред. Дръпнах щеката - свежо масло, ниво на максимума. Може и да се втелясвам, но мисля трите цилиндъра тракат малко по-малко с новият премиум маргарин. Благодаря отново на Цецо за хубавото масълцИ.
Исках да си взема и въздушен и кабинен филтър, но за късмет магазина им беше в инвентеризация, та го оставих за друго ходене. И те са към 130лв по цени отпреди 2-3 седмици.
Та така, за момента съм доволен от обслужването, догодина пак (надявам се отново планирано).

ПС : По темата с волана - волана на шкодата го чистя само с влажен микрофибър. Преди години докато карах пежото си правих какви ли не експерименти с волана му и установих, че всичко различно от чиста вода са пари на вятъра. По-добре с тези пари да купя нещо на децата.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Еуратек

Мнение от Архимандрит Дионисий »

FaKeR написа: 08.11.2024, 11:50:15 Може и да се втелясвам, но мисля трите цилиндъра тракат малко по-малко с новият премиум маргарин.
Това е според мен е съвсем нормално каквото и ново масло да сложиш, но най-вече е психическия момент.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Еуратек

Мнение от krachunov »

FaKeR написа: 08.11.2024, 11:50:15 Да се отчета - в 8:00 бях в Еуратек
Колега колата гаранционна ли е?
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Да, купих я в началото на годината, сега е на 9800км.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

Аз всичко си носех последните няколко пъти - дори дихтунга и пробката бяха от Цецо. [smilie=sarcastic.gif] Филтър купе всеки на всеки 10к. и него сменям. От ЕТ само труда. За серизната инспекция доколкото знам по гаранция е задължително да се прави всяка година. Така че скоро ще ти се наложи да ги посетиш и за това.
Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Има още 448 дни и 20300км до сервизна инспекция според калкулатора на колата. Ще го комбинирам с втората смяна на масло.
Вероятно след втората година инспекцията става задължителна всяка година. Смешното е, че няколко пъти питам в Еуратек да ми дадат сервизният план на колата и никой не ми го дава. Всеки казва то е електронно, вече не е написано в книжка като едно време... е хубаво де, но не е достъпно за мен, а на вас не ви дреме за моята кола така или иначе [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Еуратек

Мнение от smoke »

Kancho написа: 26.11.2024, 13:42:01 125лв. екотакса се плаща в ЕУРАТЕК и ти дават документ за пред КАТ
Преди 2 години Еуратек ни спестяваше екотаксата без да плащаме такава, като даваха документ за КАТ, който играеше ролята на потвърждение за платена екотакса. По спомен беше копие на някакво писмо от Министерство на околната среда и водите, което потвърждава пред КАТ, че всички автомобили от Еуратек са с платена екотакса (т.е. че Еуратек ги е самоплатила).

Тази есен вече няма такова нещо - от Еуратек искат заплащане на екотаксата.

С други думи - преди 2 години Еуратек правеше подарък на клиентите си в размер на екотаксата, а сега вече не прави такъв подарък :(
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”