FaKeR написа: 04.11.2024, 13:02:05
Записах и аз най-накрая час за смяна на масло в ЕТ Надежда за Петък сутринта. Като мине ще пиша отзиви.
Казах, че маслото е мое, от тях искам само смяната му + на масленият филтър. Попитаха ме каква е марката и като им казах Ravenol VSE 0W-20 отговора след дълго замисляне беше "Моля имайте предвид, че ние използваме други марки масла, утвърдени от производителя, Шел и Кастрол. Ще отбележим в документацията на колата марката и модела на вашето масло, за да се вземе в предвид в случай на проблеми с двигателя вбъдеще. Сигурни ли сте въпреки всичко, че желаете с ваше масло - Да, категорично". Също така им казах "Спазил съм вискозитета и стандарта, което е важно за вас и за което ме предупреди дилъра при продажба на автомобила, както и колегата ви, който физически издаде автомобила". "Амии, добре"
Вероятно това си е стандартна процедура от тяхна страна да предупреждават, отделно трик да си продават тяхното си масло.
ПС : Колата е на 9700км и 286 моточаса, на 9 месеца. Извънградското е малко повече от градското, та мисля си е съвсем навреме смяната му.
Да се отчета - в 8:00 бях в Еуратек, приемчика я прие без драми. След час беше готова, т.к. видях в приложението на телефона, че беше нулиран интервала на маслото. След още 10 минути ми се обадиха, че мога да си я прибера.
60лв. труд (не пожелах инспекция, какво да ѝ гледат като нямам никакви оплаквания) и 40лв. за маслен филтър, дихтунг и пробка (1.0 TSI).
По колата няма забележки както вън, така и вътре. Клекнах отдолу да видя дали кората е добре поставена - всичко видимо е наред. Дръпнах щеката - свежо масло, ниво на максимума. Може и да се втелясвам, но мисля трите цилиндъра тракат малко по-малко с новият премиум маргарин. Благодаря отново на Цецо за хубавото масълцИ.
Исках да си взема и въздушен и кабинен филтър, но за късмет магазина им беше в инвентеризация, та го оставих за друго ходене. И те са към 130лв по цени отпреди 2-3 седмици.
Та така, за момента съм доволен от обслужването, догодина пак (надявам се отново планирано).
ПС : По темата с волана - волана на шкодата го чистя само с влажен микрофибър. Преди години докато карах пежото си правих какви ли не експерименти с волана му и установих, че всичко различно от чиста вода са пари на вятъра. По-добре с тези пари да купя нещо на децата.