Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Почти всичко което се обсъжда са разни циганийки а не екстри от които наистина има реална полза. Просто автопроизводителите виждат че презадоволеното поколение иска шаренко и с пълна сила дерат пък балъците нека шарят кинти.
- Sev
- Гараж: Karoq 2.0 TDI 4х4 DSG
FIAT 500
има нова ценова листа
и цените са доста доста добри
и цените са доста доста добри
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Днес имах неблагоразумието да се кача до Алеко и с ръка на сърце мога да кажа, че по пътя нагоре и надолу имах чувството, че се возя в някоя 50-годишна жигула. То вярно че паважа там е слаган по тошово време, но не може кола на 1 година на дрънчи като каруца. Дори ми се стори, че шофьорското стъкло също дрънчеше
То да беше един шума, да се опиташ да го локализираш, но това беше ..
Колкото ме е радвала през времето откакто я имам, сега направо ми се прииска да я пусна в мобиле ..
До няколко хиляди ми предстои инспекция и ще кача някой от професорите в ЕТ и ще го повозя на паваж.
Колкото ме е радвала през времето откакто я имам, сега направо ми се прииска да я пусна в мобиле ..
До няколко хиляди ми предстои инспекция и ще кача някой от професорите в ЕТ и ще го повозя на паваж.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Не е от колата това, там пътя си е така! Преди 20 години имах Фиат Браво (първа кола) и една Събота я бяхме разглобили цялата - нови щипки по корите, уплътнения, силикони... абе утихна най-после тази кола. И в Неделя с гаджето отиваме на Алеко - на средата на пътя щеше да се разпадне от дрънчене
Колата, не гаджето
Преди няколко години бях оставил моята кола на Драгалевци и ме возиха до горе с почти нова Q7-ца... еми и дя дрънчеше на умряло ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
По пътя за Алеко и Ролс Ройс да караш и той ще се раздрънчи.
Има един участък с по-големи правоъгълни павета, на който имам чувството, че колата ще се разпадне.
Има един участък с по-големи правоъгълни павета, на който имам чувството, че колата ще се разпадне.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
С какъв размер гуми си?
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
205/55/17, балона е голям, не би трябвало да е от това.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
На напречните павета няма нещо, което да удържи..
Ужасен път.
Ужасен път.
-
Speedo
Здравейте, с голяма молба за съвет- в чуденка съм дали да поръчам октавия 4 комби 4х4 150 коня дизел, но просвета от 139мм ми идва нисък. Наясно съм, че това е лек автомобил и съм далеч от мисълта да я правя сув, но има ли фабричен или афтърмаркет начин да се вдигне с 1-1.5см? Не карам офроуд, но лятото обичаме да ходим със семейството на по-отдалечени плажове по черни пътища, а и пред гаражите ни има един лежащ полицай, където по-ниски коли опират ако не се внимава, в общи линии идеята ми е да карам малко по-спокойно че няма да я забърша отдолу. Благодаря предварително на включилите се!
-
5rar
Поръчай си пакет лоши пътища
-
Speedo
Благодаря за съвета, но първо това проверих, за О4 виждам само защита за лоши пътища, което мисля е пластмасовата кора отдолу.
-
5rar
Вдига се окачването с 15мм.
-
Speedo
Мерси много, т.е. въпросната защита е кора + увеличен просвет, ако е така ще действам с поръчката
-
5rar
Rough-Road package
Chassis protection can be further enhanced thanks to:
› The option of a raised chassis, which increases the ground clearance by 15 mm.
› The option of the Rough-Road package, which also includes technical features such as different springs and tuning of the shock absorbers and rear-axle skid plate.
› The option of a raised chassis, which increases the ground clearance by 15 mm.
› The option of the Rough-Road package, which also includes technical features such as different springs and tuning of the shock absorbers and rear-axle skid plate.
-
Speedo
Благодаря, 5rar!5rar написа: 29.12.2023, 00:32:08 Rough-Road package