Какво търся от колата на Stage-1+? Повече динамика и сила в целия диапазон на вървене и повече постоянност като пърформанс, при всякакви атмосферни условия (с кулера и интейка). В момента след 4-та осезаемо затихва вървежът, мисля че след ремапа ще се отпуши в тази посока. Да, времената са ми важни, но също ми е важно и въпросното "drivability", за което говорих в предния пост.
За разлика от Ничката, няма да я лаунчвам "232" пъти. Реално до сега колата е лаунчвана 4 пъти, да замеря 0-100 с Драги и още 5-6 пъти на писта "Междене" на Събор 2022. Никога през останалото време не съм изпитвал желание или нужда да лаунчвам. След ремапа тази тенденция ще се запази. Това не значи, че не искам да върви 0-100 пропорционално по-добре, за конете които ще стане.
За останалите дисциплини и 100-200 е ясно, че имам мерак да покаже мускули, спрямо килата си. Имаме заигравка със Стефан и Рулза, че ще застават - реално аз нямам претенции да съм по-бърз от тях. Супърб никога няма да бъде Октавия и Октавия никога няма да бъде Супърб. Ако колата дава осезаемо по-добри времена от старата генерация Супърб на същия Stage - за мен е достатъчно! Сигурен съм, че Тодор ще изстиска разумния максимум от сетъпа, който ще му предоставя. Какво ще покаже реално, скоро ще се разбере. Ако пък стане по-бърза от Октавиите - няма да я върна!
Относно кутията - нямам търпение да се отърва от режим "D" и да забравя, че го е имало. Реално напоследък на "S" си карам 99% от времето - това важи и за градско и за извънградско. На градско нямам никаква драма да си карам на "S", нямам никакви забележки как и къде сменя предавките. Харесва ми режимът, не ме дразни с нищо. Някои казват - "не мога да карам на "S" в града, много ми е нервна". Да, има го този елемент и той се регулира с как боравиш с педала на газта. Като му свикнеш, всичко заспива и е мега плавно, без допълнителни намеси. Ако натискаш без мисъл и регулация, ще е нервна. Та реално за кутията си представям нещо подобно на картата на "S", която отива на "D", а на мястото за карта на "S" отива вече истински "S", работещ оптимално за новата мощност.
Какво ще се промени в обслужването след засилването? Почти нищо, спрямо това, което си бях заложил в началото за стокова кола.
- Основната разлика е, че смяната на маслото и филтрите ще се извършва в диапазон от 7-8 000 км, спрямо 10 000, както сега.
- Свещи ще се сменят на 20-30 000 км (засега ОЕМ, не знам дали е нужно да се взимат други, по-студени, ако трябва - ще взема по-нататък).
- Халдекс се облужва на 30 000 км.
- Масло DSG се обслужва на 40 000 км.
Утре ще пиша какви части купих и защо избрах точно тях.

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)

![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)