Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Няколко пъти ми се е случвало колата да набие ръчната спирачка при маневриране назад (има такава защита като засече възможен удар при паркиране). Повечето пъти не е било необходимо, но 1-2 пъти ме е спасявало да не подпра бронята.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
В моловете и подземните паркинги като цяло внимавайте и с отварянето на багажниците си, не само с маневрирането. Моя нацели някаква тръба в мол Делта Планет (Варна).
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
И аз с камера и с парктроник и гледам назад и ударих едно мини с теглича в едната решетка , хем виждах какво става , нямам обяснение какво стана чеатно казано... Слязох , гледам теглича минал през решетката, разтворил я , влязъл и тя се щракнала, не е счупена , но за да тръгна трябва някой да я отрови , за да не му повлека цялата броня с куката на теглича, стоя и се оглеждам за някой, няма никой, взех една пластмасова джаджа подарена ми от Jordito като ми слага медията, свалих на човека решетката , завъртях я, извадих я от куката на теглича и му я монтирах обратно. Мръднах напред, слязох пак, огледах хубаво, бърсах с една мокра кърпичка, няма нищо, все пак си написах телефона и написах извинение, че съм подпрял колата ако нещо видят в последствиер да ми звъннат, звъни вечерта едно момиче и вика "ало с минито съм , всичко е точно, ама такива бележки не ми бяха оставяли, весели празници" . Усмихнах се и пожелах и аз весели празници и си викам еми човеци сме , важното е да има разбиране ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Абсолютно същото съм го правил и аз един път, идентична ситуация. Тази екстра, за която говори nmnikolov, ми отряза газта и ми наби спирачките и ме спря на 2 мм от бронята на прясно спрелия зад мен. Това е може би топ 3 полезни екстри в автомобила, ако я нямаше, влизах в предницата му.sonnyer написа: 15.12.2022, 10:49:24 С колата на жената преди 2-3г. Карам и жената казва отбий в дясно на този магазин да купя нещо. Както си карам направо, отбивам в дясно и спирам зад една кола. Зад мен няма никой. Слиза жената и се връща точно след 20 секунди, казва, че магазина е затворен и понеже пред мен има кола, аз трябва да дам назад. Да но съм сигурен, че зад мен коли няма. Задна, пи-пи-пи-пи прас. Някакъв човек спрял точно преди 5 секунди. Дори не беше загасил.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Това "Pedestrian protection system" ли трябва да се води или е с някакво друго наименование? Като допълнителна екстра, която се поръчва ли е или вече в по-новите автомобили се води базово покрай другите сейфти системи?YYakovliev написа: 15.12.2022, 11:55:37 Тази екстра, за която говори nmnikolov, ми отряза газта и ми наби спирачките
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
Не е педестриан, някакъв паркинг беше и като се задейства ни изкарва ангелите всеки път, понеже е тясно в гаража ми и ако не обирам със спирачката се активира тая полезна гадpdimanov написа: 15.12.2022, 12:42:54 Това "Pedestrian protection system" ли трябва да се води или е с някакво друго наименование
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Вярно е стресиращо с какъв ряз удря спирачките и се чува едно "дум". Ама пък е единственият ефективен начин в такава ситуация.nik0lay написа: 15.12.2022, 12:47:27 Не е педестриан, някакъв паркинг беше и като се задейства ни изкарва ангелите всеки път, понеже е тясно в гаража ми и ако не обирам със спирачката се активира тая полезна гад
Не знам как се казва точно и аз функцията.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Pedestrian-а гледа само отпред според мен )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Действа през парктрониците. И напред и назад действа щом са активни. И мен за една година, вече веднъж ме извади от ситуация при маневра назад.
Бееееее.....
-
bambinka
Това е функция на Front Assist системата, Emergency braking се казва
Последно промяна от bambinka на 15.12.2022, 13:42:29, променено общо 1 път.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Manoeuvre Braking май се казва.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не. Front assist работи през гигахерцовия радар на решетката и работи в движение.bambinka написа: 15.12.2022, 13:35:03 Това е функция на Front Assist системата, Emergency braking се казва
Това дето коментираме работи през ултразвуковите датчици на бронята и е активно само, когато и парктроника е активен. И е както напред, така и назад. Само при съвсем ниски скорости се задейства. Има го и на коли, които нямат front assist.
Бееееее.....
-
bambinka
Прав си, не видях да има специално име, просто е описано в секцията за Parking SensorsЦецо75 написа: 15.12.2022, 13:46:03 Не. Front assist работи през гигахерцовия радар на решетката.
Това дето коментираме работи през ултразвуковите датчици на бронята и е активно само, когато и парктроника е активен.
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Такива като моята,например. Няколко пъти ми се е случвало да се шашне парктроника от някоя трева и да ми набие спирачките,но наистина е много полезна функция,ако се разсее човек за момент.
"Chance favours the prepared mind."
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
И мен ме е спасявала на няколко пъти, основно при паркиране на зад, хем гледам камерата хем не виждам
Но един път при излизане на булевард тоя пред мен си помислих, че е тръгнал и спокоен гледайки назад за трафика дадох газ и колата наби спирачки - оказа се че тоя пред мен не беше тръгнал....