На всяко едно кръстовище на основен път, когато искаш да се включиш и никой не спазва ограничението от 60 км/ч.
Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Това ще да е някаква специална категория за ускорение със завой на 90 градусаodo написа: 12.02.2024, 15:56:46 На всяко едно кръстовище на основен път, когато искаш да се включиш и никой не спазва ограничението от 60 км/ч.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Не знам какво му е това специалното, спираш, завиваш, газ и кой от къде е.Манев написа: 12.02.2024, 16:02:14 Това ще да е някаква специална категория за ускорение със завой на 90 градуса
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Хора, моля ви, пишете вече колкото да пишете. Мога и 0-140 да вдигна като се включвам на магистралата от бензиностанция/паркинг.
Мога и 0-50 да вдигна. И пак ще е по-бързо с по-мощна кола. И ако си в София това ще ти е полезно на всяко голямо кръгово.
Наистина ли някой вярва, че повече мощност е нещо лошо?
Да, ако гониш разход и по-ниска цена може и лошо да е.
Поръчах Кодияк 190 ТСИ, просто защото исках СУВ, иначе веднага щях да скоча на Супърб 280.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На кръговото правилната преценка е много по-важна от конете. Една секунда замисляне и после и 300 коня не може да компенсира. А новите DSG-та тая секунда замисляне си я имат по дефоулт. И ето как една пиклива 20 годишна кочина със 70 коня и ръчна кутия се държи по-адекватно в кръговото, от колкото 200 коньов "модерен" автомобил.
Бееееее.....
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Еми за да закарам абсурдната тема за слабите двигатели 150 коня на Шкода там, където и е мястото да кажа, че по същата логика може да кажем, че 280 коня двигател сравнявайки го с Performance модел на Tesla примерно и този двигател на шкода не става. Аз досега за 4.5 години мога категорично да кажа, че не съм имал нито един проблем с което и да било изпреварване, че дори е имало предоволно запас от мощност. И на старата ми кола 100 коня атмосферен бензин на доста по-малка кола, кяото беше осезаемо по-тромава от октавията, пак не съм имал никога проблем да изпреварвам.
Иначе в България много често по-мощната кола в повечето случаи не прави по-безопасни изпреварванията на извънградски път, а предразполага за по-рискови и извън правилата такива (изпреварвания на непрекъсната линия или с много висока скорост, често дори и двете едновременно).
Иначе в България много често по-мощната кола в повечето случаи не прави по-безопасни изпреварванията на извънградски път, а предразполага за по-рискови и извън правилата такива (изпреварвания на непрекъсната линия или с много висока скорост, често дори и двете едновременно).
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
То с бърза кола това 0-140 даже и в града на много места може да го правиш, но не е там въпроса.
И на мен също ми прави впечатление, че всеки си чете както си иска и си отговоря съответно така. Колкото е повече мощността естествено, че е по хубаво, по яко, по с лекота се кара и не знам си още какво. Спор няма.
Ама сега нова кола с 150 к.с едва ли не, че не става или че е рискова кола и не може да се изнася... това са вече тотални глупости. Или нещо не било безопасно с нея. Ми много хора си карат безопасно с по слаби коли.
@gbuyukliev, 110к.с Фабия върви по-малко от Супърб 150. Може субективно да ти изглежда обратното, но не е така. Та ако на нея и е супер, не виждам какво му е на супърб 150, ако просто ще го караш нормално. Естествено, че ако се стремиш като цяло за бърза кола - няма да ти хареса.
И на мен също ми прави впечатление, че всеки си чете както си иска и си отговоря съответно така. Колкото е повече мощността естествено, че е по хубаво, по яко, по с лекота се кара и не знам си още какво. Спор няма.
Ама сега нова кола с 150 к.с едва ли не, че не става или че е рискова кола и не може да се изнася... това са вече тотални глупости. Или нещо не било безопасно с нея. Ми много хора си карат безопасно с по слаби коли.
@gbuyukliev, 110к.с Фабия върви по-малко от Супърб 150. Може субективно да ти изглежда обратното, но не е така. Та ако на нея и е супер, не виждам какво му е на супърб 150, ако просто ще го караш нормално. Естествено, че ако се стремиш като цяло за бърза кола - няма да ти хареса.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Предразполагането идва основно от задкормилното устройство. Шашавия прави опасни глупости и с 50 и с 500 коня.
Статистиката за насрещни удари изобилства от по-бавни коли.
Не мисля, че има ясна корелация, между големината на топките (конете) и мерака да ебе.ш (да правиш щуротии на пътя).
Е това пък кой го е написал?Stoyanov написа: 12.02.2024, 17:25:29 Ама сега нова кола с 150 к.с едва ли не, че не става или че е рискова кола
Бееееее.....
-
Манев
@style34, никой не казва, че повече мощност е нещо лошо, просто чисто 0-100 няма къде да направите и да се хващате за това за колко точно секунди било ми се струва малко пресилено. Гледайте си мощността и от нея се ориентирайте.
Не е точно така. Тръгвате и на завоя от бензиностанцията излизате леко с 25-30 за да не ви отнесе някой, решил да кара в аварийната, после имате няколко секунди в ускорителната за да прецените къде да се включите и вече сте го докарали до 50-60. Оттам нататък вече е газ до ламарината, ама е ускорение 60-140, а не 0-100.style34 написа: 12.02.2024, 17:08:02 Мога и 0-140 да вдигна като се включвам на магистралата от бензиностанция/паркинг.
В София по големите кръгови (дето влизат по две ленти в кръговото) по-добре в дясната лента, тя обикновено се движи, и реално ускорявате без да спирате. Та и там няма 0-100, както казвате 0-50 най-много.
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
Някакви нови закони ли има?gbuyukliev написа: 12.02.2024, 17:37:51 дори 100-200, ако си по-авантюрист. Най-редовно се прави това, дори съвсем в рамките на закона.
Иначе да се включа и аз по темата с конете. Ситуацията май е като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Въпросът е всеки къде се чувства комфортно. Карам Супърб със 150 коня и си изпреварвам спокойно на пътя София-Варна. Не по 3-4 ТИР-а наведнъж както правят големите черни БеЕмВе-та с по 300+ коня, но и така ми е комфортно.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Пробвай да шофираш по пътища където няма толкова прави отсечки а камионите и други бавно движещи се изобилстват. Просто на никой не му дреме за нищо - камионите не отбват да пропуснат колоната зад тях, бавните пък като видят маркировка за разрешено изпреварване се стряскат и започват да натискат и разбира се - веднага като дойде непрекъсната маркировка решават, че е време да карат отново с някаква ниска скорост.VSG написа: 12.02.2024, 17:47:40 Карам Супърб със 150 коня и си изпреварвам спокойно на пътя София-Варна.
Да не споменавам колко пъти ми се случва - изпреварвайки някого, той да реши да подава газ през това време (особено около Плевен-Търново-Бяла).
А за чужбина където споменахте - ами хората имат пътища там и тези дето са решили да се влачат не пречат чак толкова много като тук. Отделно не ми се е случвало да ми настъпва някой докато го изпреварвам.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
За БМВ-та е друга тема
Един колега беемвист като му предлагахме да вземе една петица с двеста и нещо коня каза "че за кой по напред тези 200 коня?!"
Иначе много време карах атмосферен 143 коня бензин. Става, ама трябват обороти, на баирите на климатик и като е натоварена трябва 3-та та и втора даже. То ръмжи, гори... И бях казал, че следващата ще минимум 200 и така и направих.
Понеже гледах и Суперба като взимах Октавията там единиствения вариант, който съм гледал е 280 та напълно подрепям колегите дето няма да дадат 100К за 150 коня
Иначе много време карах атмосферен 143 коня бензин. Става, ама трябват обороти, на баирите на климатик и като е натоварена трябва 3-та та и втора даже. То ръмжи, гори... И бях казал, че следващата ще минимум 200 и така и направих.
Понеже гледах и Суперба като взимах Октавията там единиствения вариант, който съм гледал е 280 та напълно подрепям колегите дето няма да дадат 100К за 150 коня
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Статистиката изобилства от малоумни удари по-скоро. Иначе това все пак е черна статистика, в която не влизат хилядите нарушения на пътя всеки ден. Истината е, че българите имаме адски лоши навици на шофиране. И сигурно поне 80% от шофьорите, които сме взели книжка преди доста време, не бихме минали в момента шофьорски изпит, а пък ако ни тестват на запад сигурно 99% ще ни скъсат...Цецо75 написа: 12.02.2024, 17:27:18 Предразполагането идва основно от задкормилното устройство. Шашавия прави опасни глупости и с 50 и с 500 коня.
Статистиката за насрещни удари изобилства от по-бавни коли.
А повечето коне категорично дават усещането, че вече може да се изпреварва на места, където преди това не е могло. И много често на тези места изпреварването е забранено. Ето ти си пътувал категорично повече от мен извън страната (а само до Гърция), но кажи колко често се виждат малоумни изпреварвания на запад и то на забранено място?
Много ми е интересно да чуя мнението на @Rangel точно по тази тема. Я кажи като смени superb-а започна ли да караш по-бързо и да правиш повече изпреварвания (включително с повече нарушения)?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами "На Запад" като цяло инфраструктурата не предполага толкова рискове да се поемат. Кара се основно по магистрали. А извън тях, обикновенно всички карат с максималната разрешена скорост и няма смисъл да изпреварваш.nmnikolov написа: 12.02.2024, 18:12:23 но кажи колко често се виждат малоумни изпреварвания на запад и то на забранено място?
Тука международен път е с една лента във всяка посока и по него се движат тирове и рейсове на ограничител, състезатели от Ф1, самосвали натоварени на 150% и пъплещи с 40, 50 годишни автобуси движещи се антифизично, някакви чичаци дето са тръгнали да носят щайги на село, но трябва да го постигнат с разход не по - висок от 4/100, каруци и какво ли още не.
Е в тая ситуация... как да не се кара рисково. Оставаме настрана сбъркания ментално матриал и недостатъчния контрол на пътя. Но основната причина за многото катастрофи у нас е липсата на магистрали в основните направления на държавата. Не може за да пресечеш от север на юг товарния трафик да катери 1000 метров проход! 50 години не могат да пробият два пикливи тунела (Петрохан и Шипка)??? Не може фериботната връзка на Видин да свършва у нас с "международен път" с една лента, който после или катери Петрохан или върти по сукаците Мездра - Ботевград??? Не може целия ТИР трафик от Варна към София да върви из някакви селца в продължение на 300км???
Особенно от Северната страна на Балкана, пътната инфраструктура е на ниво 19 век.
Последно промяна от Цецо75 на 12.02.2024, 18:30:15, променено общо 2 пъти.
Бееееее.....
-
Манев
Къде е това място за качване на магистрала, дето си спрял (на 0 си) и без да се оглеждаш за нищо натискаш газта до ламарината и си на 100?
Защото, ако дори за миг се огледаш, то тогава е все тая дали колата ти дига от 0-100 за 8.5 секунди или за 9.0 секунди.
За 100-150, 100-200 не говорим.