Първа седмица на януари мина и замина. Обаждане естествено нямам, но и аз не досаждам. Няма смисъл да ме лъжат само. Оптимистичните 120 работни дни изтичат края на януари. Когато- тогава. Дано само не звъннат да кажат, че нещо от оборудването отпада...bratchet написа: 18.11.2021, 11:45:35 Аз съм поръчал и капарирал Октавия в края на юли, срокът беше 120 дни, скоро ми казаха първа седмица на януари доставка.
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
bratchet
Време за доставка(от опит)
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Аз го сметнах оня ден - поръчана е на 14 март 2021 г. със срок от тогавашните 90 работни дни. По груби сметки пристигна за 178 работни дни. Не искам да съм черна станция, ама се надявам тези от вас със срок от 180 да не им лепнат още четири месеца и на тях.
Егаси чиповете, трябва да се направи петиция до Бил Гейц като ги слага във ваксините да остави мъничко поне за техника.
Егаси чиповете, трябва да се направи петиция до Бил Гейц като ги слага във ваксините да остави мъничко поне за техника.

- Migel
- Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI Edition
Zhivkov00 написа: 19.01.2022, 15:16:05 Понеже това е първата ми чисто нова кола, може ли някой да сподели за колко време горе долу идват след като са произведени и колко излиза процедурата по регистриране чрез посредник(платена е кеш)
Всеки случай е различен...при мен колата беше произведена в седмицата от 18 - 22 януари 2021 точна дата не помня. На 2 февруари ми се обадиха, че е пристигнала, но аз бях на ски и отложих взимането с 10-тина дни.
Относно посредника- при мен мисля, че беше 50 лв. за услугата и 51 лв. регистрация, и табели.
-
Zhivkov00
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI
А някакви допълнителни еко такси, данъци и тн от мен ли се плащат, или за чисто нова кола няма такива неща? Също така предполагам трябва да издам пълномощно на посредника?Migel написа: 19.01.2022, 19:26:40Zhivkov00 написа: 19.01.2022, 15:16:05 Понеже това е първата ми чисто нова кола, може ли някой да сподели за колко време горе долу идват след като са произведени и колко излиза процедурата по регистриране чрез посредник(платена е кеш)
Всеки случай е различен...при мен колата беше произведена в седмицата от 18 - 22 януари 2021 точна дата не помня. На 2 февруари ми се обадиха, че е пристигнала, но аз бях на ски и отложих взимането с 10-тина дни.
Относно посредника- при мен мисля, че беше 50 лв. за услугата и 51 лв. регистрация, и табели.
- Migel
Да трябва пълномощно за посредника. Той се явява в КАТ с пълномощното и с колата. В този смисъл колата трябва да стигне до КАТ с камионче, което се плаща отделно. Такъв е официалния ред- не могат да вземат постоянни номера без колата да се яви в КАТ. Ако обаче посредника "има човек в КАТ"
, то тогава може да успее да вземе постоянни номера без колата да се кара там.
В моят случай имах късмет и ми изкараха постоянни номера без колата да се разхожда до КАТ.
Обикновено посредника е от някоя лизингова фирма.
Еко ( продуктова) таксата мисля, че беше в стойността на колата, но може и да бъркам.
Данъка се плаща заедно с другите данъци, не при регистрацията.
Плаща се Гражданската отговорност.
В моят случай имах късмет и ми изкараха постоянни номера без колата да се разхожда до КАТ.
Обикновено посредника е от някоя лизингова фирма.
Еко ( продуктова) таксата мисля, че беше в стойността на колата, но може и да бъркам.
Данъка се плаща заедно с другите данъци, не при регистрацията.
Плаща се Гражданската отговорност.
-
Zhivkov00
Ами попитах в Еуратек каква е процедурата с регистрацията, казаха ми че сам трябва да си я регистрирам или чрез посредник, те имали човек с който работели. Въпросът е, че във Варна от дилъра до кат са 150 метра горе долу, дано да може да стане без ходене до там. За еко таксата добре, а данък няма ли да се плаща чак догодина при положение че колата ще се регистрира февруари, или това няма значение?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
@Zhivkov00, правиш пълномощното на младежа който се занимава с регистрациите, плащаш и си свиркаш. Дали ще извадят времени табели и ще я закарат или изобщо няма да я карат - да не ти пука. Важното е, че става бързо и на добра цена.
Данъка ти се пресмята до края на годината колко трябва да е и ще си го платиш. Няма такъв филм с неплащане на данък
Преди регистрацията трябва да си сключил гражданска (и каско). След регистрацията се връщаш да ти попълнят номера на автомобила при застрахователя. Ако имаш каско - да ти я снимат, понеже не е валидно преди заснемане.
Данъка ти се пресмята до края на годината колко трябва да е и ще си го платиш. Няма такъв филм с неплащане на данък
Преди регистрацията трябва да си сключил гражданска (и каско). След регистрацията се връщаш да ти попълнят номера на автомобила при застрахователя. Ако имаш каско - да ти я снимат, понеже не е валидно преди заснемане.
- Migel
@Zhivkov00, и на мен Еуратек ми посочиха човека с когото работят, така че имаме съвпадение
. Данъкът се плаща за текущата година- след регистрацията в НАП ще получат директно информация и както е написал @Мичев, ще го изчислят от февруари до края на годината. Ще получиш информация за размера по пощата заедно с другите данъци, които плащаш. И съответно го плащащ, заедно с другите, а не по време на регистрацията. Аз регистрирах през февруари, а го платих през април. Мисля, че до 30 март има отстъпка 5%.
Според мен е важно да се изкарат постоянни номера, защото ако са временни след изтичането им пак трябва да се минава през КАТ
Според мен е важно да се изкарат постоянни номера, защото ако са временни след изтичането им пак трябва да се минава през КАТ
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Zhivkov00, Мичев, Migel,
Пичове, попълнене си профилите, защото ви четем, а не можем да разберем за кой град говорите.
В София, доколкото съм чул, веднъж седмично идва човек от КАТ в Еуратек и прави на място регистрациите на новите автомобили. Затова ми е трудно да разбера за какви пълномощници говорите и защо е нужна тази разправия с посредници и пълномощници. Как точно се доверявате на някакъв човек, посочен ви от Еуратек, който не е от Еуратек? Ако докато той кара колата и с нея се случи нещо, кой и как отговаря за това? Очевидно Еуратек няма да е отговорна тогава.
Пичове, попълнене си профилите, защото ви четем, а не можем да разберем за кой град говорите.
В София, доколкото съм чул, веднъж седмично идва човек от КАТ в Еуратек и прави на място регистрациите на новите автомобили. Затова ми е трудно да разбера за какви пълномощници говорите и защо е нужна тази разправия с посредници и пълномощници. Как точно се доверявате на някакъв човек, посочен ви от Еуратек, който не е от Еуратек? Ако докато той кара колата и с нея се случи нещо, кой и как отговаря за това? Очевидно Еуратек няма да е отговорна тогава.
- Migel
Разбрал си правилно- посочен от Еуратек, но не е от Еуратек, а от лизингова компания, с която работи Еуратек. Въпросът е на личен избор, ако нямаш доверие на посредник- регистрираш я сам.
Описаното от мен важи за Пазарджик и Пловдив, вероятно и за Варна( @Zhivkov00, )
Описаното от мен важи за Пазарджик и Пловдив, вероятно и за Варна( @Zhivkov00, )
-
Zhivkov00
Във Варна в Еуратек ми казаха че не се занимават те с регистрацията. Така или иначе като дойде колата заедно с гражданската пускам и каско, колата не е на лизинг, а е платена кеш, също така чисто нова кола не съм регистрирал досега и не знам как се случват нещата, кое е правилно и кое не.smoke написа: 20.01.2022, 20:26:46 Zhivkov00, Мичев, Migel,
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
@smoke, във Варна ако не си на лизинг или се оправяш сам или .. правиш едно пълномощно на човека който ползват за регистрация. Да, не е от ЕТ. Ако трябваше да си я регистрирам сам трябваше да си взема отпуска и да наема пътна помощ.
Както вече е споменато - КАТ е на 150 метра от ЕТ.
Както вече е споменато - КАТ е на 150 метра от ЕТ.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
За регистрацията ще ти трябва гражданска, така че трябва предварително да си вземеш номера на рамата за да я направиш.
За каското моите застрахователи (BULSTRAD) казаха след регистрацията когато вече има номера. При другите застрахователи не знам как е.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И каско и гражданска може и преди регистрация, после се прави добавък. Даже точно в Булстрад съм правил каско по VIN преди 2-3 години. То реално каското е по-ценно, за да не стане някоя беля докато чака регистрация.
Бееееее.....
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Точно заради това е по-добре да се изчака да я регистрират на място в ЕТ, а не да ходиш да се блъскаш в КАТ..