Темата за моята кола - Superb II FL - sonnyer

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Темата за ... надявам се моята кола - sonnyer

Мнение от Taratajki »

Цецо75 написа: 16.06.2020, 08:31:39 отиваш при следващия
Е, за това правилното е, да се проучват "майсторите", после да се обсъжда проблема [smilie=pardon.gif]
Въпреки, че и при уж читави майстори, може да уцелиш греда, но.... поне можеш да сведеш риска до по ниски нива.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@Цецо75, и да и не. Имал съм случаи, да сменявам вече сменени части поради неправилен монтаж или негодни части.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

kograman написа: 16.06.2020, 08:26:37 Отиди до Трансескперт за консултация с Евгени. Запиши си час, или му се обади.
И аз, бих ви препоръчал там да ходите.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

igeorgiev82 написа: 31.05.2020, 13:17:51 Изображение
Ахахахаха,ревем [smilie=sarcastic.gif]
Така да не стане, иначе да сме живи и здрави :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Taratajki, Абе теста с тресенето е баш от тия дето и добри майстори се потят с него [smilie=sarcastic.gif]

Майтапа настрана, ама наистина може да е от 1001 неща и най-тъпото е, че една част от тях не си личат на подемника. Тая грамадна талига е много чуствителна на всякакви проблеми в окачването, дето на една малка кола няма и да се усещат. Обяснявам си го с факта, че всичко е голямо и тежко и разните му там центробежни/инерционни сили усилват ефектите. Аз иначе не мога да си обясня как едно камъче в гумата на Супърб направо може те вкарва в потрес.
Бееееее.....
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Taratajki написа: 16.06.2020, 08:24:43 Тук ще получиш само статистика, кой с какво се е сблъскал, или е чул, че някой се е сбкъскал
Е то нали това е идеята на форума [smilie=pardon.gif] .

А аз имах подобни драми на предния голф и то някъде на 70-80хил беше колата. Тресене на 120-130 км/ч , покарах малко така , но ме дразнеше много , и смених каретата ( вътрешните ) на моя отговорност [smilie=sarcastic.gif] . И понеже голфа беше с нещо подобно на средна полуоска ( тръба със шлици ) смених и нея , защото ми се сториха доста "изядени". Тресенето изчезна , а сменените карета изглеждаха здрави , и когато бяха на колата , и когато бяха вече свалени.

В над 90% от случаите причина за тресене на колата са или гумите ,или карета [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Да, бе, тя идеята е това, но до един момент. Щото, като почнат и такива, като мене да се обаждат и.... [smilie=sarcastic.gif]
И става,... върни малко нагоре. От проблем с карета, стигаме до кой какво работи, 1000 лв. пари ли са, и Шкода кола ли е [smilie=sarcastic.gif]
Цецо75 написа: 16.06.2020, 09:56:00 едно камъче в гумата
Това малко като приказката за принцесата и граховото зърно ;)
Колкото до майсторите... и аз съм в сферата на майсторенето, не при автомобили, но знам как стоят нещата.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Егати странните коментари има в Темата на @sonnyer. Не е ли това Идеята на Форума - да се чуят различни мнения, да се препоръчат изпитани Майстори? Иначе, това, че има масоняци сред НАС е неоспорим факт. А защо се возат на "Skoda", поне за мен ще остане мистика..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Съгласен съм. Дори и аз съм изказал предположение, с идеята да помогна, преди има-няма 6 месеца [smilie=pardon.gif]
Обаче го разбирам, имал съм подобни ядове, с друга кола, защо се ядосва. Щото изскачат все повече вериятности, които могат да те вкарат в лудницата, като почнеш да ги мислиш. За това написах онова мнение :)
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Благодаря на всички за мненията. Всеки си има гледна точка и според мен е важно да се споделя, както позитивна такава, така и негативна. Колата в четвъртък ще влезе в бокса с идеята да се направи обстоен преглед отново, като моята молба към мастора ми е да огледа внимателно тампоните по ходовата част и двигателя. Ако нищо не излезе, отиваме към смяна на всички карета.
Надявам се с това да приключа драмата, а ако не ще го мисля по-натам, защото бюджетът за ремонти се изчерпва с тези няколко неща.

В крайна сметка са само ламарини, но пък автомобилен форум не е точното място да кажем, че колите са само превозни средства. Всички тук си ги харевваме ! [smilie=kiss3.gif]

Относно Трансексперт, не съм сигурен, че ще имам възможност тази седмица да отида до там, защото съм времево ограничен, а и доколкото видях, сервизът се намира в частта с ремонти и ще е затруднен достъпа. [smilie=pardon.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

За сервиза - караш по Цариградско и на Враня биеш десен мигач и те изкарва точно на сервиза. Просто трябва да се включиш на Околовръстното на ляво и веднага пак в ляво да влезнеш в Трансексперт. Успех!
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

sonnyer написа: 16.06.2020, 15:00:20 Относно Трансексперт, не съм сигурен, че ще имам възможност тази седмица да отида до там, защото съм времево ограничен, а и доколкото видях, сервизът се намира в частта с ремонти и ще е затруднен достъпа
В момента няма никакви коли в този участък.
Имай предвид,че Евгени приема със записан час поне седмица напред.
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Мнение от nrayanov »

С нашите пътища и дупки, части като тампони, биалетки и карета си стават консуматив, за съжаление.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Не е верно! Повечето автомобилив БГ са оборудвани с екстремно нископрофилни гуми, което е сигурен белег, че пътищата ни са перфектни! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Мнение от sonnyer »

Получи се малко забавяне с действията по моята кола. В крайна сметка, отново сме до никъде. Моят майстор каза, че по каретата няма никакви забележки. Разглобили са всичко, гледали са луфтове, тампони по двигателя, ходова част и т.н.
Предложих му да пробваме да сменим всички карета, той отговори, че за него 95% това няма да реши проблема, а само ще си хвърля парите. В интернет има доста статии, в които хората правят точно това - гуми, джанти, вътрешни карета, външни карета и шах. До никъде. Честно казано му имам доверие и не се натискам да хвърля едни 500-600лв.
Следващата стъпка е да я закарам в ЕТ, тъй като проблемът се среща в множество форуми/държави и силно се надявам да са запознати, а не да гадаят, но както се надявам, така се и съмнявам. [smilie=pleasantry.gif]

Ако някой си търси С2 ФЛ, предполагам, че скоро ще може да започнем преговори. :)
Заключено

Обратно към “Superb II”