Kodiaq RS

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Kodiaq RS

Мнение от bondo »

Тази кола е всичко друго,но не и високо проходима.
Казвам го,като собственикът на истински джип.
Като проходимост е суперб с по-голям клиренс.
Няма нито бавни скорости,нито заключване на диференциaл..
Този кодияк може да те докара до високите квартали в снежни условия,ако е обут с подходящи гуми.
Иначе и това не може да направи.
Визуално го харесвам “vrs”,но винаги ще предпочета 1годишна q7 на малко километри с 286 кончета,отколкото зле сглобен кодияк с 2.0 мотор за близко 90к
Няма смисъл просто
Тази кола е рентабилна,ако я взема до 65к с достатъчно екстри и 190 коня.
Да си возя семейството и да имам поглед от високо.
За мен в този си “спортен вариант” колата е напълно безмислена.
Естествено ,че това е мое мнение което не желая да натяквам.
Всеки сам си преценява.
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от slavkoff »

Преди няколко седмици, карах Кодиак 150кс. с ръчни скорости. От към динамика - няма какво да коментирам, то е ясно. Готино се седи горе на високо. Проблем беше, че колата нямаше адаптивно окачване и се клатеше, като лодка. Може би, вече съм отвикнал от меката возия, но това усещане е изключително неприятно. Впрочем, Кодиака е доста проходим, когато излезна на пазара, от ЕТ бяха организирали офроуд возене зад Ринг Мол. В такива калища го бяха зачукали, че не е истина. В реалността, не мисля, че някой потребител би се заврял на такова място, но все пак се справи Жипката.
VRS
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Kodiaq RS

Мнение от todor87 »

Като се почне с проходимост, динамика и спорт направо се разцепва мрака.
Кодиак ВРС го има, защото сега модните тенденции са да се разкарват натокани сув-ове.
На фона на останалите спрелоци с амг, м и с/рс пакети е напълно нормално да има и врс Кодиак [smilie=pardon.gif] .
И сравнен с еквивалентните му по мощност гле, х5 и прочие с +2 цилиндъра не е толкова спрЕл, а даже иде брЪз ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

Не бе хубав е, ама ще друса с тези 20 и пак трябва да се трепери. Аз ще го купя заради мотора, не заради джанти и седалки и 2 емблеми.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Kodiaq RS

Мнение от todor87 »

Еми тенденции...
Един приятел взе гле 350 "амг" разбира се ;) и е на 21", минимума 19"-ка [smilie=pardon.gif]

На края на клипчето те са си казали що е то Кодиак ВРС.
mordo

Škoda Фен²

Kodiaq RS

Мнение от mordo »

Що е то ... джендър е. Нито високопроходим, нито нещо особено като тяга, както изтъква LaFurija. 500 Нм при 1700 об./мин. не са кой знае какво постижение. Jeep Cherokee KJ 2005 2.8 CRD прави 400 Нм при 1800 об./мин. Единственото предимство на Шкодата е високата позиция на шофиране. 4х4 само донякъде, защото е тежък и с висок център на тежестта.
Поздрави.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Kodiaq RS

Мнение от BlackPearl »

mordo написа: 22.01.2019, 05:30:24 500 Нм при 1700 об./мин. не са кой знае какво постижение. Jeep Cherokee KJ 2005 2.8 CRD прави 400 Нм при 1800 об./мин.
Направо изкърти . [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от La Furia Roja »

mordo написа: 22.01.2019, 05:30:24 нито нещо особено като тяга, както изтъква LaFurija. 500 Нм при 1700 об./мин. не са кой знае какво постижение. Jeep Cherokee KJ 2005 2.8 CRD прави 400 Нм при 1800 об./мин

По отношение на примера, който си дал.

1. Първо. 100Нм разлика въобще не е малко. Отделно в ниските много се усеща дали ще развърти на 1800 или 1700. Там 100 оборота са си доста. Също е сериозна разлика.
2. Второ. При Шкодата имаме 500Нм извадени от 2.0 Дизел, а при Черокито имаме едва 400Нм от 2.8Дизел............. огромна разлика. При конете мисля, че са 240 срещу 160-170 в полза на РСа. И то при двигател с почти една трета разлика в обема.
Разликата в Разхода между Шкодата и Черокито ще БРУТАЛНА в полза на чехкинята. При вървежа също. Въобще няма за какво да говорим.
3. Трето. Много ми е интересно когато се пише, че 500Нм при 1700оборота не е нищо особено като тяга, какво се разбира като сериозна тяга.

Дават го 6.7сек. от 0 до 100 да набира.........почти 2 тона автомобил!!!!!!!!!!!!!!! Само от 2.0литра дизелов двигател.
Това също нищо особено не е.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Kodiaq RS

Мнение от Цецо75 »

slavkoff написа: 21.01.2019, 13:13:32 В такива калища го бяха зачукали, че не е истина.
На тия шоута калта е "подбрана", изглежда сурово, но всичко е направено така, че жипката да се справи. На всички такива демонстрации, жипките се справят. И затова после като иде в реални условия, се окопава до праговете и чака трактора и гледа тъжно как местния чичак с минава до него само на предно с 20 годишни гуми. [smilie=sarcastic.gif]

Това е 90% РС и 10% жип.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от bega4kata »

За проходимоста, не сте прави. Съдейки по сегашния ми 4х4 Тигуан, проходимоста е абсолютно достатъчна. Тествано спрямо Лада Нива на Шурето :) Това не са автомобили, с които ще влезнеш в гората да го надереш да стане на гъз.
За мен джипа трябва да е с круизна насоченост, не спортна. А, мотора трябва да е додтатъчно мощен и икономичен. Това са мои критерии, да не се приемат за нещо друго както обикновено става до сега!
Кодияк рс си е супер.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Kodiaq RS

Мнение от BlackPearl »

Цецо,
Като се почне- офроуд. Кой паркетник ще го вкараш на офроуд, да му....мамата ако стане уйт?
Туарег за 150к ли ще го вкараш , да го кепазиш?
Все едно, живеем в каменната ера, където пътя до къщата ни е калдъръм, но с големи коловози и кола не може да мине.
Стига с тези "избираеми" аргументи, неприложими в ежедневието ни.
Кой от нас кара само оффроуд? Бондака? За това бондака си има Паджеро. Според нуждите му.
Аз с Берлингото си боцам за ски и из баирите с хубави гуми и съм нямал проблеми, а със старото Пежо на жената 1.1 на газ зимата не съм закъсвал, защото е леко и с едни хубави зимни гуми си боцам като пич. Да, не е офроуд. Но, ако ми трябва автомобил по предназначение за офроуд, ще си взема такъв, а не нов джип.
Както каза Бондьо в по-предно мнение, за оффроуд си има Паджеро.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Ще е интересно колега, който вече го е платил, да каже какви са условията и дали са близки до това което@BlackPearl, сметна. Според мен цената не е чак толкова фрапираща. Какво друго ново може да вземеш за тези пари? Да има такива екстри и да изглежда така? Двигателя е предостатъчен, първата X5 беше с под 230 hp и се уби от продажби. Аз съм на мнение, че това което предлага за тези пари е напълно ОК, пак казвам - какво друго ще вземете, модел и конфигурация?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Kodiaq RS

Мнение от BlackPearl »

Едва ли в момента ще има някакви отстъпки.
Мисля, че дават / подаряват каско или отстъпка % (но тя е колкото едно каско примерно), което си избереш.
Много е нов модела и все още няма "примоции" [smilie=sarcastic.gif] .
След година или две може да избоцат нещо.
Самуил ще завива и бурканите ще чакат.
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Kodiaq RS

Мнение от Rangel »

Ти беше споменал Хюндай, там Tucson взимаш за тези пари, Santa Fe не можеш. Гледам доста добре си се купуват, факт обаче че според мен дизайна при Хюндай е по-добър.
Супер си е Кодиака за това което предлага.
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Kodiaq RS

Мнение от SimichOil »

@BlackPearl, хубаво ги сметна тези пари, но хайде да сме реалисти. Колко човека могат да си позволят да си върнат ДДСто ? Аз примерно не мога. Не всички имат фирми по ДДС, и то не само това, но и да могат да използват данъчния кредит за тази кола. Иначе лично за мен - колата изглежда уникално, на мен ми харесва много. Цената и е високичка, но имам ли възможност - си я вземам :) Колко е джип - ми не е. И аз имах джип който си купих преди време да си пазя РСката - защото беше много ниска и знам на какво беше способен и къде съм го кетрил. Няколко пъти по баирите и чукаците - и офроуд-а си взема каквото ненужно има по колата :) Това с Кодиак-а никога няма да си го и помисля дори да го правя.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”