Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
shpeki написа: 11.12.2022, 22:22:27
Има си чар всичко да се прави къстъм и ти да си част от процеса но този чар приключва в момента когато започнат да се объркват нещата и не е ясно откъде идва проблема.
Мето, това важи и за готов софт с пълна сила. Зависи на кой ще попаднеш от другата страна и какъв съпорт ще/няма да получиш. Ето при мен ситуацията беше, че при проблем, се оказах един от много там и не ми се обърна никакво внимание.
готов софт от голяма тунинг компания който е тестван повече от година на някакъв брой клиентски коли
Не споря кое е по-добре генерално, защото перфектно разбирам и тази логика. Аз съм написал какво съм решил да направя, конкретно за сега. А това за тестването, дето си написал, не важи в моя случай - както казах, протокола за ЕКУ-то за тази платформа беше отключен преди няколко месеца и всички започнаха да си пишат софтовете и да тестват резултати, кажи речи от нулата. По-голямата част от големите компании все още нямат изкаран готов пакет.
Е, не бе, не съм искал да прозвучи така Просто ще ми е интересно да чета. Ти пишеш увлекателни истории
Вържи един червен конец на скоростния лост преди да започнеш
В 10 от 10 случая ще си оставя колата при Тодор, вместо "готов софт". Най-малкото няма да чакам някой да я ремонтира по мейли. Освен това съм 99.9% сигурен в знанията му. Нека незабравяме, че Тодор донастрой 90% от колите във форума с готов СОФТ, на ГОЛЯМА тунинг фирма. То не бяха гърмежи и палежни, то не беше дискотека по таблото.
Няма нищо по-хубаво от готов софт от голяма тунинг компания който е тестван повече от година на някакъв брой клиентски коли, след това е инсталиран на колкото са си го купили и след като са си дали фийдбека са излезнали още една две версии. Всичко това е от личен горчив опит.
Той и Явор има опит с готов софтуер от голяма тунинг компания... И едва ли би го определил като най-хубавото
Rangel написа: 12.12.2022, 11:19:39
В 10 от 10 случая ще си оставя колата при Тодор, вместо "готов софт". Най-малкото няма да чакам някой да я ремонтира по мейли. Освен това съм 99.9% сигурен в знанията му. Нека незабравяме, че Тодор донастрой 90% от колите във форума с готов СОФТ, на ГОЛЯМА тунинг фирма. То не бяха гърмежи и палежни, то не беше дискотека по таблото.
Не си минал през Пловдив още да ти махне ревото?
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Не си мисли, че не съм го мислил. Идеята е обаче, че колата е ок. А аз знам, "върви ли играта, смени не се правят". Обаче ако сега трябваше да го слагам, не си мисли, че щях да избера друга вариант освен Тодор.
Rangel написа: 12.12.2022, 13:03:50
Не си мисли, че не съм го мислил. Идеята е обаче, че колата е ок. А аз знам, "върви ли играта, смени не се правят". Обаче ако сега трябваше да го слагам, не си мисли, че щях да избера друга вариант освен Тодор.
Да питам, чисто информативно, за колеги от Варна, които се занимават с мапване, знам за Сами, с който съм убеден че няма да сгреша, но няма дино и не знам дали пипа и кутията или само мотора. Чувал съм за Radeff's Garage и също така PDK Chip Tuning, като и двете места имат и дино и май правят мотор+кутия. Става дума за сейфти подобряване на динамиката на моят дизелов параход 190кс 4х4 на вече малко над 150к км
Аз кутията не пипам, защото няма нужда.
На дино винаги може да я имериш.то не помага при тунинга когато се прави в рамките на разумното увеличение и спазване на съотношение на налягане на турбината и гирово.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Има си карта за конверсия на НМ към гориво и не е задължително да се бута кутията. Единствено ще се получи много леко разминаване в показания по борд за среден разход, което така или иначе си го има.