Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
за проблемното затваряне пробвайте да оставите открехнат прозорец, на която и да е врата и споделете по-лесно ли се затваря, ако да , проблеми нямате 
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Същото беше и при мен в началото. От ЕТ ми казаха, че е от уплътненията на вратите и с времето ще се "разработят". И факт, с времето явно са омекнали или раздвижили и вече нямам проблеми със затварянето. Но доста дълго време отне. Най-много ме дразнеше, че почти всеки път се връщах да си дозатварям багажника. Като цяло не съм си го слагал толкова на сърце и си ги засилвах вратитеpdimanov написа: 10.04.2023, 22:41:05 Това и на мен ми направи впечатление с новата Октавия на баща ми. 50% от случаите не я затварям напълно, а останалите 50% пускам лека сълза колко трябва да я засиля тази врата, за да се затвори.
VRS
- v0rt3x
Факт е, че ми беше направило впечатление ако някоя друга врата е отворена, че по-лесно успявам да затворя моята.DoH_KuXoT написа: 11.04.2023, 10:14:09 за проблемното затваряне пробвайте да оставите открехнат прозорец, на която и да е врата и споделете по-лесно ли се затваря, ако да , проблеми нямате![]()
Предполагам, че много добре уплътняват и няма къде да отиде въздуха при затваряне ама пак ми е странно и за това реших да питам тук
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не би трябвало да е проблем с въздуха, отзад си има клапи за тая работа.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Разбира се, че няма как да се влияе от открехнат прозорец, дори и с 200 да засилвате вратата. Да не карате самолети или подводници ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- DoH_KuXoT
Има има
големи врати, неразработена гума на клапите, седаните страдат основно от този проблем, въздуха докато стигне до клапите изминава бая път през много пречки, разбира се и това, че не са улегнали уплътненията на вратите , не са се разработили механизмита на пантите влияе, затова написах, че ако при леко открехнат прозорец се затварят осезаемо по-леко вратите драми няма.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Много лесно с един Торкс, може да дръпнете с 1-2 мм на вън заключващата кука на купето и със сигурност ще се затваря по лесно.
- zloQQ
По-скоро регулирайте вратите/куките - аз това бих направил. Няма как на едни и същи нови коли да е ОК затварянето, а на други да не е и това да е, защото въздуха бавно стига до клапите... Той си седи там (въздуха) постоянно. Все пак, живеем на земята и вакуум, особено в купетата на колите липсва ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- DoH_KuXoT
Именно той си седи там постоянно, но затваряйки вратата вкарваш ново количество , което трябва да излезе от някъде, затова са и клапите. Не знам къде търсиш вакуум, тук говорим за налягане , но не смятам да те убеждавам , на който му е полезно да го ползва, на който му е забавно да се посмее , все е файдаzloQQ написа: 11.04.2023, 11:36:16 защото въздуха бавно стига до клапите... Той си седи там (въздуха) постоянно. Все пак, живеем на земята и вакуум, особено в купетата на колите липсва
- DoH_KuXoT
не бих го направил, ако говорим за предна врата тези 1-2 мм означават надстърчане над задната врата, ако е задна съответно надстърчане над панела, нови шумове от завихряния и т.н.NRG написа: 11.04.2023, 11:29:24 Много лесно с един Торкс, може да дръпнете с 1-2 мм на вън заключващата кука на купето и със сигурност ще се затваря по лесно.
- zloQQ
Написал си го така, сякаш това, което "вкарваш" образно казано, тепърва трябва да стига там, от където следва да "излиза". Та за това е препратката за вакуума. Иначе, не е нужно да ме убеждаваш. Аз не споря или нещо подобно. Просто казвам, че колата не е херметизирана, за да се създаде налягане и да затрудни затварянето на врата/капак до толкова, че да я засилват за да се затвори хубаво. Моето мнение по-горе го написах - въпрос на регулаж смятам, че е. Прав си за евентуалното изместване/надстърчане, което може да се получи, но винаги може да се върне в същото положение с с предварително белязане на първоначална позиция. И за протокола - абсолютно съм съгласен с начина на действие с "отворения прозорец"DoH_KuXoT написа: 11.04.2023, 11:26:57 ...въздуха докато стигне до клапите изминава бая път през много пречки...

- DoH_KuXoT
zloQQ написа: 11.04.2023, 13:05:56 Написал си го така, сякаш това, което "вкарваш" образно казано, тепърва трябва да стига там, от където следва да "излиза".
Така де, вкарваш въздух , излиза въздух , не е ли едно и също нещо, ако го делим на конкретни молекули да, вкарваш определено количество молекули, въздух , а от клапите излизат други молекули , не баш вкараните, но кажи речи равни по количество , та затова така съм се изразил, че докато вкарания въздух излезе от някъде , прави налягане , което пречи на вратата да се затвори
-
maiden
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри