Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Изглежда все така много по-добре от мустаците на VW (:
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Мнение от Eager »

Аз си дебна на практика от юни месец, или когато там реших да се хвърля на RS, и днес аха! да завъртя към Дружба, на прибиране от Банкя - и се сговняса времето, викам си - я се прибирай на топло. Отворих обаче конфигуратора, и що да видя! В немската и чешката версия вече има RS. Ще правим бизнес скоро, ще отскоча другата седмица да поразпитам.

Вероятно ще я поръчаме януари, живи и здрави.

Оставия-та не съм водил на събор, ама ние не една и две имаме във форума, и освен, че за автомобил 2021-ва е на 22к километра няма забележителни неща за моята. Мечока ще ми е интересно да го донеса някой път, за да ми разкажат разбиращите повече за модела. Например, наскоро научих, че мога да си затварям багажника като задържа копчето, такива работи :)
Изображение
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Tuscany написа: 14.12.2024, 12:02:44 Изглежда все така много по-добре от мустаците на VW (:
Точно. Фейслифтът на Артеон е покъртителен отпред.

Някой проучвал ли е как сменя клаксона на Кодиак? За мен е необяснимо защо са сложили това еднотоново звънче на такава голяма кола. Сюпърб си има двутоновия клаксон на Пасат, който е съвсем друга бира. По-скоро ще се блъсна, отколкото да го натисна това нещо :)
GoldKodi

Шкода Новак

Мнение от GoldKodi »

GoldKodi написа: 02.12.2024, 21:07:52 Привет !Поръчах края на октомври плугин хибрид ,беше за производство 49 седмица и днес вече е готова ,надявам се и на бърза логистика .
Изображение
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Честито и безаварийно шофиране!
На снимката направо кърти, изглежда като много по-скъпа кола.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
dr_rado

Škoda Фен

Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5

Мнение от dr_rado »

Страхотен автомобил! Честито! [smilie=yahoo.gif]
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

GoldKodi, честито! Мисля, че е първата подобна модификация или една от малкото във форума! Пожелавам хиляди безаварийни километри. Направете едно ревю на автомобила след известно време, ще е интересно. ;)
Това е паркинга на ЕТ Г. Оряховица, ако не се лъжа?
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

blindbard написа: 22.12.2024, 08:42:36 Мисля, че е първата подобна модификация или една от малкото във форума!
Пекат се още няколко поне ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Честито. Много екрасив в този цвят и салон. Много безаварийни км.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
altot22

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq 2024, 1.5 TSI / 150 kW / 204 к.с., 6DSG, P-HEV, 26 kWh
Toyota Corolla, 2010, 1.8, 132 к.с. бензин
Mazda 6, 2004, 2.0, 141 к.с. бензин

Мнение от altot22 »

altot22 написа: 07.11.2024, 15:46:58 Привет бъдещи колеги,
Преди да взема решение, каква кола да си взема имах няколко изисквания. Да е бензинов двигател, с комфортна возия, екстри улесняващи мен, но най-вече жената да кара без проблем, да е висока (СУВ) и да не е премиум, но да доближава премиум, икономична в града, комфортна на магистрала. Много мислих между 4х4 и предно, но не ми е трябвало до сега 4х4, ако съм излизал в заледено, морко или кално премиум гумите не са ме оставяли и някак отпадна 4х4.

Тествах следните марки това са само минусите в моите очи:
- Тойота Рав4, няма возия, подскача задница като е празна, даже удря като на желязо.
- Субару Фористер - няма такова дърво, за 30 мин се схванах на седалките, натискам газта да ускори няма никой, до 3к оборота и друса.
- Киа Спортидж - возията е задоволителна, но е малка тясна и къса
- Хюндай Туксон - подобно на кията, много тъч бутони.
- Шкода Кодиак - ами за сега няма минуси - всички марки от горе, като материали даже са по-зле.

След 1ви тест драйв на Шкода Кодиак 2,0 TDI успях да се спра на марката, макар да не исках дизел.
След това реших да пробвам Октавия, хареса ми и тя, но задните врати ми се сториха леки и кухи, странен звук издават в сравнение с предните. Аз вече исках по-висока кола и затова не тествах супърба на пътя, само в шоурума.

Направих 2ри тест дрaйв на Кодиак 2.0 TDI 193 4х4, стабилен на пътя, няма превъртане на гуми, обаче има едно замисляне при тръгване, което ми казаха, че при бензина го няма, да видим.

Направих и 3ти тест драйв на 1.5 TSI 204 к.с PHEV- Изрових Дружба с него и останах изключително приятно изненадан. Ускорението на ток, няма база за сравнение, но превърта гуми, все пак не е 4х4 и е към 2 тона, не беше с DCC и все пак много приятна возия със 17`джанти. Много плавно преминава от ток в хибриден режим. 1.5 с тези 204к.с комбинирани са съвсем задоволителни за мен, вече по спокоен на пътя и с дете.

На 31/10 поръчах P-HEV, днес разбрах, че 49 седмица е планиран за производство и може би към края на декември ще е тук. Предпочитам 1ва регистрация да е 2025, така, че тогава мога да дам повече инфо.

Иначе добавих към едишън, адаптивен контрол на окачването DCC Plus, прогресивно управление на волана, 18ки джанти, допълнително обезшумяване на купето, пакет Suite - Black и с цвят черна перла, подготовка за монтаж на теглич и двата кабела за зареждане. Другото ми е излишно, защото с 13 инча дисплей не ми допада интериора,

Надявам се скоро да се присъединя към групата!
От 09/01 рахождам мечока и все повече се убеждавам, че си заслужаваше всеки лев, сега ако е и безпроблемен автомобил, ще съм още по-доволен
ИзображениеИзображениеИзображение
Има два вида хора, които ме харесват и хора, които не ме познават!
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Честито ! Супер е . Много да Ви радва "мечока" . И много безаварийни километри . Много ще е интересно и полезно да споделите малко инфо за плъг ин хибрида как се държи . За зареждането и например като му свърши батерията до колко % я зарежда от рекуперации .
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Честито и много безаварийни километри! И аз чакам моята след 2 месеца. Към въпроса на колегата за разхода, бих добавил един по-козметичен - пробвали ли сте джантите без аеро капаци? От снимки ми се струват по-красиви без капаци :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Те лесно се махат тези аеро капаци,ще пробваш,както ти е кеф. Иначе Кодияка на колегата,доказва за пореден път,теорията ми,че винаги в черен цват,автомобила изглежда най добре.
Със здраве да си ги карате.
Мисля,че относно безпроблемността,не трябва да се притеснявате. Автомобили с традиция сте купили,не Китайчета [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Голям танк, със здраве да си го ползвате.
Втората генерация отвън ми се нрави доста повече :)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

bega4kata написа: 18.01.2025, 10:34:11 Мисля,че относно безпроблемността,не трябва да се притеснявате. Автомобили с традиция сте купили,не Китайчета [smilie=sarcastic.gif]
Половината интернет беше луднал със софтуерния проблем с асистентите. Надявам се вече да са го оправили, имало е голям ъпдейт декември. Но положението с ранните коли е било доста зле, пълно е в чуждите форуми с хора, които са си връщали колите и са си взимали парите. Не всички са били засегнати, но достатъчно и не е имало оправия - казват ти няма ъпдейт, ще извадим бушоните за малко и това е.

Та така, традициите са си традиции, но откакто колите станаха и компютри, много марки се оказват доста неподготвени.

Иначе никога не бих си взел черна кола и въобще не ми харесва, но на Кодиака наистина му стои добре. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”