DPF принцип на работа
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
DPF принцип на работа
На бимата използваме Редекс и определено помага за намаляване на Т на регенерацията.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Не слагай, пак ще си регенерира.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
Не, да не регенерира бре. Ясно е че ще го прави.
Въпроса е по-бързо ли ще регенерира и при по-ниска температура...
Бееееее.....
-
Sec8200
- Гараж: под наем
DPF принцип на работа
за PSA бях го писал, наистина няма. Карах няколко месеца 3008 дизел и един път не се държеше като VAG. Честно казано е много по-комфортно, дори да трябва да му платя резервоара (май на 60к км още не е доливан, ще питам баща ми)..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
DPF принцип на работа
Не знам, ама по скоро не. Не си правете много експерименхи с разни добавки В ТОПЛОТО, да няма стопени дпф и.Цецо75 написа: 10.06.2019, 21:09:10 Не, да не регенерира бре. Ясно е че ще го прави.
GUNTER SERVICE

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Те затова разпродадох де що имах дизелови кошници ......
То не са:
ДПФ/Регенерации
ЕГР
Вихрови клапи
Помпи със стружки
Адд Блу системи
И прочее.
Извинявам се за ОФФтопика............
То не са:
ДПФ/Регенерации
ЕГР
Вихрови клапи
Помпи със стружки
Адд Блу системи
И прочее.
Извинявам се за ОФФтопика............

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
DPF принцип на работа
На мен пък не ми е некомфортно да си има регенерации. Повечето пъти дори не ги усещам, че са започнали. Понякога гася колата и тя си прави нещо на място. Нали това и е работата - да си прави каквото иска и аз не се занимавам с нея. Така бяха и предните ми 2 коли - така е и сегашната. Дреме ми какво прави, колко често го прави, как го прави и защо го прави. Карам си я, кеф ми е, не страдам за всяка регенерация и не я чакам да свърши, че да я изгася.
Имам чувството, че много ги мислите нещата и много ги страдате. Или аз съм тотален непукист на тая тема или вие вече прекалявате с тези регенерации.
Имам чувството, че много ги мислите нещата и много ги страдате. Или аз съм тотален непукист на тая тема или вие вече прекалявате с тези регенерации.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
DPF принцип на работа
SimichOil, знаем, че твойта кола е изключение, остави ни да си се терзаем на спокойствие 
Иначе сериозно, как мислиш, дали в тоя форум, а и по целия нет е пълно с някакви ненормалници, на които им се привиждат проблеми с филтри и регенерации? Ясно е, че твоята камбанария е друга, ама от нея не се вижда всичко, тъй да знаеш.
Ц-Е-Ц-О БАТМАНА, Адаш то хубаво, ама по чиста статистика, при все изброените по-горе проблеми, пустата печка живее 2-3 пъти по-дълго от иначе безпроблемния бензин
Просто от чисто любопитство би ли купил TSI на доказани 180к километра?
Иначе сериозно, как мислиш, дали в тоя форум, а и по целия нет е пълно с някакви ненормалници, на които им се привиждат проблеми с филтри и регенерации? Ясно е, че твоята камбанария е друга, ама от нея не се вижда всичко, тъй да знаеш.
Ц-Е-Ц-О БАТМАНА, Адаш то хубаво, ама по чиста статистика, при все изброените по-горе проблеми, пустата печка живее 2-3 пъти по-дълго от иначе безпроблемния бензин
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
@Цецо75,
Адаш,
От всички съвременни мотори настръхвам дейба............
Адаш,
От всички съвременни мотори настръхвам дейба............

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
DPF принцип на работа
Изобщо не ги отразявам регенерациите. Да си ги прави там, мен не ми пука.
Карам 500 км оня ден магистрала със 140-150 и спирам на 1 пешеходна навън 38 градуса, и той прави регенерация
Така е закодирано просто в софта, да не ви дреме.
Карам 500 км оня ден магистрала със 140-150 и спирам на 1 пешеходна навън 38 градуса, и той прави регенерация
GUNTER SERVICE

- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
DPF принцип на работа
Колеги, моля за съвет.
Мой добър приятел има Skoda Octavia Scout 2011 2.0 TDI (с CFH почва кода на двигателя).
Днес след около 50 км градско каране колата влезе в авариен режим заради DPF.
При кого бихте препоръчали да мине и за какво (в София и/или Бургас)?
Аз си мислех за евентуално смяна на софтуера и прочистване на филтъра.
Вариантът с премахване на DPF filter-a не стои на дневен ред, тъй като се кара в Западна Европа.
Благодаря предварително!
Мой добър приятел има Skoda Octavia Scout 2011 2.0 TDI (с CFH почва кода на двигателя).
Днес след около 50 км градско каране колата влезе в авариен режим заради DPF.
При кого бихте препоръчали да мине и за какво (в София и/или Бургас)?
Аз си мислех за евентуално смяна на софтуера и прочистване на филтъра.
Вариантът с премахване на DPF filter-a не стои на дневен ред, тъй като се кара в Западна Европа.
Благодаря предварително!
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
DPF принцип на работа
Ей така просто взе ,че влезе в авариен режим заради ДПФ-а,без да светват индикации и тн.?????В Бургас може да мине в ЕТ и другия му вариант е да му го извадят и почистят.Гледам ,че бившия сервиз на "Аутобокс" на изхода за София имат машина за чистене.Първо обаче нека вземе си закачи колата и да направи принудителна регенерация и да види параметрите на филтъра.Може да не е ДПФ ,а просто датчика за диференциалното налягане на филтъра да се е повредил и да има нужда от смяна и тн.
Dieselgate Team member
- nrayanov
DPF принцип на работа
Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.
Случвало се е и преди и собственика се чуди какво да прави. Аз бидейки активен тук и негов приятел му казах да изчака да попитам за съвет.
Случвало се е и преди и собственика се чуди какво да прави. Аз бидейки активен тук и негов приятел му казах да изчака да попитам за съвет.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
DPF принцип на работа
nrayanov написа: 20.07.2019, 11:20:21 Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.
В този случай вероятно колата е със ъпдейтнат "дизелгейтски" софтуер ,който е супер тъпо програмиран да регенерира на всеки около няма и 200км ,особено пък в градски цикъл.Та това ,което мога да посъветвам човека е да намери начин да си върне стария оригинален софт.на ЕКУ-то за да се нормализират нещата.Аз лично го направих това наскоро ,като я и позасилих на базата на стария и сега съм много по-доволен.Иначе почти 2 години се измъчвахме да я караме със гореописания и честите регенерации ,бяха доста досадни.Другия вариант е да отиде в ЕТ ,да помоли хората да я закачат и онлайн да проверят ,дали няма ъпдейт на софтуера и ако има такъв да му го налеят.Промените в положителна насока ще ги усети още при първото палене.Другото,което трябва да му е ясно е да избягва да я гаси при започване на регенерация.Коментирали сме ги много тези неща в други теми тук из форумаnrayanov написа: 20.07.2019, 11:20:21 Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.
P.S:Ако направи гореописаните интервенции ,нека му проверят и дюзите ,защото в много случай ДПФ-а се замърсява и запушва и от износени такива!
Dieselgate Team member
- nrayanov
DPF принцип на работа
@zar, много благодаря за бързата реакция. Кажи за връщане на софтуера къде може да отиде, защото в Еуратек ще му сложат само по-нов ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)