DPF принцип на работа

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

DPF принцип на работа

Мнение от stefan L »

На бимата използваме Редекс и определено помага за намаляване на Т на регенерацията.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

Не слагай, пак ще си регенерира.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Не, да не регенерира бре. Ясно е че ще го прави.

Въпроса е по-бързо ли ще регенерира и при по-ниска температура...
Бееееее.....
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

DPF принцип на работа

Мнение от Sec8200 »

за PSA бях го писал, наистина няма. Карах няколко месеца 3008 дизел и един път не се държеше като VAG. Честно казано е много по-комфортно, дори да трябва да му платя резервоара (май на 60к км още не е доливан, ще питам баща ми)..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

Цецо75 написа: 10.06.2019, 21:09:10 Не, да не регенерира бре. Ясно е че ще го прави.

Въпроса е по-бързо ли ще регенерира и при по-ниска температура...
Не знам, ама по скоро не. Не си правете много експерименхи с разни добавки В ТОПЛОТО, да няма стопени дпф и.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от ЦецоNOL »

Те затова разпродадох де що имах дизелови кошници ......

То не са:
ДПФ/Регенерации
ЕГР
Вихрови клапи
Помпи със стружки
Адд Блу системи

И прочее.
Извинявам се за ОФФтопика............
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от SimichOil »

На мен пък не ми е некомфортно да си има регенерации. Повечето пъти дори не ги усещам, че са започнали. Понякога гася колата и тя си прави нещо на място. Нали това и е работата - да си прави каквото иска и аз не се занимавам с нея. Така бяха и предните ми 2 коли - така е и сегашната. Дреме ми какво прави, колко често го прави, как го прави и защо го прави. Карам си я, кеф ми е, не страдам за всяка регенерация и не я чакам да свърши, че да я изгася.
Имам чувството, че много ги мислите нещата и много ги страдате. Или аз съм тотален непукист на тая тема или вие вече прекалявате с тези регенерации.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

SimichOil, знаем, че твойта кола е изключение, остави ни да си се терзаем на спокойствие ;)

Иначе сериозно, как мислиш, дали в тоя форум, а и по целия нет е пълно с някакви ненормалници, на които им се привиждат проблеми с филтри и регенерации? Ясно е, че твоята камбанария е друга, ама от нея не се вижда всичко, тъй да знаеш.

Ц-Е-Ц-О БАТМАНА, Адаш то хубаво, ама по чиста статистика, при все изброените по-горе проблеми, пустата печка живее 2-3 пъти по-дълго от иначе безпроблемния бензин :) Просто от чисто любопитство би ли купил TSI на доказани 180к километра?
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от ЦецоNOL »

@Цецо75,
Адаш,
От всички съвременни мотори настръхвам дейба............
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

Изобщо не ги отразявам регенерациите. Да си ги прави там, мен не ми пука.
Карам 500 км оня ден магистрала със 140-150 и спирам на 1 пешеходна навън 38 градуса, и той прави регенерация [smilie=pardon.gif] Така е закодирано просто в софта, да не ви дреме.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от nrayanov »

Колеги, моля за съвет.

Мой добър приятел има Skoda Octavia Scout 2011 2.0 TDI (с CFH почва кода на двигателя).
Днес след около 50 км градско каране колата влезе в авариен режим заради DPF.

При кого бихте препоръчали да мине и за какво (в София и/или Бургас)?
Аз си мислех за евентуално смяна на софтуера и прочистване на филтъра.

Вариантът с премахване на DPF filter-a не стои на дневен ред, тъй като се кара в Западна Европа.

Благодаря предварително!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

Ей така просто взе ,че влезе в авариен режим заради ДПФ-а,без да светват индикации и тн.?????В Бургас може да мине в ЕТ и другия му вариант е да му го извадят и почистят.Гледам ,че бившия сервиз на "Аутобокс" на изхода за София имат машина за чистене.Първо обаче нека вземе си закачи колата и да направи принудителна регенерация и да види параметрите на филтъра.Може да не е ДПФ ,а просто датчика за диференциалното налягане на филтъра да се е повредил и да има нужда от смяна и тн.
Dieselgate Team member
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от nrayanov »

Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.

Случвало се е и преди и собственика се чуди какво да прави. Аз бидейки активен тук и негов приятел му казах да изчака да попитам за съвет.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

nrayanov написа: 20.07.2019, 11:20:21 Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.

Случвало се е и преди и собственика се чуди какво да прави. Аз бидейки активен тук и негов приятел му казах да изчака да попитам за съвет.
nrayanov написа: 20.07.2019, 11:20:21 Не, историята е че често влиза в регенерации и в конкретния случай заради 2 часа градско каране не успя да си направи регенерацията и влезе в авариен режим.

В този случай вероятно колата е със ъпдейтнат "дизелгейтски" софтуер ,който е супер тъпо програмиран да регенерира на всеки около няма и 200км ,особено пък в градски цикъл.Та това ,което мога да посъветвам човека е да намери начин да си върне стария оригинален софт.на ЕКУ-то за да се нормализират нещата.Аз лично го направих това наскоро ,като я и позасилих на базата на стария и сега съм много по-доволен.Иначе почти 2 години се измъчвахме да я караме със гореописания и честите регенерации ,бяха доста досадни.Другия вариант е да отиде в ЕТ ,да помоли хората да я закачат и онлайн да проверят ,дали няма ъпдейт на софтуера и ако има такъв да му го налеят.Промените в положителна насока ще ги усети още при първото палене.Другото,което трябва да му е ясно е да избягва да я гаси при започване на регенерация.Коментирали сме ги много тези неща в други теми тук из форума ;) Успех!
P.S:Ако направи гореописаните интервенции ,нека му проверят и дюзите ,защото в много случай ДПФ-а се замърсява и запушва и от износени такива!
Dieselgate Team member
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от nrayanov »

@zar, много благодаря за бързата реакция. Кажи за връщане на софтуера къде може да отиде, защото в Еуратек ще му сложат само по-нов [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”