Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Попитай майстора?

Мнение от Sec8200 »

Брат ми има Ауди А6 2.5 TDI (C5), колата е ремапвана (нещо от сорта на 175/180кс) от предишния собственик. Той обаче не е пестил пари и я е поддържал.

Знам, че този двигател е проблемен много, за щастие досега брат ми нищо не е правил. За какво да се оглеждаме / следим?
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

hvp800 написа:А колата е ?
О1 AGR 4x4 преди фейса
hvp800

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от hvp800 »

Разхода няма да се влияе от наличието или отсъствието на дебитомер. Особено на АГР мотор.
Ако го махнеш, ще имаш една грижа по-малко [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
hvp800

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от hvp800 »

ТТодоров написа:Брат ми има Ауди А6 2.5 TDI (C5), колата е ремапвана (нещо от сорта на 175/180кс)
Този мотор на галено е наречен "душегуб". Най-вече от хора, дето са чували, че има такъв мотор.
Лоши мотори няма, а има тикива на милион километра, или зле подържани.
Съвета ми към брат ти е да си кара колата, да налива правилните течности, и да не се занимава с глупости.
Ако колата има проблем, ще си каже сама :)
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Sec8200

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от Sec8200 »

hvp800, благодаря
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

Мерси :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от Sec8200 »

Колеги помощ!
Трети сервиз не могат да открият мистичното флопане на Яриса на жена ми. Днес беше поредния опит в друг сервиз - обслужвах я и реших да го чуят - ми не. Предишния майстор каза, че - цитирам "тропа духа на Тойота".

А мен ме побърква!!! Откачам.

Мен ми звучи като амортесьор отзад то е хлопане едно на дупки. На хубав път заспива.
Вадих всичко, махах седалки, карах с отворена задна врата.

Качваха се - бутаха я нагоре надолу, опъваха, клатиха. Всички казват, че са ок да не ги сменям.

Притягаха горе на купето болтовете на амортесьора - ми не.

Те са газови - има ли начин да разбера дали е от тях - предишният собственик ги е сменил година преди да я купя.

Искат да махат корите да я гледат нещо дали не е изпаднало понеже предишния собственик твърди, че са върнали старите и хлопането продължило. А се появило когато са започнали смяната, преди това го е нямало. Аз съм ок да дам 90лв за амортесьор, ако знам че ще млъкне. Понеже отзад е с барабани - има ли възможност нещо там да хлопа?

Откачам, а в града предпочитам да я карам нея да не я мисля.

Окти да седи мирно в гаража [smilie=sarcastic.gif]

п.п. даже щях да помоля някой да направим клипче с камера залепена близо, предполагам, ако е амортесьор ще се чуе.
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от VALDO »

Кви са тези оризарки?!
Взимай Fabia!
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от Sec8200 »

VALDO написа:Кви са тези оризарки?!
Взимай Fabia!
тая направо ми е подарък - гледана много, надеждна, евтино я взех от приятел, обаче това не е поносимо...
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Попитай майстора?

Мнение от NRG »

ТТодоров написа:Колеги помощ!
Трети сервиз не могат да открият мистичното флопане на Яриса на жена ми. Днес беше поредния опит в друг сервиз - обслужвах я и реших да го чуят - ми не. Предишния майстор каза, че - цитирам "тропа духа на Тойота".

А мен ме побърква!!! Откачам.

Мен ми звучи като амортесьор отзад то е хлопане едно на дупки. На хубав път заспива.
Вадих всичко, махах седалки, карах с отворена задна врата.

Качваха се - бутаха я нагоре надолу, опъваха, клатиха. Всички казват, че са ок да не ги сменям.

Притягаха горе на купето болтовете на амортесьора - ми не.

Те са газови - има ли начин да разбера дали е от тях - предишният собственик ги е сменил година преди да я купя.

Искат да махат корите да я гледат нещо дали не е изпаднало понеже предишния собственик твърди, че са върнали старите и хлопането продължило. А се появило когато са започнали смяната, преди това го е нямало. Аз съм ок да дам 90лв за амортесьор, ако знам че ще млъкне. Понеже отзад е с барабани - има ли възможност нещо там да хлопа?

Откачам, а в града предпочитам да я карам нея да не я мисля.

Окти да седи мирно в гаража [smilie=sarcastic.gif]

п.п. даже щях да помоля някой да направим клипче с камера залепена близо, предполагам, ако е амортесьор ще се чуе.
Ще ти споделя моа опит. Карах една киа про сийд и нещо от таблото тропаше на моменти и направо ме побъркваше. Като теб, къде ли, какво ли не направих и накрая познай - оказа се, че огледалото за задно виждане в един момент издава звука. Съвета ми е, провери на всевъзможни места, като пример ако щеш дръжките над вратите, някоя кора около петата врата, заден плафон, крик, резервна гума, рамка около задния номер, някой стоп да не се е разхлабил, гърнето да не се допира до купето, покарай с отворен багажни, може при усуквания да се допира в купето и т.н. Дано съм бил полезен.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от Sec8200 »

NRG, карах с отворен багажник :) като лудите ми се смяха :) махах крик, резервна, днес оправих и точно което каза - над гърнето имаше щит някакъв опираше. Почти бях се обнадеждил :(

Продължаваме, мерси за предложението. БТВ аз идвам също от корейските среди - имах i30ка преди Шкода - там от нова имах глухо тропане зимата отпред. Сменяхме амортесьори по гаранция, не! Карах тестова Sportage една зима - еми същото хлопане. Четох в нета - руснаците бяха локализирали някакви прахозаборници дето ставали на кокал зимата, но файда от смяна йок. Та драмите ми с тези похлопвания са дълги и неуспешни :) Купих Шкодата, засега значително по-ок е, много по-дребни неща са. Но пък твърдото окачване си тропа, няма идеални неща.
Живи и здрави, засега ако се задържи така Шкодата (пупупу) е супер спрямо корейката!
stanis

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от stanis »

И аз го минах този номер. Щитът на задното гърне. Един болт беше паднал, чак и задният номер свалих. Пък в колко сервизи е качвах на подемник да не говоря.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

Чудя се какво да предприема. Става дума за скоростна кутия на мотор CAXC 1.4 TSI 125 коня, 2012 година. Кутията е NBW с парт номер 0AJ300041H или заместител 0AJ300041HX.
Проблема е, че при отнемане педала на газта или при преминаване от висока към ниска предавка се чува едно виене, като на лагер или на стържеща накладка. Обясниха ми, че вероятно е лагер на пиньона и ако се отвори тази кутия ремонта ще е много скъп - нещо от рода на 3000 лв., тъй като трябвало и другите лагери да се видят , да се подменят и имало някакви регулиращи луфта пластини, дето стрували майка си и баща си. В Ибей намирам рециклирана такава кутия от Германия с 18 месеца гаранция за около 650-700 евро.
Въпроса е следния:Да се отваря ли тук и къде в София ? И доколко може да се вярва на рециклирана кутия от Германия ?
Благодаря предварително
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
micyri

Škoda Фен²

Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от micyri »

За мене отговора е един.
Сменя се кутията.
В Германия от къде е рециклираната кутия,сервиз или частно лице?

п.п не разбрах кутията каква е .
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

Германия от сервиз, само с това се занимават. Кутията е ръчна, 6 скорости
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”