0299 изписваше. Причините са няколко, като при мен се оказа ЕГР. Като цяло, всеки дето чете колата каза, че е възможно там точно да е причината, но не бяха сигурни на 100%. Единствено в Трансексперт казаха - т'ва е, какъв искаш - оригинален или заместител. Разликата не беше малка, пък и Евгени каза, че няма грижа със заместител да си карам. Но се оказа, че трябва да чакам доставка 2 седмици, а бях преди пътуване. Та се сдобих с оригинален, с отстъпката на сервиза. А накрая ми направиха и добра отстъпка заради клубна карта... Общо взето, идеята всъщност ми беше да минеш от там за диагностика! Доста са добри в тази част, както и в ремонтите де. Точното диагностициране на проблема е половината работа по отстраняването му!
Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Не бе, ще те храня.
Неприятно е и сдухващо. С такъв мерак и желание боцаш. Един от малкото, дето така си я разтрива и си прави кефа-отделя си малко лично време само с колата.
Аз го казах в смисъл, да няма крайности както се спомена-Мобилето.
Сега поне имаш техника, виждаш на момента, не се чудиш и притесняваш, не че пак не е сдухващо де.
Дано нещата се наредят и да нямаш повече ядове!
Весели празници!![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Неприятно е и сдухващо. С такъв мерак и желание боцаш. Един от малкото, дето така си я разтрива и си прави кефа-отделя си малко лично време само с колата.
Аз го казах в смисъл, да няма крайности както се спомена-Мобилето.
Сега поне имаш техника, виждаш на момента, не се чудиш и притесняваш, не че пак не е сдухващо де.
Дано нещата се наредят и да нямаш повече ядове!
Весели празници!
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)

- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
@YYakovliev, ако имаш път през Чирпан тея дни, дрънни да направим един лог да видим кое как работи.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Вече имам! Ще се обадя понеделник, да се разберем кога ти е удобно да дойда и ще нося жокери. Мерси, Тоше!skodko написа: 01.05.2021, 21:35:15 @YYakovliev, ако имаш път през Чирпан тея дни, дрънни да направим един лог да видим кое как работи.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Адаша щом ще я погледне е супер!
Но аз мисля, че не е егр-а.
Първо бих проверил, тръбичките по вакума, както и евентуално да не издиша от някъде.
Но едва ли ще е това.
Залагам на прословутия байпасен клапан N75 или тръгнал актуатор....
Относно високите градуси, които показва, трябва да се види това преди или след водния кулер са, понеже има два сензора и най-вероятно тези са преди...
А и стига я трий тази грешка.
Ако излезе, гасиш, палиш и продължаваш....да си свети там
Но аз мисля, че не е егр-а.
Първо бих проверил, тръбичките по вакума, както и евентуално да не издиша от някъде.
Но едва ли ще е това.
Залагам на прословутия байпасен клапан N75 или тръгнал актуатор....
Относно високите градуси, които показва, трябва да се види това преди или след водния кулер са, понеже има два сензора и най-вероятно тези са преди...
А и стига я трий тази грешка.
Ако излезе, гасиш, палиш и продължаваш....да си свети там
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Трябва да се покара и в живи данни да се види как актуалното налягане следва изискваното. Явно се разминават с доста и за дълго(над 5 сек.).
Мембраната на актуатора може да се види дали не изпуска леко...ако е наред или не,н75 нов да се сложи.
Рево файла може да изисква по-рано по-високо налягане в ниските и колата да не може механично да го изпълни.
Мембраната на актуатора може да се види дали не изпуска леко...ако е наред или не,н75 нов да се сложи.
Рево файла може да изисква по-рано по-високо налягане в ниските и колата да не може механично да го изпълни.
Последно промяна от bega4kata на 01.05.2021, 22:25:54, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Тошето даже ще те научи и в движение да я правиш тази операция. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)

-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Тошето преди 2-3 седмици като ме вози, я направи на 160 въпросната операция ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Едва ли. Мисля, че е електрически.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
да,вакумен с датчик за положение
GUNTER SERVICE

- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Един колега с пасат олтрак с твоя мотор и рвво предбния път като ти светна грешката каза, че според него с това чистене нищо не сте направили и според него ще светне пак. Според него ревото много свива маржа на исканото и действителното налягане и затова светва грешката.
group® написа:Пак ще светне.
Не му го пожелавам на колегата естествено, но съм доста сигурен, че това 'пране' няма да му реши проблема.
Не е качил и лог на грешката, но съм доста сигурен, че му се е появила около 2000 оборота и продължително каране в ниски.
В общи линии трябва да си следи налягането и скоро пак ще види 20hPa++.
Грешката е свързана и с Рево. Софтуерът им залага по-малък толеранс между искано и действително налягане.
Не съм сигурен и го предполагам, защото се стремят да пазят двигателя и не го препоръчват този софт за коли с голям пробег.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Мерси, че си се интересувал и проучвал.DoH_KuXoT написа: 01.05.2021, 22:59:56 Според него ревото много свива маржа на исканото и действителното налягане и затова светва грешката.
Благодаря и на хората, които бях тагнал (и не само) - всички се включиха да помагат, вече имам някакви насоки, като я водя да я гледат след празниците в София. Оценям отношението ви.
Като междинна стъпка утре ще звънна на Тошето и ще я карам към Чирпан, когато му е удобно, да я прослушаме и логнем.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- niki4BG
- Гараж: В процес на търсене... LOADING
@YYakovliev, здравей. След известно ходене по мъките с Фабията на бащата, смятам решихме проблем. Лампата за подгревните свещи мигаше от време на време. Когато автомобила влизаше в регенерация не я завършваше. Поддържаше 1000 оборота и след известно време гаснеше. Два пъти ми се наложи репатриране. Проблемът беше в счупен ЕГР. Лостът, конто предвижва клапана беше счупен. ЕГР зацикляше в една позиция отворена/ затворе зависи от настроението. В добавка и нагара, резултата е бил на лице. Отне доста време докато това се установи. Същата грешка четох и Аз. Доста хора споделяха че може да е актуатор, но явно не е бил той.
Снимки:.

Дано решиш бързо проблема и е възможно най - малкия!
Снимки:.

Дано решиш бързо проблема и е възможно най - малкия!
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
При комън рейлитите проблем с ЕГР е поне 10:1 като честота спрямо актуатор.
Просто лична статистика.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Просто лична статистика.
Бееееее.....