Сервиз за гуми СЛИК БГ - София

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Сервиз за гуми Аутомотив - София

Мнение от The Hooligan »

Мда, тиксото не помага с нищо! Вложките с тефлонов протектор също се назъбват след кратка употреба и започват да драскат.Трябва да се внимава просто. Или както казва Стуц, вемете си една вложка и я дръжте при секретния ключ.
Боби, това което си снимал се е получило при отлепването на гумата, когато джантата се притиска към машината. Там има гумен протектор, но усилието е голямо. Не е до бързане или невнимание. За съжаление при черни джанти се случва понякога.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

Маджо,случва се. Не е някаква драма. Евалата,че обясни каква е причината за това нещо да знам от какво се получават деругите.
Днес ще ходя да обувам джипката. Всички гумаджийници са леш от хора.
Вчера пред диана имаше над 30 коли
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Вземете си мъхесто тиксо за кабелни снопове и няма да има ядове. Аз всичко с вего увивам.
А за Бондака, тадна работа. Дано няма повече такива ядове. Виж, дали с паста няма да излезе?
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Това с накрайника е страхотно и не ми се вярва, толкова да нямат гумаджиите възможност да си доплатят за такъв какъвто си посочил. Относно щангата. Когато разлепи гумата от джантата, монтажника е качва на машината и е фиксира, след това настройва рамото до ръба на джантата. Когато бърка да изкара част от гумата, щангата опира в рамото, но когато започва да е върти за да се освободи гумата, щангата си остава между гумата и външния ръб на джантата, затова питах какво им пречи и на щангата да навъртят едно тиксо. На мен като клиент, дребните детайли ми правят добро впечатление, ако щеш, накрая с динамометричен ключ да ти донатегнат болтовете. Да не говорим, че след смяна на гумите, си свалих всички джанти сам и си свалях остатъците от предишните тежести във времето. Незнам и кой гумаджия си минава машините през калибриране или там някаква метереология, за да е сигурно, че машината балансира правилно. Мога да продължавам до безкрай и то само за гумаджиите. Спирам, че усрахме темата на колегата.
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Мнение от mischoka »

Не сте виждали лош гумаджия, не се оплаквайте. Аз съм виждал как се вдига кола и то не един път ами всеки път, без да се гледа къде се слага крика просто ей така където падне и крика няма гума на лапата ами направо на желязо. Резултата изкривен и издраскан тотално праг. Аз за една драскотина на джантата не бих правил проблем, но все пак имам една стара кола не е нова.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

Много доволен,не съм чакал грам и цената за услугата беше много ОК.
Джипката лети с новите гуми!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

NRG написа: 20.11.2018, 11:15:54 Това с накрайника е страхотно и не ми се вярва, толкова да нямат гумаджиите възможност да си доплатят за такъв какъвто си посочил.
Страхотно и абсолютно безсмислено! След няколко дни тези вложки започват да драскат джантите.
NRG написа: 20.11.2018, 11:15:54 Относно щангата. Когато разлепи гумата от джантата, монтажника е качва на машината и е фиксира, след това настройва рамото до ръба на джантата. Когато бърка да изкара част от гумата, щангата опира в рамото, но когато започва да е върти за да се освободи гумата, щангата си остава между гумата и външния ръб на джантата, затова питах какво им пречи и на щангата да навъртят едно тиксо.
В този момент от демонтажа на гумата, щангата просто "седи" между гумата и джантата без да има натиск по джантата. Това по никакъв начин не може да надраска джантата. Намотано тиксо ще полепне с песъчинки, които биха надрали джантата.
Има викок клас машини, които демонтират без щанга - безконтатно. Много са хубави, но струват няколко пъти над конвенционалните.
NRG написа: 20.11.2018, 11:15:54 На мен като клиент, дребните детайли ми правят добро впечатление, ако щеш, накрая с динамометричен ключ да ти донатегнат болтовете. Да не говорим, че след смяна на гумите, си свалих всички джанти сам и си свалях остатъците от предишните тежести във времето.
Динамометричен ключ е препоръчително да се използва за болтове с декоративни метални капачета като при някои Мерцедеси, Рейндж Роувъри и др.
Когато се нагласи налягането на пистолетите, няма как да се пренатегнат болтовете.
Няма кой да се занимава да чисти старите лепенки от джантите, няма и причина да го прави.
NRG написа: 20.11.2018, 11:15:54 Незнам и кой гумаджия си минава машините през калибриране или там някаква метереология, за да е сигурно, че машината балансира правилно. Мога да продължавам до безкрай и то само за гумаджиите. Спирам, че усрахме темата на колегата.
По принцип баланс машините имат калибратори или калибровъчни тежести с които оператора може сам да си я калиброва при необходиност.
Реално погледнато балансирането не винаги е проблем с вибрациите във волана, но хората първо се хващат за това. Много често се оказва - криви джанти, криви гуми, проблем с втулки, използване на фланци, непочистени главини и др.
За съжаление голяма част от сервизите работят с китайски и какви ли не измислени машини за които никой не предлага сервиз и поддръжка. Няма орган който да контролира или проверява изправността на подобен вид оборудване.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Ето това е най-добрата демонтажна машина в света, като има автоматични функции:

edinichensluchai

Škoda Фен²

Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG

Мнение от edinichensluchai »

NRG написа: 20.11.2018, 11:15:54 На мен като клиент, дребните детайли ми правят добро впечатление, ако щеш, накрая с динамометричен ключ да ти донатегнат болтовете. Да не говорим, че след смяна на гумите, си свалих всички джанти сам и си свалях остатъците от предишните тежести във времето.
Динамометричен ключ е препоръчително да се използва за болтове с декоративни метални капачета като при някои Мерцедеси, Рейндж Роувъри и др.
Когато се нагласи налягането на пистолетите, няма как да се пренатегнат болтовете.
Няма кой да се занимава да чисти старите лепенки от джантите, няма и причина да го прави.
[/quote]

От това което съм видял е, че в някои държави при смяна на гумите динамометричният ключ е задължителният начин за натягане на болтовете. Като отидеш при гумаджията - първо ти обясняват що за животно е днамометричният ключ и какъв му е принципа на работа, колко нютонметра ти се полагат и после те карат да наблюдаваш затягането на болтовете с този ключ. За капак те карат и да се разпишеш на един протокол, че потвърждаваш всичко това, и едно копие ти бутат в жабката. Колко са истина следващите обяснения защо го правят не знам - не съм се занимавал да чета закони и наредби понеже ми се струва загуба на време в конкретният случай, затова не мога да се изкажа на 100% за достоверността, но знам, че докато не разпиша хартията и не наблюдавам лично затягането не ми дават колата. Отделно всички местни ми потвърдиха, че това е начина и реших, че щом масата действа така, дори да е глупаво и лишено от логика,не е незаконно или поне не те поставя неизгодна позиция - иначе местните с тяхната любов за правда да са ги подпукали отдавна по разни съдилища. Та защо го правели:
- С подписа си отказваш всякакви бъдещи претенции към сервиза, че джантите не са били затегнати както трябва (респективно не можеш да ги съдиш за небрежност в случай на ПТП - както казах в някой държави хората и фирмите обичат да си търсят правата доста често в съда и явно му имат вяра, че е справедлив). Автоматично и ти като физическо лице си освободен от отговорност, понеже протокола се разписва от двете страни. Откачи ли се джанта, ще търсят вина в производителя на болтове, главини, динамометрични ключове и тн. Тук е момента да вметна, че на 7 години те принуждават да смениш болтовете - разбирай, че трябва да си пазиш бележката кога си купувал последно болтове. Ако нямаш, смятат от датата на прозводство на колата дали има 7 години и ако има и нямаш бележка те карат да си купиш нови болтове. На моят въпрос как могат да проверят дали тези болтове наистина са на до 7 години - защото аз бележка мога да си намеря от всякъде, ме гледаха невярващо и неразбиращо как така ще им дам бележка която не отговаря на истината. Въобще не се бяха замисляли върху моят следащ въпрос как могат да хванат измамата ако аз си купя сега болтове и после с тази бележка минат още 20 източноеропейски мои другари - поцъкаха малко и после пак ме погледнаха с този луд наивен поглед и казаха, че никой не можел да излъже така. Реших да не им доказвам повече колко изобретателни можем да бъдем ако искаме да прецакаме системата и не си зададох всички останали върпоси. Имаше един хърватин в сервиза които работеше, и подозирам , че само той ме разбра съдейки как се подсмихваше под мустак и калтеше глава докато онези бледокожи псевдоарийци се кълняха, че никои не лъжел......
- Втората причина която изтъкнаха съм много по-склонен да вярвам защото е доста прозаична и е свързана с пари - Когато трябва да се демонтират джантите по каквато и да е причина и не могат да ги развият нормално - нямаш ли хартията, получаваш надценка от 100% за положени допълнителни услия - пък ти иди обяснявай, че болтовете могат да спекат от сумати причини и не винаги пренавиването им проблем. Онзи си знае неговото - протокола или плащаш.....
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "edinichensluchai" - Идея си нямаш, колко си прав. Аз едно не мога да проумея - защо гумаджийте влагат толкова умствени (да мислят какво точно да ТИ кажат) и физически (да ръкомахат, докато ТИ го казват) усилия, да не свършат дадената Работа, вместо просто да напишат някаква Цена, за точно тази си Услуга. Убеждавам се, че Българският Бизнесмен, не знае как да вземе Парите на Клиента..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Започна ли сезона на работните уикенди?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Още от миналата седмица ;)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Този пост съм го изпуснал. След като го прочетох, направо се чудя как оцеляваме в тая скапана държава [smilie=sarcastic.gif]

edinichensluchai написа: 28.11.2018, 03:07:37

От това което съм видял е, че в някои държави при смяна на гумите динамометричният ключ е задължителният начин за натягане на болтовете. Като отидеш при гумаджията - първо ти обясняват що за животно е днамометричният ключ и какъв му е принципа на работа, колко нютонметра ти се полагат и после те карат да наблюдаваш затягането на болтовете с този ключ. За капак те карат и да се разпишеш на един протокол, че потвърждаваш всичко това, и едно копие ти бутат в жабката. Колко са истина следващите обяснения защо го правят не знам - не съм се занимавал да чета закони и наредби понеже ми се струва загуба на време в конкретният случай, затова не мога да се изкажа на 100% за достоверността, но знам, че докато не разпиша хартията и не наблюдавам лично затягането не ми дават колата. Отделно всички местни ми потвърдиха, че това е начина и реших, че щом масата действа така, дори да е глупаво и лишено от логика,не е незаконно или поне не те поставя неизгодна позиция - иначе местните с тяхната любов за правда да са ги подпукали отдавна по разни съдилища. Та защо го правели:
- С подписа си отказваш всякакви бъдещи претенции към сервиза, че джантите не са били затегнати както трябва (респективно не можеш да ги съдиш за небрежност в случай на ПТП - както казах в някой държави хората и фирмите обичат да си търсят правата доста често в съда и явно му имат вяра, че е справедлив). Автоматично и ти като физическо лице си освободен от отговорност, понеже протокола се разписва от двете страни. Откачи ли се джанта, ще търсят вина в производителя на болтове, главини, динамометрични ключове и тн. Тук е момента да вметна, че на 7 години те принуждават да смениш болтовете - разбирай, че трябва да си пазиш бележката кога си купувал последно болтове. Ако нямаш, смятат от датата на прозводство на колата дали има 7 години и ако има и нямаш бележка те карат да си купиш нови болтове. На моят въпрос как могат да проверят дали тези болтове наистина са на до 7 години - защото аз бележка мога да си намеря от всякъде, ме гледаха невярващо и неразбиращо как така ще им дам бележка която не отговаря на истината. Въобще не се бяха замисляли върху моят следащ въпрос как могат да хванат измамата ако аз си купя сега болтове и после с тази бележка минат още 20 източноеропейски мои другари - поцъкаха малко и после пак ме погледнаха с този луд наивен поглед и казаха, че никой не можел да излъже така. Реших да не им доказвам повече колко изобретателни можем да бъдем ако искаме да прецакаме системата и не си зададох всички останали върпоси. Имаше един хърватин в сервиза които работеше, и подозирам , че само той ме разбра съдейки как се подсмихваше под мустак и калтеше глава докато онези бледокожи псевдоарийци се кълняха, че никои не лъжел......
- Втората причина която изтъкнаха съм много по-склонен да вярвам защото е доста прозаична и е свързана с пари - Когато трябва да се демонтират джантите по каквато и да е причина и не могат да ги развият нормално - нямаш ли хартията, получаваш надценка от 100% за положени допълнителни услия - пък ти иди обяснявай, че болтовете могат да спекат от сумати причини и не винаги пренавиването им проблем. Онзи си знае неговото - протокола или плащаш.....
edinichensluchai

Škoda Фен²

Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG

Мнение от edinichensluchai »

The Hooligan написа: 06.04.2019, 23:00:28 Този пост съм го изпуснал. След като го прочетох, направо се чудя как оцеляваме в тая скапана държава [smilie=sarcastic.gif]

Просто изразих менение и впечатление.

ПС. Моите гуми са при Вас и Вие ги сменяте
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

tuningmania написа: 28.11.2018, 08:43:35 ...Аз едно не мога да проумея - защо влагат толкова умствени (да мислят какво точно да ТИ кажат) и физически (да ръкомахат, докато ТИ го казват) усилия, да не свършат дадената Работа...
Ей това е толкова точно казано. И се отнася за всичко, що се майстор нарича в България. До гуша ми е дошло всеки да ми обяснява как нямало да стане така, как иначе трябвало... не им ли хрумва понякога, че отсреща може и да стои леко интелигентен човек, който не иска да му дават акъл.
Преди години като си проектирах къщата (етап идейни скици), една велика архитектка ми обясняваше как тоя разчупен покрив нямало как да стане. Ядосах се, вечерта направих макет на цялата къща и и го показах на другия ден. Дума не обели повече. Друг довърши проектирането. Покрива си остана 1:1 с макета.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”