Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Попитай майстора?

Мнение от tuningmania »

До @optimax - Внимавай с www . xenon . bg. Отидох там с "Octavia"-та ми, за смяна на "Xenon"-Крушка и/или Баласт. Преминаването от Халоген към "Xenon" го правихме с Баща Ми в подземен гараж. Където е трябвало твърда връзка, всичко направихме да е запоено, с термо-шлаух, кабелите привързвани с авто-връв (известна като Свинска Опашка), да не се клатят ненужно, всички мъжки/женски кабелни обувки бяха проверени колко силни влизат една в друга и при нужда женската беше притисната - с две думи всичко беше на приемливо ниво. След посещението ми в www . xenon . bg - новите връзки бяха от тип "двата кабела един до друг и само два оборота завиване, да не се преуморяваме. Разбира се, след кратко време имахме нагоряла такава връзка. Ще си позволя своеволието да не стъпя повече там.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Попитай майстора?

Мнение от kalata »

Миро, след като толкова перфектно си си бил монтирал всичко сам, защо си дал на някой друг да ти подменя нещо? Ако ти е бил дефектирал баласт или лампа - що не си взе новото нещо и да си го монтираш сам. И ти си голям чешит, да знаеш.
И коя връзка ще нагори ми е странно.
Оптимакс може да не е толкова сръчен, или пък да няма време.
Аз не съм имал проблеми с продуктите от тази фирма. Но съм сръчен и сам съм си монтирал нещата.
Васко със Скаута го пращах там. Май доволен беше останал. Не помня.
Последната ми среща с човека от ксенон.бг беше преди над 5 години. Много неща може да са се променили. [smilie=pardon.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Попитай майстора?

Мнение от tuningmania »

До @kalata - Отидох там, първо защото в този момент не ми се занимаваше аз да си оправя Проблема, второ защото бях чул добри отзиви и трето защото е на около Един Километър от където Живея. Чешит съм, знам [smilie=thank_you2.gif] Не знам точно коя връзка беше нагоряла, но така е гряло, че беше много почерняла, чак се притесних, че е могло и да се запали нещо. Колко псувах, само аз си знам. Сръчен е @optimax - но време не знам колко има [smilie=sarcastic.gif] Може много Хора да не са имали Проблем. Въпреки моята случката, се надявам да съм от единичните изключения. Просто предупредих @optimax поне да го гледа в Ръцете Майстора [smilie=pardon.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Попитай майстора?

Мнение от optimax »

Общо взето има няколко букси да се щракнат и даже неможе да ги объркаш.Просто искам да свети доволно че съм малко кьорчо [smilie=sarcastic.gif] и затова почнах да заглеждам други варианти на слагане на ксенон
Аватар
SHQ

Škoda Фен

Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp

Попитай майстора?

Мнение от SHQ »

Октавия 1 1.9TDI 110hp, датчика за ниво на масло в картера при източено масло ли се сменя или
може и така. Ще текне ли масло ако не е източено. :)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от skodko »

Източва се.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Попитай майстора?

Мнение от baijoro »

Здравейте,
на О3 FL комби пръскалката на задното стъкло може ли да се регулира? Моята пръска не по цялото стъкло, а съвсем горе. Гледах, но не видях нищо за регулиране.
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Попитай майстора?

Мнение от joro_kem »

и моята пръска горе, но го разпрашава и чистачката си разнася течността равномерно
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

От време оно с карфица или тънък кламер се регулира. Тя тая пръскалка е още от Октавия 1 :) И по същия начин прегаря пластмасата, като гледам.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Попитай майстора?

Мнение от mischoka »

Много ли е трудно да се смени при Октавия 2 от автоматик към ръчна кутия? Освен нова кутия и съединител, има ли и друго за смяна?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от Audirulzz »

Педали,евентуално горна/долна помпа,евентуално пласмаси по интериора

Само със купуването на кутия,съединител и маховик си стъпил на цената на ремонт на автомата
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от kalata »

Колеги, търся как да разглобя ключалката на колана, за да притегна контактните пластинки. Някой ще помогне ли с линк или съвет?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Напръскай с обезмаслителен спрей за спирачки. И разцъкай.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от kalata »

Сами, кажи откъде да напъна да отворя черупката. Без да надера пластмасата или да счупя щипките. Може и боклучета да са се насъбрали.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Попитай майстора?

Мнение от kalata »

Само с пръскане няма да стане. Там се събират мъхчета и други дребни боклучета. Стигнах до извода, че не се разглобява безопасно [smilie=sarcastic.gif] Черупката е залепена. Реших да действам грубо. Разглобих закопчалката. Доста боклук имаше. Почистих добре, огънах леко контактната пластина. Готово. 15 мин общо. Ще потърся дали някъде се продава само черупката - някой ако помогне с линк ще му бъда благодарен. Номера на цялата закопчалка е 1Z1 858 471C.

Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”