Историята на един "прероден" Superb III Facelift

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Днес направих един кратък следобеден тигел, с елементи на вършене на работа и раздаване. Маршрутът беше София - Стара Загора - Старозагорски минерални бани - Чирпан - София.

Изображение
Изображение

Пътят Стара Загора - Чирпан е чисто нов от няколко месеца, направен е стъкло, голям кеф да караш по него, само едно не мога да разбера - кога ще му сложат маркировка и как може изобщо да се "издава" нов/ремонтиран път за масово ползване, без поставяне на такава? Буквално от както е пуснат по цялата дължина няма ни едно разчертаване...

Трафикът на Тракия беше доста тежък, в предвид, че не е уикенд - дясната лента беше пълна с тирове и в двете посоки. Накарах се.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

PRO написа: 11.07.2022, 09:24:25 Уникални снимки и то с телефона. Благодаря ти Яворе!
p.s. Пускам техниката в olx
Благодаря, телефончето от 2 години се представя чудесно на снимане, пък и с такива фотогенични хора, как да не стане хубав албум:

Изображение
Изображение

[smilie=sarcastic.gif]
Слагам линка и тук да го има: https://photos.app.goo.gl/CM2sg7jGXb6pFJBb6

Съборът отново беше на ниво и с безупречна организация, поздравления за хората, които се трудиха множество дни това да е така! Отново приятна компания, разговори и събития. Природата и времето отново бяха с нас, децата се забавляваха много.

Видяхме се с муцуни, с които си пишем редовно, ама не знаех как изглеждат. Благодаря на @DIDOO, че ми даде да му карам 600 конювия дзвер на пистата и че ме вози, доверието значи много за мен. Точно на последния рън, когато карах аз, DSG-то изпищя при старта, че е прегряло, ама се надявам после като се е охладило да е нямало проблем.

Изображение

С бат Ники (@coverdale) направихме 4 старта. Тръгвах по-добре от него на старта и го взимах, но колите вървят равностойно, няма разлика като потеглим, поне на тази къса отсечка.

Поне 6 човека ме питаха след пистата какво съм правил на колата и трябваше да обяснявам, че е сток. Идеята да се пускаме с бат Ники (и неговата е сток), беше да видим има ли осезаема разлика като вървеж между кола с 8 дюзи и такава с 4 (еднакви 280 коня). Та да, колата НЕ е пипана.

И последно да напиша за колата, как се представи и пътуването с нея - натоварена до козирката до горе с куфари, маси, столове, хора и животни. Супърб за мен е един перфектно балансиран автомобил, без еквивалент за цената си в класа си. Баланс, при който всичко работи перфектно в синхрон и доставя удоволствие от шофирането и пътя. Направен точно за такива събития и цели и за да създава хубави спомени и приятни емоции.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Брат, цяла вечер на пиани глави ми обясняваше как комбито ти е пълно на фул и аз ти се хилих. А се хилих щото знам какво значи някой да успее да напълни багажник на Супърб... Невъзможно е. Или поне така си мислех.

Обаче сутринта ти ме преби. Вярно го беше нагнетил до тавана, нямаше къде бутилка да напъхаш. Какво беше помъкнал нямам идея. [smilie=sarcastic.gif]

Аз по палатки ходя, къмпинги, на село буркани мъкна, джибри съм носил,цимент... ама такова чудо....

Да беше поръчал една подготовка за теглич... [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Цецо75 написа: 11.07.2022, 11:53:22 Брат, цяла вечер на пиани глави ми обясняваше как комбито ти е пълно на фул и аз ти се хилих. А се хилих щото знам какво значи някой да успее да напълни багажник на Супърб... Невъзможно е. Или поне така си мислех.
Ти да видиш за морето като тръгна, там е още по-тежко с шатри, шезлонги и други. Отделно принадлежностите на кучето изяждат огромна част от багажника (легло, кърпи, поставки за купи и купи, кутия за храна и т.н.). Вярно, че доста от тия неща, както и нашият багаж, могат да се намалят с не малък процент, но едно от удоволствията, които ми доставя тази кола е точно да не го правя (и да не го мисля). Има хора които пътуват с една четка за зъби и раница по света, аз не съм от тях. Обичам всичко да ми е под ръка.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Писта Междене
Оператор и режисура: @tuningmania
Монтаж и крадено озвучаване: Аз

Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Днес покарах хич да не е.

Изображение

София - Стара Загора - нямаше никакъв трафик, времето беше ОК, пътуваше се супер.

Стара Загора - София - потоп и зверски трафик, видимост нула, заради мъглата от водата и гумите. Едно от най-тежките ми пътувания като условия. Малко по малко чинно в колоната се прибрах. Имаше двама трима герои, които ме изпревариха отдясно и единия го видях 100 км по напред размазан в аварийната, преди тунела и гледаш тъпо с превързана ръка до колата. Заради него основно и беше задръстването.

На отиване изпънах колата с малко повече километри и нещо почна да стърже зверски, все едно някоя от гумите опира в нещо. Започна да мирише и на изгоряло в купето малко след това. Върнах газта веднага, стърженето спря и миризмата изчезна. Ще трябва да го проследя точно какво се случва, подкалник ли опира в гумата или някоя кора след определена скорост, че е доста стресиращо изживяване.

П.С - накрая заредих 100 октана на 3.75 (преди отстъпката), тоест е паднал леко бензинът, защото по спомен последно зареждах на 3.83. Да не повярваш.
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Круизчето на 3.33 след отстъпката преди седмица - прай сметка Явка...
Но иначе да - леко и постепенно пада в последния месец.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

В четвъртък закарах и вдигнаха колата да гледат за този шум на стържене, който се появява при висока скорост и след който започва да мирише на изгоряло в купето. Отдолу нямаше никакви белези от нищо, съответно нямаше как да се локализира причината. Прегледа се абсолютно всичко: гуми, подкалници, кори, генерация - колата беше както е излязла от завода...

Сега, когато съм сам, ще се опитам да го пресъздам пак и да се опитам да локализирам поне от къде идва, което е трудна задача, в предвид условията, в които се получава. Другото нещо, което се замислих в последствие, е дали нещото стърже отдолу или е вътре в моторния отсек. Защо си го мисля това - малко след като почне да стърже, започва много агресивно да мирише на изгоряло в купето, тоест ако стърженето е отдолу и отвън, толкова ли бързо ще влезе миризмата в купето след като започне да се случва? По-скоро си мисля, че може да е нещо около мотора, което при тия големи въздушни струи опира в някой ремък или нещо от сорта... Перка някоя...

Та ако успея да го пресъздам пак, мисля да спра и да отворя капака да видя дали от там ще усетя миризма на изгоряло. Другото сложно нещо е, че очевидно не се случва всеки път, като вдигна висока скорост. Та ще гледам, някой ако има акъл как да процедирам за по-бързото локализирането на проблема, ще съм благодарен да споделя идеи.
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Ето го шума:

istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

GoPro под капака ?! Глупости говоря [smilie=pardon.gif]
DIDOO

Škoda Фен²

Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4

Мнение от DIDOO »

Най -вероятно е причинено от по-голямата въздушна струя ...Нещо (пластмаса ,ламарина) опира в движеща се част (гума,перка,ремък) .
Трябва да има вече около двигателя ,под двигателя ,шаси следи от това опиране .
Може би миризмата влиза в купето чрез климатичния филтър-То няма от къде другаде да влезе (това означава в двигателния отсек е това търкане)

Просто идеи ,ама си иска обстоен преглед.
Успех
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Перката на климатика да не би да не е захваната към водния радиатор и от силната струя да опира в някой воден маркуч?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Не беше виждала баня от седмици и беше заприличала на изоставена.

Изображение

Днес каране до Стара Загора и обратно, трафикът по магистралата беше поносим. Разход 11.7 с доста натискане, повече от необходимото.

Стърженето се появяваше отново при по-висока скорост, но нямах време да се занимавам с него и да спирам, за да се опитам да го локализирам от къде идва. Някой път просто ще изляза на магистралата, с единствена цел да го хвана.

Навъртях 16 500 км с автомобила, всичките с изключително удоволствие от шофирането.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

YYakovliev, тази пяна с твоите апаратури ли я правиш или е от автомивката?
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Мнение от YYakovliev »

Сега беше в пиков час и ползвах пяната на автомивката, но по принцип ползвам само моята апаратура и препарати.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”